Oppilaaksi normaalilyseon yläluokille

Helsingin normaalilyseossa on perusopetuksen luokat 1–5 ja 7–9.  Peruskoulun yläluokilla 7–9 on yhteiset tilat ja opettajat lukion kanssa. Perusopetuksessa opiskellaan valtakunnallisen vuonna 2014 laaditun opetussuunnitelman mukaisesti.

Perusopetuksen oppilaat otetaan koulun omalta oppilaaksiottoalueelta Etelä-Helsingistä, paitsi latinanluokalle, jolle pyritään erillisellä soveltuvuuskokeella.
Oppilaaksiotto 7. luokalle lukuvuodelle 2024–2025

7–9-luokkien oppilaaksiottoalue käsittää Snellmanin alakoulun ja Tehtaankadun alakoulun oppilaaksiottoalueet. Mikäli oppilas asuu ja on kirjoilla ko. alueella olevassa osoitteessa koko yläkoulun ajan, hänen lähikoulunsa on Helsingin normaalilyseo. Oppilaaksiottoalueet ovat nähtävissä osoitteesta https://palvelukartta.hel.fi/fi/

6-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen tarkoitettu kouluinfoilta pidettiin etänä zoomin välityksellä ke 1.11.2023 klo 18 alkaen.

Kieliohjelma

A1 englanti ranska ruotsi
A2 englanti ranska ruotsi
B1 ruotsi
B2 latina 7. luokalta
B2 ranska, saksa, venäjä 8. luokalta (ryhmä muodostetaan, mikäli riittävästi osallistujia)

Latinanluokalle otamme oppilaita soveltuvuuskokeen perusteella. Koe on äidinkielen koe. Helsingin kaupungin kouluissa olevat ilmoittautuvat kokeeseen Wilman yläkouluhaun kautta. Ulkopaikkakuntalaiset ilmoittautuivat niin ikään sähköisesti Wilman kautta. Ilmoittautuminen on päättynyt. Tämä lomake on tarkoitettu ulkopaikkakuntalaisille hakijoille tai hakijoille, joiden omassa koulussa ei ole käytössä Helsingin kaupungin Wilma-lomaketta Siirtyminen 7. luokalle. Lomakkeen täyttämiseen ei tarvita Wilma-tunnuksia, mutta täyttämiseen vaaditaan toimiva sähköpostiosoite. Syötä ensin sähköpostiosoitteesi osoitekenttään ja klikkaa ”Lähetä varmistusviesti”. Mene sitten omaan sähköpostiisi ja klikkaa sinne tulleen viestin linkkiä, niin pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Saat lomakkeen tallentamisen jälkeen sähköpostiisi varmistusviestin lomakkeen vastaanottamisesta (viestissä ei kuitenkaan eritellä hakuvaihtoehtoja).

Soveltuvuuskoe on Helsingin normaalilyseon auditoriossa torstaina 18.1.2024 klo 12–15 (Ratakatu 6 B, 00120 Helsinki, luokkatila A107). Siihen ei tule erillistä kutsua. Latinanluokalle pääsyyn vaikuttaa vain soveltuvuuskokeessa saatu pistemäärä.

Kaikki oppilaaksiottopäätökset postitetaan koteihin maaliskuun 2024 lopussa.

Tulevien 7-luokkalaisten kouluun tutustuminen järjestetään juhlasalissa tiistaina 28.5.2024 klo 13 (Ratakatu 6B, 3. krs). 

Oppilaaksiotto muille perusopetuksen vuosiluokille

Otamme vain oman oppilaaksiottoalueen oppilaita 8. ja 9. luokalle. Oppilaaksiottoalueet ovat nähtävissä Helsingin kaupungin palvelukartta-palvelussa: Palvelukartta.

Tiedustelut: Perusopetuksen rehtori Juha-Pekka Husso, p. 050-3243163, juha-pekka.husso(at)helsinki.fi

9-lk jatkokoulutusilta

9-lk jatkokoulutusilta on juhlasalissa ke 25.10. klo 18.