Tule pitämään hauskaa – juhli alumniporukalla Vuoden Alumnin 2020 valintaa Kansalliskirjaston vaikuttavassa Kupolisalissa. Luvassa hyvää tunnelmaa, sopivasti ohjelmaa ja tervehdyksiä sekä musiikkia. Alumnijuhla pidetään tänä vuonna cocktailtilaisuutena. Cocktailtilaisuuden yhteydessä valitsemme yhdessä Vuoden Alumnin ja nautimme merellisestä musiikkiesityksestä. 

Ilmoittaudu ja katso samalla ketkä muut ovat tulossa. Osallistumismaksu 37 euroa maksetaan Alumnikauppaan. Juhlassa ei ole plaseerausta. Tumma puku. 

Päällysvaatteet jätetään Kansalliskirjaston alakertaan. Jos saavut pyörätuolilla tai haluat käyttää hissiä mainitse siitä ilmoittautumislomakkeessa. Kansalliskirjaston Kupolisaliin pääsee hissillä sisäpihan kautta, Yliopistonkatu 1.

Ti 19.11.2019, klo 17.15-18.45, Kupolisali, Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36

Professor Arja Karivieri, Direktör för Finlands Rom-institut: Mobiliteten i hamnstäderna Ostia och Portus.

Medelhavsområdet har genom historien varit en viktig länk mellan människor, idéer och
varor, samma fenomen, tankar och former upp­ repar sig inom områdets olika kulturer, de lånas vidare och återföds.

Denna föreläsningsserie är ett samarbete mellan Christine och Göran Schildts stiftelse och Helsingfors universitets alumnförening. Den sträcker sig över två terminer, hösten 2019 och våren 2020. Med temat Mobilitet på Medelhavet under antiken vill vi se på hur idéer och folk rörde sig längs med kusterna och på havet. Genom att studera det­ta vill vi öka förståelsen för hur, det vi idag kallar för, den europeiska kulturtraditionen uppstod tack vare det gemensamma och sammanbindande havet.

To 21.11.2019 klo 17 Porthania PIII, Yliopistonkatu 3

Tiedekulman Smart as HEL -tapahtumissa sukelletaan keskelle digivallankumousta. Mitä ja miten tulevaisuudessa pitäisi oppia ja opettaa? Osallistu tapahtumiin paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena!

Ma-pe 25.11.-6.12.2019, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Filosofian tohtori Mirkka Lappalainen kertoo urastaan yhtenä Suomen suosituimmista tietokirjalijoista. Lappalainen on julkaissut useita historia-aiheisia tietokirjoja, kuten Jumalan vihan ruoska. Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1697 ja Pohjoisen noidat: oikeus ja totuus 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Ke 27.11.2019 klo 17-19, Kaisa-sali, 7krs., Fabianinkatu 30, Helsinki

Hel­sin­gin yli­opis­ton alum­ni ry:n Vuo­si­ko­kous

Vuosikokousmateriaali on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla ja toimistolla arkisin kello 10-15.30.

ESITYSLISTA

Helsingin yliopiston alumni ry:n vuosikokous

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen järjestäytyminen 
  - sihteerin, pöytäkirjan tarkastajien sekä ääntenlaskijoiden valinta
 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
 5. Ilmoitusasiat
 6. Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2018
 7. Vuoden 2018 tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto
 8. Tilinpäätöksen vahvistaminen vuodelta 2018
 9. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille
 10. Vuoden 2020 toimintasuunnitelma
 11. Puheenjohtajien ja hallituksen puheenjohtajan sekä muiden luottamushenkilöiden palkkiot v. 2020
 12. Tilintarkastajan palkkio v. 2020
 13. Vuoden 2020 jäsenmaksut
 14. Vuoden 2020 talousarvio
 15. Yhdistyksen puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan valinta
 16. Valtuuskunnan täydentäminen 2020-2022
 17. Hallituksen täydentäminen 2020-2021
 18. Tilintarkastajan ja varahenkilöiden valinta
 19. Helsingin yliopiston ja Helsingin yliopiston alumni ry:n yhteistyösopimus
 20. Muut mahdolliset asiat
 21. Kokouksen päättäminen

To 28.11.2019 klo 17-19, Kielikeskuksen juhlasali, Fabianinkatu 26

Haaksirikkoa on merihistoriassa pidetty usein pelkästään onnettomuutena, vaarana, joka uhkasi alati kauppalaivaa ja sen lastia, laivanvarustajan toimeentuloa ja miehistön henkeä. Sitä se olikin, mutta samalla sillä oli myös kääntöpuolensa. Niille, jotka kykenivät korjaamaan talteen onnettomuusaluksen lasteineen, haaksirikko oli onni. Vilkkaiden merireittien varrella hylkypelastuksesta saattoi muodostua kokonainen oma liiketoimintahaaransa. Tutkija FT Juha-Matti Granqvistia haastattelee vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä. Marraskuun tiedeklubin järjestää Tieteellisten seurain valtuuskunta yhteistyössä Suomen merihistoriallisen yhdistyksen kanssa.

Tiedeklubien jälkeen iltaa voi jatkaa Pop&Jazz konservatorion bändien säestyksellä. Lisätietoja Café Verandan keikoista julkaistaan myöhemmin tapahtuman Facebook-sivuilla. Kaikki syksyn tiedeklubit äänitetään ja podcastit julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä SoundCloudissa. SoundCloud-tililtä löytyy myös keväällä 2019 kuultujen tiedeklubien keskustelut. Tiedeklubille on vapaa pääsy.

Syksyn 2019 ohjelmasta vastaavat Tähtitieteellinen yhdistys Ursa, Lähikuva-lehti, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen merihistoriallinen yhdistys. Yhteistyössä on mukana myös Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

To 28.11.2019, klo 17-18, Cafe Veranda, Mannerheimintie 13 e

Alumniyhdistys tekee aktiivisesti yhteistyötä usean eri alumniryhmän kanssa. Alumniyhdistyksen jäsenet voivat jäsenmaksun suorittamisen yhteydessä liittyä myös niihin muihin alumniryhmiin, joiden kanssa tästä on sovittu. Tutustu ryhmien ja klubien ohjelmaan!