Haku kansainväliseen maisteriohjelmaan on käynnistynyt

Haku Aleksanteri-instituutin kansainväliseen ja monitieteiseen Venäjän, Euraasian ja itäisen Euroopan maisteriohjelmaan on avautunut ja jatkuu 4. tammikuuta asti. Jos haluat saada syvällistä ja ajankohtaista ymmärrystä alueen kehityksestä globaalissa kontekstissa, hae nyt. Opetus alkaa syyskuussa 2023.

Opiskeleminen Venäjän, Euraasian ja itäisen Euroopan englanninkielisessä maisteriohjelmassa (MAREES) tarkoittaa, että saat uusinta saatavilla olevaa tietoa alueesta, sillä opetussuunnitelman tarjonta on suorassa yhteydessä Aleksanteri-instituutissa käynnissä oleviin tutkimushankkeisiin.Opetuksessa painotetaan maiden keskinäisiä kytköksiä ja niiden linkittymistä globaaleihin prosesseihin ainutlaatuisella tavalla. MAREEES-ohjelmassa käytetään temaattista lähestymistapaa. Se asettaa ilmiöt globaaliin kontekstiin, jolloin voit tunnistaa niiden merkityksen tälle alueelle ja koko maailmalle. Opintojen aikana kerrytät tietoa siitä, miten ympäristöhaasteisiin, muuttovirtoihin, oikeuskulttuureihin, tärkeimpiin turvallisuuskysymyksiin, identiteettiin ja nationalismiin, poliittisiin konflikteihin, oikeusvaltioperiaatteeseen ja yhteiskunnallisiin jännitteisiin liittyvät kysymykset vaikuttavat alueeseen.

MAREEES-ohjelman tarkastelemaan aluekokonaisuuuteen kuuluvat Itä-Eurooppa, joka kattaa EU:n itäosan ja itäisen kumppanuuden maat, mukaan lukien Länsi-Balkanin maat, Ukraina, Moldova ja Georgia sekä Euraasia, jossa keskitytään Keski-Aasiaan, Valko-Venäjään ja Venäjän federaatioon.