Eläköön kirja! Open Access ja akateeminen kirjallisuus -keskustelutilaisuus Tiedekulmassa 26.10.2022

Tilaisuudessa keskustellaan avoimesta kirjajulkaisemisesta tutkijoiden näkökulmasta ja katsotaan avoimen kirjallisuuden tulevaisuuteen rahoituksen näkökulmasta. Lisäksi paneudutaan tutkijoita askarruttaviin kysymyksiin avoimista lisensseistä ja tekijänoikeuksista.

Akateeminen kirjallisuus on keskeinen osa tieteellisen julkaisemisen kenttää, mutta keskustelu avoimuudesta ja sen rahoituksesta on pyörinyt pitkään artikkelijulkaisemisen ympärillä. Ovatko avoimuus ja kirjajulkaiseminen yhteensovitettavissa? Kannattaako akateeminen kirjajulkaiseminen ylipäänsä?

Helsinki University Press (HUP) järjestää Eläköön kirja! -tapahtumaan Tiedekulman Fönsterissä keskiviikkona 26.10.2022, klo 13–15.

Keskustelutilaisuudessa lähestytään avointa kirjajulkaisemista tutkijoiden näkökulmasta ja käydään keskustelua avoimen kirjallisuuden tulevaisuudesta rahoituksen näkökulmasta. Tapahtumassa paneudutaan myös tutkijoita askarruttaviin kysymyksiin avoimista lisensseistä ja tekijänoikeuksista.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Tervetuloa
Helsinki University Press

Tutkijan näkökulma: Open Access ja monografiat
Mari Toivanen (Akatemiatutkija, Helsingin yliopisto)

Tutkijan näkökulma: Open Access ja kokoomateokset
Reetta Toivanen (Kestävyystieteen professori, Helsingin yliopisto)

Paneelikeskustelu: Avoin kirjajulkaiseminen ja rahoitus
Anu Lahtinen (Historian apulaisprofessori, Helsingin yliopisto), Pekka Olsbo (Avoimen tiedon keskuksen johtaja, Jyväskylän yliopisto) ja Jussi Varkemaa (Avoimen tieteen asiantuntija, Suomen Akatemia)

Haastattelu: CC-lisenssit ja tekijänoikeudet
Maria Rehbinder (Tekijänoikeusasiamies, Aalto-yliopisto)

Kysymyksiä, keskustelua ja kahvittelua

Tapahtuman järjestää Helsinki University Press (HUP), voittoa tavoittelematon, kaikille avoin Open Access -tiedekustantamo. Tapahtuma on osa kansainvälistä Open Access -teemaviikkoa.

 

Esteettömyys: Tiedekulman kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy. Esteetön sisäänkäynti on Yliopistonkadun ja Fabianinkadun kulmassa sijaitsevassa hissiaulassa. Kerrosten välillä voi kulkea hissillä. Kerroksissa K1 ja 2 on liikuntaesteetön wc-tila.