Business Finlandilta kaupallistamisrahoitus seitsemälle Helsingin yliopiston tutkimushankkeelle

Syksyn 2024 Research to Business -rahoituskierroksella menestyneet Helsingin yliopiston tutkimushankkeet nostavat yliopiston kaupallistamishankkeiden kokonaismäärän 23:een. Business Finlandilta saatu kaupallistamisen valmisteluun tarkoitettu hankerahoitus on yhteensä 10,2 milj. euroa.

Syksyn 2024 Business Finlandin Research to Business -rahoituksen sai yhteensä seitsemän Helsingin yliopiston tutkimushanketta. Maaliskuun alkuun mennessä ne kaikki ovat aloittaneet kaupallistamishankkeina eli Research to Business -hankkeina (R2B-hanke), joissa valmistellaan tiedepohjaisen innovaation kaupallistamista. Näistä kaupallistamishankkeista kolme on Viikistä, kolme Kumpulasta ja yksi Meilahdesta.

Uusia kaupallistamishankkeita terveysteknologiasta ja cleantechistä ruoka- ja bioteknologiaan

Viikin kampuksella OatGuard-hanke kehittää uutta keinoa elintarvikkeiden makuhaasteisiin, OrientLock seuraavan sukupolven biosensoriteknologiaa ja AdCab uutta lääkkeellistä menetelmää haimasyövän hoitoon.

Kumpulassa IdealSens seuraa, analysoi ja mallintaa mm. ilmanlaatua ja saasteita urbaanissa ympäristössä, AgentFormers kehittää organisaatioiden käyttöön räätälöitävää generatiivista tekoälyagenttiohjelmistoa ja SuperBase Solutions keinoa tuottaa edullisesti kemianteollisuudessa käytettävää superemästä. 

Meilahdessa Stop Seizures valmistelee uuden neurologisten sairauksien hoitoon tähtäävän lääkkeen kaupallistamista.

Research to Business -rahoitus mahdollistaa tutkimusidean kaupallistamista

Business Finlandin Research to business -tutkimusrahoitus on tärkeä rahoitusinstrumentti sellaisille suomalaisille tutkimushankkeille, jotka tähtäävät keksintönsä kaupallistamiseen. Rahoituksen avulla julkinen tutkimusorganisaatio voi valmistella tutkimuslähtöisen tuote- tai palveluidean kaupallistamista ja tehdä kaupallistamista tukevaa soveltavaa tutkimusta. Kaupallistamisen valmisteluhankkeen kesto on yleensä puolestatoista kahteen vuotta. 

- Syksyn 2024 hakukierrokselle haki aiempaa suurempi joukko tutkimushankkeita. Haussa menestyminen vaati hyvin valmisteltuja hakemuksia sekä tutkimustiimien panostusta innovaationsa ja aiheensa selkeään esittämiseen, Helsingin Innovaatiopalvelut Oy:n Director, Operations Kajsa Kajander sanoo ja jatkaa:

- Menestyminen rahoitushaussa on avainasemassa varmistamaan uusien tiedepohjaisten innovaatioiden kaupallistamisen ja se auttaa viemään uutta teknologiaa hyödynnettäväksi laajempaan markkinaan ja yhteiskuntaan. Olemme kehittäneet kaupallistamista tukevia prosesseja, jotta kaupallistamishankkeilla on parhaat työkalut konkretisoida innovaationsa kaupallinen potentiaali.