Yliopisto-lehti & toimitus

Yliopisto on 10 kertaa vuodessa ilmestyvä tiedeaikakauslehti, jota julkaisee Helsingin yliopisto. Lehti katsoo lähietäisyydeltä Helsingin yliopistossa tehtävää tutkimusta sekä tarttuu uusimpiin löydöksiin että pitkäjänteiseen tutkimukseen.

Yliopisto-lehti on ilmestynyt vuodesta 1953, aluksi nimellä Helsingin yliopiston tiedonantoja. Nykyisen nimensä lehti sai lukijakilpailun satona vuonna 1975. Voittajaehdotuksen esitti dogmatiikan professori Seppo A. Teinonen.

Yliopisto-lehden toimituksella on tehtävä: kaivamme esiin, mikä tieteessä on tärkeää ja kerromme miksi. Me kysymme ja tiede vastaa.

Yliopisto on Aikakauslehtien liiton sekä Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsenlehti ja sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita.

Ota yhteyttä: yliopisto-lehti@helsinki.fi | Twitter: @yliopistolehti | Facebook: /yliopisto

Postiosoite: Yliopisto-lehti  PL 53  00014 HELSINGIN YLIOPISTO

TOIMITUS

Marja Pemberton, päätoimittaja
Itäsuomalainen Tampereen tiedotusoppinut. Innostuu aina uudestaan tieteestä ja vielä joskus ehtii kirjoittaa enemmän.
twitter: @MarjaPemberton
sähköposti: marja.pemberton@helsinki.fi
puhelin: 050 319 9289

Arja Tuusvuori, toimituspäällikkö
Tilaa juttuja. Ideoi, kommentoi, editoi. Kirjoittaa kun voi. Paasaa mielellään historiasta. Vapaa-ajalla nenä kirjassa.
sähköposti: arja.tuusvuori@helsinki.fi
puhelin: 050 319 9296

Virve Pohjanpalo, toimittaja
Humanisti-valtiotieteilijä, joka on vuodesta 1999 saanut – tutkijoita haastatellessaan – ylintä yksityisopetusta myös yhdeksän muun tiedekunnan aiheista.
twitter: @vpohjanpalo
sähköposti: virve.pohjanpalo@helsinki.fi
puhelin: 050 319 9555

Elisa Rimaila, toimittaja
Nopean notkeassa uutismaailmassa marinoitu yhteiskuntatieteilijä. Haluaa kirjoittaa maailmaa paremmaksi aina kun mahdollista.
twitter: @elisarimaila
sähköposti: elisa.rimaila@helsinki.fi
puhelin: 050 319 9295

Reetta Vairimaa, toimittaja
Utelias penkoja, jota kiehtoo ilmiöiden historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Suurien linjojen ja hauskojen yksityiskohtien ystävä.
sähköposti: reetta.vairimaa@helsinki.fi
puhelin: 050 319 9554

Maisa Puranen, graafikko
Suunnittelee, taittaa ja tekee lehdestä kauniin. Aika ajoin laatii kuvituksia taiteilijanimellä.
sähköposti: maisa.puranen@helsinki.fi
puhelin: 050 415 5521

Mikko Pelttari, toimittaja (työvapaalla)
Filosofitaustainen toimittaja, Yliopiston leivissä vuodesta 2011. Yhä ja aina kiinnostunut liian isoista kysymyksistä.
twitter: @m_pelttari
sähköposti: mikko.pelttari@helsinki.fi