Avoimen tieteen webinaareja Akatemian rahoitusta hakeville

Tutkija, haluatko perustietopaketin siitä, mitä on huomioitava avoimen tieteen osalta hakiessasi rahoitusta Suomen Akatemian syyskuun 2022 haussa? Järjestämme elo-syyskuussa viisi avoimen tieteen webinaaria.

Academy of Finland September call & Open Science -webinaarit

Akatemia edellyttää rahoittamiltaan hankkeilta sitoutumista tiedejulkaisujen avoimeen saatavuuteen sekä vastuulliseen datanhallintaan. Elo- ja syyskuussa järjestettävissä webinaareissa käymme läpi Suomen Akatemia syyskuun 2022 haun pääkohdat avoimen julkaisemisen ja aineistonhallinnan näkökulmista.

Esittelemme, millaisia vaihtoehtoja on julkaisujen välittömälle avaamiselle. Keskustelemme myös siitä, millaisia asioita on huomioitava julkaisuprosessin ja aineistonhallinnan osalta jo hakuvaiheessa, jotta Akatemian edellyttämät Plan S:n mukaiset ehdot täyttyvät.

Aineistonhallinnan näkökulmasta webinaarissa esitellään myös datanhallintasuunnitelman keskeiset kohdat, jotka tulee ottaa huomioon tutkimussuunnitelman lyhyttä vastuullisen tieteen -lukua kirjoitettaessa.

Kaikki webinaarit ovat samansisältöisiä ja ne pidetään englanniksi. Webinaarit on tarkoitettu ensisijaisesti Helsingin yliopiston tutkijoille, jotka osallistuvat Akatemian syyskuun 2022 hakuun.

Ajankohdat ja osallistumislinkki englanninkielisessä uutisessa. Ei ilmoittautumista.