CICERO Learning SuomiAreenalla!

CICERO Learning on tänäkin vuonna mukana SuomiAreenalla verkostojäseniensä ja tutkijoidensa välityksellä. Tervetuloa mukaan Poriin kuuntelemaan ja keskustelemaan!

CICERO Learning on tänäkin vuonna mukana SuomiAreenalla verkostojäseniensä ja tutkijoidensa välityksellä.

  • Mitä hyötyä tieteestä on ja miten tiede muuttaa maailmaa? Näkyykö tiede arkielämässä vai onko tutkimus pelkkää turhaa puuhastelua ja voiko Suomi nousta tieteen voimalla? Helsingin yliopisto herättelee SuomiAreenassa keskustelua tieteen merkityksestä liike-elämälle, poliittiselle päätöksenteolle sekä yhteiskunnalle ja sivistykselle laajemmin. Tule kuulemaan inspiroivaa keskustelua siitä miten tiede vaikuttaa ja miten sillä voidaan ratkaista maailman ongelmia. Mukana keskustelussa ovat kansanedustaja Pekka Haavisto, professori Samuli Siltanen, toimitusjohtaja Jari Strandman, startup-yrittäjä Pilvi Torsti ja konsernijohtaja Christoph Vitzthum. Juontajana toimii Reetta Räty. Tilaisuus järjestetään tiistaina 11.7.2017 klo 11.45-13.00, Eetunaukion lavalla Itäpuistossa. Lisää tietoa tästä sekä muista tapahtumista, joissa Helsingin yliopiston tutkijoita on mukana voit lukea täältä.
  • Tekesin Reboot Finland – tulevaisuuden parempi elämä –tapahtumassa pohditaan millainen on tulevaisuus, jossa robotteja on maalla, merellä ja ilmassa, lääkäri ja tekoäly kimpassa ja todellisuuskin virtuaalinen. Päivän aikana voit osallistua keskusteluihin esimerkiksi koulujen tilanteesta sekä tutustua demoalueen laitteisiin. Tapahtuman juontajana toimii bisnesantropologi André Noël Chaker ja keskustelijoina mm. johtaja Mirva Antila (IBM), viestintäjohtaja Taru Jussila (Suomen Yrittäjät), toimitusjohtaja Juhani Kivikangas (Digital Forum Finland), dosentti Minna Lakkala (Helsingin yliopisto) ja digijohtaja Teemu Lehtinen (KIRA-digi). Tilaisuus on tiistaina 11.7.2017 kl 10.00-17.00 Aika-lavalla (Gallen-Kallelankatu 7-9). Lisätietoa löydät Tekesin sivuilta täältä.
  • CICERO Learning järjestää yhteistyössä Porin yliopistokeskuksen kanssa SuomiAreenan ja Pori Jazz –festivaalin yhteydessä Musiikista ja oppimisesta -esitelmä- ja keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden juontaa tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi ja puhujina toimivat professori Peter Vuust (Aarhusin yliopisto), dosentti Minna Huotilainen (Helsingin yliopisto), dosentti Minna Törmänen (Helsingin yliopisto) ja Ilkka Räsänen (Mubik). Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 12.7.2017, klo 13.00-15.00 Porin yliopistokeskuksessa (Pohjoisranta 11 A, auditorio 125).
  • Millaisia vastauksia taide antaa tulevaisuuden haasteisiin, jos käännämme aivomme toiseen asentoon? Taideyliopisto kutsuu SuomiAreena-tapahtumassaan pohtimaan, onko taiteella oman itseisarvonsa lisäksi myös sellaisia hyvinvointiin ja talouteen liittyviä mahdollisuuksia, joita yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ei vielä tunnisteta ja tunnusteta kyllin hyvin. Panelisteina ovat näyttelijäntaiteen professori Elina Knihtilä, kapellimestarikoulutuksen professori Atso Almila, kuvataiteilija Jani Leinonen, Taideyliopiston ArtsEqual-hankkeen tutkija Kai Lehikoinen ja Helsingin yliopistossa työskentelevä aivotutkija Minna Huotilainen. Keskustelun moderaattorina toimii YLEn toimittaja Sean Ricks. Lisäksi kolme Taideyliopiston opiskelijaa, tulevaisuuden taiteentekijää, kommentoi käytyä keskustelua paikan päällä. Tilaisuus järjestetään torstaina 13.7.2017 klo 10.00-11.15–11.15 BEPOP-lavalla (Asiantuntijakeskus BEPOP, Yrjönkatu 22). Keskustelua voi seurata myös suorana lähetyksenä MTV:n Katsomo-palvelussa ja sosiaalisessa mediassa hashtagilla #toisinajateltu.
  • Kansallismuseo järjestää Muistamisen voima – muistot ja muistelu itseymmärryksen ja hyvinvoinnin lähteenä -keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan miten muistot rakentavat yksilön ja yhteisön identiteettiä ja itseymmärrystä. Muistaminen on loputtoman kiehtova aihe, johon tutkijan näkökulmaa keskusteluun tuovat historioitsija Teemu Keskisarja ja tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi Helsingin yliopistosta sekä psykoterapeutti Marja Saarenheimo. Juontajana toimii Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila. Tilaisuus on perjantai 14.7. klo 10.00-11.15 kauppakeskus Puuvillassa (Siltapuistokatu 14).

SuomiAreenan ohjelman löydät täältä!