Kere lab

Welcome to group Kere's pages!

Group members

Juha Kere, Professor

Outi Elomaa, Postdoc

Sini Ezer, Postdoc

Katariina Hannula-Jouppi, MD, PhD, MBA

Emma Haapaniemi, MD, PhD Student

Lena Hafrén, MD, PhD Student

Satu Massinen, PhD student

Mari Muurinen, MD, PhD Student

Mari Tervaniemi, PhD student

Krista Laivuori, Student

Eira Leinonen, Research nurse

Auli Saarinen, Research technician

Publications
Lukivaikeuden sukututkimus, DYSFAM

Lukivaikeuden sukututkimus, DYSFAM

Lukivaikeus on yleinen oppimisen ongelma, jota esiintyy arviolta 5-10 prosentilla suomalaisista. Lukivaikeudet ovat vahvasti perinnöllisiä. Tämä tutkimus pyrkii lisäämään tietoa lukivaikeuden taustatekijöistä ja perinnöllisyydestä. Kutsumme tutkimukseen perheitä ja sukuja, joissa vähintään 3:lla esiintyy lukivaikeutta.

Tutkimukseen kuuluvat luku- ja kirjoitustaidon arviointi sekä veri- tai sylkinäytteenotto perinnöllisyystutkimusta varten.

Sylkinäytteen otto kotona (linkki alla)

https://www.dropbox.com/s/204i4mc9ove0m6x/Sylkin%C3%A4ytteenotto%20-%20ohje.mp4…

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen tai haluat lisätietoja tutkimuksesta, niin ota yhteyttä tutkimushoitaja Eira Leinoseen, Folkhälsanin tutkimuskeskus, p. 0503199431 tai eira.leinonen@folkhalsan.fi .

Tämän tutkimuksen toteuttavat Helsingin ja Jyväskylän yliopiston tutkijat yhteistyössä. Tutkittavien haastatteluista ja lukivaikeuden testaamisesta vastaavat

prof. Heikki Lyytinen, akatemiatutkija Minna Torppa ja tutkija Kenneth Eklund Jyväskylän yliopistosta sekä Helsingin yliopistosta prof. Teija Kujala ja tutkijatohtori Paula Virtala. Geeninäytteiden ottamisesta ja analysoimisesta vastaavat Folkhälsanin tutkimuskeskuksesta prof. Juha Kere, HY, dosentti Elísabet Einarsdóttir ja tutkimushoitaja Eira Leinonen.

Lukivaikeuden perinnöllisyys, prof. Juha Keren haastattelu

https://www.youtube.com/watch?v=6fIW1vB9ckE