Helsingin yliopisto esittelee Slushissa 17 innovaatiota tieteen eri aloilta

Mukana on ratkaisuja ruokahävikkiin, immuunipuolustuksen vahvistamiseen, tiimityötaitojen kehittämiseen, tiedon anonymisointiin, ilmansaasteiden välttämiseen, hiilijalanjäljen laskemiseen ja aivosairauksien hoitoon. 

Tutkimukseen perustuvista innovaatioista voi todistetusti kasvaa menestyviä huippuyrityksiä, jotka muuttavat maailmaa. Helsingin yliopiston Slush-osastolla voi tutustua innovaatioihin, jotka esimerkiksi tuovat metsän mikrobit edistämään hyvinvointiamme, mahdollistavat arkaluonteisten terveystietojen turvallisen käsittelyn, vähentävät ruokahävikkiä tai edistävät aivosairauksien hoitoa.

Helsingin yliopistosta lähtöisin oleva MegaSense-yhtiö esittelee Slushissa reaaliaikaista ratkaisuaan ilmanlaadun mittaamiseen. Megasensen ohjelmistoalusta yhdistää tutkimuskäyttöön tarkoitetut erittäin tarkat hiukkasmittauslaitteet edullisiin sensoreihin. Näin saadaan yhtenäinen, tarkka ja reaaliaikainen kuva ilmanlaadusta. Mitä tarkempaa tietoa ilmanlaadusta pystytään keräämään, sitä fiksumpia sovelluksia voidaan tehdä edistämään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä puhdasta ympäristöä.

– Innovaatiot saavat monesti kipinän yllättävistä yhteyksistä ja oivalluksista. Tuloksia ei synny sattumalta, vaan oikeiden ihmisten on kohdattava oikeaan aikaan. Slushissa voimme ainutlaatuisella tavalla saattaa yhteen tieteellisten innovaatioiden kehittäjät, sijoittajat ja muut yhteiskunnalliset toimijat. Yhdessä voimme luoda tämän hetken ideoista sen todellisuuden, jossa haluamme tulevaisuudessa elää, sanoo Helsingin yliopiston tutkimuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaava vararehtori Paula Eerola.

Helsingin yliopiston omistama Helsingin Innovaatiopalvelut Oy on tutkijoita ja yksityistä sektoria yhdistävä kaupallistamisen asiantuntija, jonka tavoitteena on edistää akateemiseen tutkimukseen perustuvien innovaatioiden hyödyntämistä yhteiskunnassa.

– Yliopistoista syntyvät innovaatiot ratkovat usein haastavia globaaleja ongelmia. Tie ideasta kaupalliseksi tuotteeksi vie aikaa useita vuosia ja vaatii alkuvaiheen rahoitusta ennen kuin innovaatio on valmis sijoituskohde. Siksi on tärkeää, että Suomen tutkimus- ja kehittämismenojen osuus kasvatetaan vähintään neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä, Helsingin Innovaatiopalveluiden toimitusjohtaja Jari Strandman painottaa.

Y Science tuo elämäntieteet Slushiin

Neljättä kertaa järjestettävä Y Science -tapahtuma kokoaa Slushiin koko elämäntieteiden yhteisön tutkijoista, startup-yrityksistä ja sijoittajista opiskelijoihin ja kaikkiin tutkimuksen kaupallistumisesta kiinnostuneisiin tahoihin. Samalla tapahtuma innoittaa konkreettisiin tekoihin yhteiskunnan hyväksi. Tänä vuonna Helsingin yliopiston Helsinki Institute of Life Sciences (HiLIFE) -yksikkö on yhdessä SynBio Powerhouse -ekosysteemin, Health Capital Helsinki -hankkeen ja Viikki Food Design Factory -osaamiskeskuksen kanssa suunnitellut ohjelman, jonka kiehtovien puheenvuorojen ja startup-myyntipuheiden aiheet vaihtelevat laajasti terveydestä ja lääketeollisuudesta biotekniikan ja kestävyyden kautta elintarvike- ja maataloustekniikkaan. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja

Jari Strandman, toimitusjohtaja, Helsingin Innovaatiopalvelut Oy, jari.strandman@helsinki.fi, p. 040 700 6968.