Genrerajoista piittaamaton rytmimusiikkikollektiivi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on ilahduttanut kotimaista musiikkikenttää viimeiset 7 vuotta hurmoksellisilla keikoillaan ja rakastetuilla levyillään. Viimeiset keikkansa tänä vuonna heittävä yhtye nousee Huvilan lavalle parhaimmillaan. Helsingin juhlaviikoilla koetaan bändin historian viimeinen festarikeikka.

Säveltäjä-kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhösen vetämä big band ja omaääniset räppärit Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama venyttävät jazzin ja hip hopin rajoja pistämättömän positiivisella energiallaan, villitsevillä kappaleillaan ja syväluotaavilla, yhteiskunnallisillakin teemoilla. Ricky-Tickin 17-henkinen big band koostuu kotimaisen jazzin huippunimistä (mm. trumpetisti Jukka Eskola, saksofonisti Linda Frediksson ja basisti Antti Lötjönen) ja on vuosien saatossa hioutunut saumattomaksi svengikoneeksi. Ovet avataan klo 14.00, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana aloittaa klo 15.00.

Ennakko-ohjelma

Ennen konserttia Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään ennakko-ohjelma, josta tiedotetaan myöhemmin lisää. 

Liput

Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu 80 lippua. Alumnilipun hinta on 33,60€/lippu (norm. 39€). Liput ostetaan Ticketmasterista tämän linkin kautta. Lippuja voi ostaa 2 / henkilö. Alumnihinta on voimassa 1.8.2019 asti.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Alumniyhdistykselle.

Su 1.9.2019 klo 15-17, Huvila-teltta, Eläintarhantie 8, Helsinki

Olipa kerran Homo sapiens, joka sattumanvaraisen geenimutaation myötä sai kyvyn kertoa kuvitteellisia tarinoita – ja teki itsestään koko planeetan herran. Mahtaako olla mitään vaarallisempaa kuin tyytymättömät ja vastuuttomat jumalat, jotka eivät tiedä mitä haluavat?

Yuval Noah Hararin menestysteokseen perustuva Sapiens Kansallisteatterissa syksyllä 2019. Näe syksyn superuutuus ensimmäisten joukossa maanantaina 9.9.2019 klo 19.

Osta liput näytökseen alumnihintaan 19€ (norm. 37-47€). Alumnihinta on voimassa niin kauan kuin lippuja on saatavilla.

Ma 9.9.2019 klo 19, Kansallisteatterin Suuri näyttämö, Läntinen Teatterikuja 1

Päivitä tietosi maailmasta Tiedekulman Crazy World -tapahtumissa. Ohjelmasarja tarkastelee maailman tilaa ja löytää kiristyneen kansainvälisen ilmapiirin ja vastakkainasettelujen keskeltä myös valopilkkuja ja ratkaisuja. Osallistu tapahtumiin paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena!

To-ke 12.-25.9.2019, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Roulettenburg on Viiruksen syksyn 2019 päätuotanto ja Jussi Sorjasen ohjausdebyytti teatterilla. Esitys kertoo rahasta, eskapismista, viihtymisestä, uhkapelaamisesta keinotodellisuudesta ja addiktioista. Roulettenburg on viihdyttävä painajainen Fjodor Dostojevskin hengessä (Pelurit 1866). Rooleissa Sue Lemström, Oskar Pöysti, Jessica Raita, Petra Heinänen ja Martin Bahne. Esitys on ruotsinkielinen ja tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Ennakko-ohjelma

Tilaisuuteen osallistuville Alumniyhdistyksen jäsenille ja heidän aveceilleen järjestetään taiteilijakeskustelu näytelmän ohjaajan Jussi Sorjasen kanssa klo 17.30-18.

Liput

Alumnilipun hinta on 25€ (norm. 30€). Liput voit varata sähköpostitse viirus@viirus.fi tai puhelimitse 09 440 224. Mainitse varauksen yhteydessä olevasi Alumniyhdistyksen jäsen. Alumnihinta on voimassa 15.9.2019 asti.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle.

Pe 20.9.2019 klo 19 , Teater Viirus, Välimerenkatu 14, Helsinki

Tietokirjaklubeilla perehdytään syksyn aikana monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja, joka julkaisee sekä tietokirjoja, että oppimateriaalia.

Syksyn ensimmäisellä Tietokirjaklubilla tutustutaan tutkimustiedon käyttöön emerituskanslerin, professori Kari Raivion kanssa. Hän kertoo etenkin uutuuskirjastaan Näytön paikka.

Ke 25.9.2019 klo 17-19, Kaisa-sali, 7krs., Fabianinkatu 30, Helsinki

Yleisön pyynnöstä menestysteos Breath palaa lavalle. Teoksesssa elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna. Vahvasta esiintyjyydestään tunnetut koreografi-tanssija Tero Saarinen ja muusikko-harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa.

Valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttu ja pukusuunnittelijana tyylikkäästä designistaan tunnettu Teemu Muurimäki. Oman lisänsä teokseen tuo elektronisen musiikin tekijänäkin tunnetun Tuomas Norvion mielikuvituksellinen äänisuunnittelu. Katso esityksen minuutin mittainen esittelyfilmi tästä. Huom! Esityksessä käytetään strobovaloja eikä siinä ole väliaikaa. Teos esitetään vain neljä kertaa Suomessa.

Ennen esitystä

Tilaisuuteen osallistuville Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään teosesittely ennen esityksen alkua kello 18. Tiedotamme ennakko-ohjelmasta myöhemmin lisää.

Liput

Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu 100 lippua näytökseen. Alumnilipun hinta on lipputyypeistä A-C. Lipputyyppi A 59 € (norm. 65 €),  lipputyyppi B 43 € (norm. 48 €) tai lipputyyppi C 30 € (norm. 34 €). Lipput ostetaan Ticketmaterista tämän linkin kautta. Jos haluat pyörätuolipaikan tai henkilökohtaista palvelua osta lippu koodisanalla ALUMNI Aleksanterin teatterin lippukassalta (Bulevardi 23-27) ja puhelinpalvelusta (09) 676 980. Liput on lunastettava 1.9.2019 mennessä.   

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Alumniyhdistykselle.

To 26.9.2019 klo 19, Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, Helsinki.

Professor emeritus Paavo Castrén: Den grekiska och feniciska koloniseringen av Medelhavsområdet.

Medelhavsområdet har genom historien varit en viktig länk mellan människor, idéer och
varor, samma fenomen, tankar och former upp­ repar sig inom områdets olika kulturer, de lånas vidare och återföds.

Denna föreläsningsserie är ett samarbete mellan Christine och Göran Schildts stiftelse och Helsingfors universitets alumnförening. Den sträcker sig över två terminer, hösten 2019 och våren 2020. Med temat Mobilitet på Medelhavet under antiken vill vi se på hur idéer och folk rörde sig längs med kusterna och på havet. Genom att studera det­ ta vill vi öka förståelsen för hur, det vi idag kallar för, den europeiska kulturtraditionen uppstod tack vare det gemensamma och sammanbindande havet.

Ke 2.10.2019 klo 17, Porthania PII, Yliopistonkatu 3

Tämän vuoden business- ja johtajuus-seminaarin teemana on Kasvu (Growth). Alumniyhdistyksen tiedekulmassa järjestettävässä live stream -tilaisuudessa voit seurata muiden alumnien ja opiskelijoiden seurassa tapahtumassa puhuvien, maailman arvostetuimpien johtajien ja menestyneiden vaikuttajien esityksiä. Puhujiin kuuluvat tänä vuonna mm. Apple-yrityksen perustaja Steve Wozniak sekä Oscar-palkittu näyttelijä, ohjaaja-tuottaja, yrittäjä ja YK:n rauhanlähettiläs George Clooney.

Rajallinen määrä paikkoja. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Alumni Ambassador -lounas

Torstaina suoran lähetyksen lomassa järjestetään valinnainen maksullinen lounas. Lounaan lipputuloista (40 euroa) käytetään puolet lyhentämättömänä Alumniyhdistyksen Alumni Ambassador -palvelun tukemiseen. Palvelu tukee Helsingin yliopiston opiskelijoiden työllistymistä. Lounasliput ostetaan Alumnikaupasta. 

OHJELMA (tarkista ajantasainen ohjelma Nordic Business Forumin verkkosivuilta)

Keskiviikona 9.10.2019

 • 12:00 Costas Markides – Innovation as a Springboard to Success
 • 12:45 Speaker Contest Winner
 • 13:05 Juliet Funt – The Strategic Pause
 • Tauko
 • 14:40 Alex Osterwalder (NBF all stars) – The Invincible Company: Closing the Innovation Culture Gap
 • 15:45 TBA
 • Tauko
 • 17:25 Daniel Pink – The Scientific Secrets of Perfect Timing
 • 18:15 Steve Wozniak – A Conversation on Creativity, Innovation and Technology

Torstaina 10.10.2019

 • 10:00 Sara Blakely – How to find your idea for growth?
 • 10:55 Carla Harris – Strategize to Win
 • Lounas Tiedeklulmassa ennakkoon-ilmoittautuneille
 • 13:25 Donald Miller – How the Power of Story Can Grow Your Business
 • 14:15 Randi Zuckerberg – Dot Complicated: What I Learned on the Front Lines of Social Media
 • Tauko
 • 16:00 Brené Brown – Daring Leadership: The Four Pillars of Courage
 • 16:50 George Clooney – A conversation on storytelling, branding and legacy

Ke–to 9.–10.10.2019, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Professor Mika Kajava: Antiikin olympialaiset liikkuvuuden moottorina.

Medelhavsområdet har genom historien varit en viktig länk mellan människor, idéer och
varor, samma fenomen, tankar och former upp­ repar sig inom områdets olika kulturer, de lånas vidare och återföds.

Denna föreläsningsserie är ett samarbete mellan Christine och Göran Schildts stiftelse och Helsingfors universitets alumnförening. Den sträcker sig över två terminer, hösten 2019 och våren 2020. Med temat Mobilitet på Medelhavet under antiken vill vi se på hur idéer och folk rörde sig längs med kusterna och på havet. Genom att studera det­ ta vill vi öka förståelsen för hur, det vi idag kallar för, den europeiska kulturtraditionen uppstod tack vare det gemensamma och sammanbindande havet.

Ke 16.10.2019 klo 17 Porthania PII, Yliopistonkatu 3

Ajalla n. 2500 eaa. – 1500 jaa. Väli-Amerikassa kehittyi ja kukoisti kansoja ja kulttuureita, joista ei Euroopan mantereella tiedetty. Kun löytöretkeilijät saapuivat itselleen uudelle mantereelle, he kohtasivat ennenäkemättömiä taitoja, tapoja, luonnonantimia ja taidetta – kokonaisen maailman, jota ei heille ollut aiemmin olemassa.

Ainutlaatuisessa Kansallismuseon Maailma, jota ei ollut -näyttelyssä 200 esineen joukossa on zapoteekkien tuhkauurnia, azteekkien veistoksia, mayojen keramiikkaa, Perun Nazca-alueen maljakoita ja tekstiilejä sekä Andien Moche-kulttuurin kultaisia esineitä. Harvinaiset esikolumbiaaniset esineet ovat lainassa Giancarlo ja Inti Ligabuen yksityiskokoelmasta.

Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu kaksi opastusta (à 25 hlö) näyttelyyn. Opastukset alkavat klo 16.00 ja 16.30. Ilmoittaudu haluamallesi opastukselle ja maksa osallistumismaksu 7€ Alumnikaupassa. Sisäänpääsymaksu museoon maksetaan omatoimisesti paikan päälllä. Hinta vaihtelee eri alennusryhmien mukaan. Paikat jaetaan osallistumismaksun maksaneiden mukaan, joten käy ostamassa lippu välittömästi.

To 24.10.2019 klo 16, Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Tietokirjaklubeilla perehdytään syksyn aikana monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja, joka julkaisee sekä tietokirjoja, että oppimateriaalia.

Professori Samuli Siltanen keskustelee lokakuun Tietokirjaklubilla siitä, mitä hyötyä matematiikasta on. Siltaselta ilmestyy teos matematiikan hyödyllisyydestä alkusyksyllä. Hän pitää yllä myös tiedeaiheista Youtube-kanavaa.

Ke 30.10.2019 klo 17-19, Kaisa-sali, 7krs., Fabianinkatu 30, Helsinki

FD Kristian Göransson, Direktör för Svenska institutet i Rom: Sicilien som grekisk koloni.

Medelhavsområdet har genom historien varit en viktig länk mellan människor, idéer och
varor, samma fenomen, tankar och former upp­ repar sig inom områdets olika kulturer, de lånas vidare och återföds.

Denna föreläsningsserie är ett samarbete mellan Christine och Göran Schildts stiftelse och Helsingfors universitets alumnförening. Den sträcker sig över två terminer, hösten 2019 och våren 2020. Med temat Mobilitet på Medelhavet under antiken vill vi se på hur idéer och folk rörde sig längs med kusterna och på havet. Genom att studera det­ ta vill vi öka förståelsen för hur, det vi idag kallar för, den europeiska kulturtraditionen uppstod tack vare det gemensamma och sammanbindande havet.

To 31.10.2019 klo 17 Porthania PIII, Yliopistonkatu 3

Alumniyhdistyksen lapsi & alumni -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus viedä koko perhe katsomaan Pieni merenneito -suurmusikaalia Helsingin Kaupunginteatteriin.

Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Ohjaajana Samuel Harjanne. Esitys sopii kaikille kouluikäisestä ylöspäin.

Alan Menkenin musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Ennakko-ohjelma

Ennen esitystä Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään ennakko-ohjelma klo 18 alkaen. Ohjelman sisältö tarkentuu myöhemmin.

Liput

Liput ostetaan Helsingin Kaupunginteatterin lippumyymälästä (Ensi Linja 2, avoinna ma-pe klo 9-17.30, lipunmyynti on suljettu 30.5.-28.7. välisen ajan). Lippujen hinnat: normaalilippu 88€, eläkeläislippu 85€, opiskelija- ja lastenlippu 44€. Mainitse oston yhteydessä varausnumero 528-59813278.

Lippujen viimeinen lunastuspäivä on 24.10.2019.

To 14.11.2019 klo 18, Suuri näyttämö, Eläintarhantie 5, Helsinki

Professor Arja Karivieri, Direktör för Finlands Rom-institut: Mobiliteten i hamnstäderna Ostia och Portus.

Medelhavsområdet har genom historien varit en viktig länk mellan människor, idéer och
varor, samma fenomen, tankar och former upp­ repar sig inom områdets olika kulturer, de lånas vidare och återföds.

Denna föreläsningsserie är ett samarbete mellan Christine och Göran Schildts stiftelse och Helsingfors universitets alumnförening. Den sträcker sig över två terminer, hösten 2019 och våren 2020. Med temat Mobilitet på Medelhavet under antiken vill vi se på hur idéer och folk rörde sig längs med kusterna och på havet. Genom att studera det­ ta vill vi öka förståelsen för hur, det vi idag kallar för, den europeiska kulturtraditionen uppstod tack vare det gemensamma och sammanbindande havet.

To 21.11.2019 klo 17 Porthania PIII, Yliopistonkatu 3

Tiedekulman Smart as HEL -tapahtumissa sukelletaan keskelle digivallankumousta. Mitä ja miten tulevaisuudessa pitäisi oppia ja opettaa? Osallistu tapahtumiin paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena!

Ma-pe 25.11.-6.12.2019, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Tietokirjaklubeilla perehdytään syksyn aikana monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja, joka julkaisee sekä tietokirjoja, että oppimateriaalia.

Filosofian tohtori Mirkka Lappalainen kertoo urastaan yhtenä Suomen suosituimmista tietokirjalijoista. Lappalainen on julkaissut useita historia-aiheisia tietokirjoja, kuten Jumalan vihan ruoska. Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1697 ja Pohjoisen noidat: oikeus ja totuus 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa.

Ke 27.11.2019 klo 17-19, Kaisa-sali, 7krs., Fabianinkatu 30, Helsinki

Hel­sin­gin yli­opis­ton alum­ni ry:n Vuo­si­ko­kous

Vuosikokousmateriaali on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla ja toimistolla arkisin kello 9-14. Ilmoittaudu mukaan ja vaikuta. Kokouksen jälkeen tarjoilua.

To 28.11.2019 klo 17-19

Alumniyhdistys tekee aktiivisesti yhteistyötä usean eri alumniryhmän kanssa. Alumniyhdistyksen jäsenet voivat jäsenmaksun suorittamisen yhteydessä liittyä myös niihin muihin alumniryhmiin, joiden kanssa tästä on sovittu. Tutustu ryhmien ja klubien ohjelmaan!