Avoimen tieteen iltapäivässä keskustellaan kansalaistieteestä ja ideoidaan kansalaistiedehanke

Open Access -viikon webinaarissa 26. lokakuuta kansalaistiedettä tarkastellaan eri näkökulmista – mukana keskustelussa on myös tämän vuoden avoimen tieteen palkinnonsaaja.

Mitä kansalaistiede on ja ei ole? Miten eri tavoin kansalaistiedettä voi hyödyntää tutkimuksessa? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan torstaina 26. lokakuuta klo 14.00–15.30 Open Access -viikon webinaarissa Avoimen tieteen iltapäivä – kansalaistieteen mahdollisuudet. Keskustelun lomassa on tarkoitus ideoida myös kansalaistiedehanke, johon liittyy myös yleisöäänestys.

Paneelikeskustelun vetäjänä toimii tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa (Helsingin yliopisto). Keskustelukumppaneina hänellä on ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm (HY), projektitutkija Minna Santaoja (Itä-Suomen yliopisto) ja sosiaalisen kestävyyden apulaisprofessori Taru Peltola (Suomen ympäristökeskus ja Itä-Suomen yliopisto). Voit tutustua panelistien ajatuksiin ja alustaviin ehdotuksiin uusiksi kansalaistiedehankkeiksi blogiartikkelissa.

Keskusteluun osallistuu myös Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinnonsaaja. Avoimen tieteen palkinnon teemana on tänä vuonna kansalaistiede, ja palkinto myönnetään 26. lokakuuta tutkimusryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kansalaistiedettä.

Ohjelma:

14.00    Tilaisuuden avaus
14.05    Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinnonsaajan puheenvuoro
14.20    Paneelikeskustelu: Kansalaistieteen mahdollisuudet
15.30    Tilaisuuden päätös

Kansainvälisen Open Access -viikon aikana 23.–29.10.2023 kirjaston Avoimen tieteen kahvilat päivystävät kampuksilla – tutustu kahviloiden tarjontaan!

Monimuotoinen kansalaistiede