Yliopisto on 10 kertaa vuodessa ilmestyvä tiedeaikakauslehti, jota julkaisee Helsingin yliopisto. Lehti katsoo lähietäisyydeltä Helsingin yliopistossa tehtävää tutkimusta sekä tarttuu uusimpiin löydöksiin että pitkäjänteiseen tutkimukseen.

Yliopisto-lehti on ilmestynyt vuodesta 1953, aluksi nimellä Helsingin yliopiston tiedonantoja. Nykyisen nimensä lehti sai lukijakilpailun satona vuonna 1975. Voittajaehdotuksen esitti dogmatiikan professori Seppo A. Teinonen.

Yliopisto-lehden toimituksella on tehtävä: kaivamme esiin, mikä tieteessä on tärkeää ja kerromme miksi. Me kysymme ja tiede vastaa.

Yliopisto on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsenlehti ja sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita.

Ota yhteyttä: yliopisto-lehti@helsinki.fi | Twitter: @yliopistolehti | Facebook: /yliopisto

TOIMITUS

Marja Pemberton, päätoimittaja
Twitter: @MarjaPemberton
Itäsuomalainen Tampereen tiedotusoppinut. Innostuu aina uudestaan tieteestä ja vielä joskus ehtii kirjoittaa enemmän.

Arja Tuusvuori, toimituspäällikkö
Editoi, oikoo, kommentoi, kirjoittaa ja ideoi. Havahtuu toisinaan historiassa haahuilustaan tähän päivään.

Mikko Pelttari, toimittaja
Twitter: @m_pelttari
Filosofitaustainen toimittaja, Yliopiston leivissä vuodesta 2011. Yhä ja aina kiinnostunut liian isoista kysymyksistä.

Virve Pohjanpalo, toimittaja
Twitter: @vpohjanpalo
Humanisti-valtiotieteilijä, joka on vuodesta 1999 saanut – tutkijoita haastatellessaan – ylintä yksityisopetusta myös yhdeksän muun tiedekunnan aiheista.

Maisa Puranen, graafikko
Suunnittelee, taittaa ja tekee lehdestä kauniin. Aika ajoin laatii kuvituksia taiteilijanimellä.

Marja Pemberton

Arja Tuusvuori