The Media Kitchen facility is primarily for the use of the Institute of Biotechnology’s own research groups. Others are served only by separate agreement. If needed, contact the staff of the kitchen.
Institute of Biotechnology
Media Kitchen
P.O.Box 56
00014 University of Helsinki
Finland
Visiting address: Viikinkaari 5, room 3014b, Biocenter 2
Osmo Rentola +358 02941 58950
Sami Karja +358 02941 59392
E-mail: elatusainelaboratorio@helsinki.fi
University of Helsinki Business Identity Code: FI-03134717
Sign and date your orders.
When you need:
Reserve at least 3 weekdays delivery time for your order.
Bring solutions for autoclaving to the lab xxxx latest 9 o’clock in the morning.
(in Flamma intranet)
Punnitaan komponenteista:
Punnitaan kaikki aineet suoraan pulloon. Liuotetaan ja autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Ready mixistä: Punnitaan 35 g/l Hispanlab H 1083 Ready Mixiä, koostumukseltaan sama kuin komponenteista punnittu. Keitetään ja autoklavoidaan.
LB-agar sulatetaan kattilassa. Jäähdytetään LB-agar vesihauteessa + 55° C:een. Lisätään tarvittava määrä haluttua antibioottia tarvitun konsentraation saamiseksi LB-agariin. Valetaan maljat. Litrasta LB-agaria tulee noin 40 maljaa.
Antibiotic Stock conc.300 ml 500 ml 1000 ml Final conc.
Kanamycin 10 mg/ml 1,5 ml 1,5 ml 5,0 ml 50 µg/ml
Gentamycin 10 mg/ml 210 µl 350 µl 700 µ l7 µg/ml
Tetracycline 2 mg/ml 1,5 ml 2,5 ml 5 ml 10 µg/ml
IPTG 40 mg/ml 300 µl 500 µl 1 ml 40 µg/ml
X-Gal 20 mg/ml 1,5 ml 2,5 ml 5 ml 100 g/ml
Kaikki antibioottistokit punnitaan ja liuotetaan vetokaapissa, suojakäsineet kädessä ja äärimmäistä huolellisuutta noudattaen.
Antibioottistokkiliuokset valmistetaan liuottamalla antibiootti esim. ampicillin, kanamycin jne. milliQ-veteen ja steriilisuodatetaan 0,2 mm suodattimella. Antibiooteista; chloramphenicol ja erythromycin liuotetaan etanoliin, joten niitä ei tarvitse steriilisuodattaa. Liuotetaan juuri ennen käyttöä. Rifampicin -stokki valmistetaan liuottamalla N,N-dimetyyliformamidiin (RIEDEL 33120) tai dimetyylisulfoksidiin (DMSO) (ICN 190186). Liuotetaan juuri ennen käyttöä, ei steriilisuodateta. X-Gal valmistetaan liuottamalla N,N-dimetyyliformamidiin, ei steriilisuodateta. Kaikki antibioottistokit säilytetään –20°C:ssa. Gentamycin säilytetään +4°C:ssa.
Huomiotavaa: maljat, joissa on antibiootteja tulee säilyttää +4°C:ssa. Maljat, joissa on tetrasykliiniä ja/tai X-Galia ja/tai IPTG:tä ja/tai zeociniä ja/tai G418:a säilytetään valolta suojattuna +4°C:ssa.
"Taulukko"
Punnitaan komponenteista:
Punnitaan kaikki aineet suoraan pulloon. Liuotetaan ja autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Ready mixistä: Punnitaan 20 g/l Hispanlab H 1231 Ready Mixiä, koostumukseltaan sama kuin komponenteista punnittu.
Punnitaan kaikki aineet suoraan pulloon. Liuotetaan ja autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa. Punnitaan 40 g/l Hispanlab H 1231 Ready Mixiä, koostumukseltaan sama kuin komponenteista punnittu.
Säädetään liuoksen pH 7.4:ksi NaOH:lla tai HCl:lla (lähtöpH 6,9; 5 M NaOH ~2 ml). Liuos autoklavoidaan
Liuos autoklavoidaan. Liuokset A ja B jäähdytetään + 55° C:een.
Liuokseen A lisätään aseptisesti seuraavat erikseen steriloidut liuokset. CaCl2 lisätään kuumaan liuokseen pisara kerrallaan.
Liuokset A ja B yhdistetään ja valetaan maljat.
Säädetään liuoksen pH 7.4:ksi NaOH:lla tai HCl:lla (lähtöpH 6,9 ; 5 M NaOH ~2 ml). Liuos autoklavoidaan. Jäähdytetään + 55° C:een.
Litraan liuosta lisätään aseptisesti seuraavat erikseen steriloidut liuokset. CaCl2 lisätään kuumaan liuokseen pisara kerrallaan.
Punnitaan komponenteista:
Liuoksen pH:n tulee olla 6.8 - 7.8.(ei tarvitse säätää). Liuos autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Ready mixistä: Punnitaan 30,7 g/l Hispanlab H 1541 Ready Mixiä, koostumukseltaan muuten sama kuin komponenteista punnittu, mutta MgCl2 puuttuu (magnesiumin määrä sama kuin reseptissä).
Säilytys + 4° C:ssa.
Liuoksen pH säädetään 7,0:ksi 5 M NaOH:lla (~ 100ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Säädetään liuoksen pH 6.4:ksi 0.1 M HCl:lla (varovasti pisaroittain). Liuos steriilisuodatetaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Liuos autoklavoidaan.
Liuos autoklavoidaan. Yhdistetään liuokset A ja B.
(uusi ohje (Savilahti), 1 g enemmän agaria)
Keitetään. Liuos autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Keitetään. Liuos autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Keitetään, varo kuohumista. Liuos autoklavoidaan. Säilytys + 4°C:ssa.
Säädetään pH 7.5 NaOH:lla. Autoklavoidaan.
Säädetään pH 7,5 5 M NaOH:lla (~900 µl), täytä 955 ml:ksi. Autoklavoidaan.
Lisätään:
Steriilisuodatetaan
Säädetään pH 7.3:ksi 5 M HCl:lla (~1 ml). Autoklavoidaan.
(Saara Lång)
Sekoitetaan MS-suolat ja sakkaroosi keskenään. Säädetään pH 5,7:ksi laimealla NaOH:lla (2,5 M ; kuluu n. 1,5 ml). Jaetaan liuos 500 ml ja 1000 ml pulloihin, joihin on ensin punnittu 4 g tai 8 g agaria. Liuos autoklavoidaan.
Jäähtyneeseen agariin lisätään kanamysiiniä (varastoliuos SIGMA K-1377 50 mg/ml) haluttu määrä. Valetaan yleensä isoille maljoille (75 ml). Litrasta saadaan noin 12-13 maljaa. Maljoista tehdään mielummin paksumpia kuin liian ohuita.
Punnitaan komponenteista:
Punnitaan kaikki aineet suoraan pulloon. Liuotetaan ja autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Punnitaan kaikki aineet suoraan pulloon. Liuotetaan ja autoklavoidaan. Säilytys + 4° C:ssa.
Liuos autoklavoidaan.
(yeast extract peptone dextroce (dextroce =glucose))
900 ml agaria jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % glucose. Valetaan maljat (n. 25 ml agaria/malja).
900 ml agaria jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % glucose. Lisätään 2ml (100 mg/ml) G418-stokkia. Valetaan maljat ja kääritään folioon.
Liuos autoklavoidaan.
900 ml:aan YEP-mediumia lisätään 100 ml 20 % glucose.
Liuos autoklavoidaan.
900 ml agaria jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % glucose.
Liuos autoklavoidaan.
900 ml:aan YPA-mediumia lisätään 100 ml 20 % glucose.
Liuos autoklavoidaan.
800 ml agaria jäähdytetään + 55° C:ksi. Sekoita pyörittäen, älä ravista. Lisätään 40 ml 50 % glucose -> 2% glucose. Lisätään 60 ml haluttua 0.5 x aminohappostokkia (esim. SC-ade). Lisätään 100 ml Yeast Nitrogen Base – stokkia (6.7g/100ml). Valetaan maljat.
Liuos autoklavoidaan. Lisätään 40 ml 50 % glucose -> 2% glucose. Lisätään 60 ml haluttua 0.5 x aminohappostokkia (esim. SC-ade).
Liuos liukenee hitaasti, lämmitetään varovasti tarvittaessa. Liuos steriilisuodatetaan. Stokki säilytetään folioon pakattuna kylmähuoneessa (+4° C). Säilyy n. 1 vuoden.
Mallimerkintä: SC -> kaikki aminohapot
SC-ADE -> ei adeniinia
SC-HIS-LEU -> ei histidiinia, ei leusiinia
Liuos liukenee hitaasti, lämmitetään varovasti tarvittaessa. Liuos steriilisuodatetaan. Stokki säilytetään folioon pakattuna kylmähuoneessa (+4° C). Säilyy n. 1 vuoden.
Autoklavoidaan. Agar jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % galactose -> 2% ja lisätään 100 ml 10 % raffinose -> 1%
Lisätään 60 ml haluttua 0.5 x aminohappostokkia. Sekoitetaan pyörittäen, älä ravista. Valetaan maljat.
Autoklavoidaan. Agar jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 50 ml 20 % galactose -> 2% ja lisätään 50 ml 10 % raffinose -> 1%
Lisätään 30 ml haluttua 0.5 x aminohappostokkia. Sekoitetaan pyörittäen, älä ravista. Valetaan maljat.
Agar autoklavoidaan. Jäähdytetään + 55° C:ksi. 100 ml Yeast Nitrogen Base – stokkia (6.7g/100ml). Lisätään 40 ml 50 % glucose -> 2% glucose. Lisätään 60 ml haluttua 0.5 x aminohappostokkia (esim. SC-ade). Valetaan maljat.
Agar autoklavoidaan. Lisätään 4 ml 50 % glucose. 6 ml 0.5 x SC-aminohappostokkia. Jäähdytetään + 55° C:ksi. Jaetaan Wasserman-putkiin.
Agar autoklavoidaan. Jäähdytetään + 55° C:ksi. Valetaan maljat.
Agar autoklavoidaan. Jäähdytetään + 55° C:ksi. Valetaan maljat.
Agar autoklavoidaan. Jäähdytetään + 55° C:ksi. Valetaan maljat.
Lisätään 100 ml haluttua 10 x aminohappostokkia. Säädetään pH 5,8:ksi 5 M NaOH:lla (~pari pisaraa). Liuos autoklavoidaan. Agar jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % glucose -> 2%. Sekoitetaan pyörittäen, älä ravista. Valetaan maljat.
Lisätään 100 ml haluttua 10 x aminohappostokkia. Säädetään pH 5,8:ksi NaOH:lla. Liuos autoklavoidaan. Lisätään 100 ml 20 % glucose -> 2%
Liuos liukenee hitaasti, lämmitetään varovasti tarvittaessa. Liuos steriilisuodatetaan. Stokki säilytetään folioon pakattuna kylmähuoneessa (+4° C). Säilyy n. 1 vuoden.
Liuos liukenee hitaasti, lämmitetään varovasti tarvittaessa. Liuos steriilisuodatetaan. Stokki säilytetään folioon pakattuna kylmähuoneessa (+4° C). Säilyy n. 1 vuoden.
Lisätään 100 ml haluttua 10 x aminohappostokkia. Säädetään pH 5,8:ksi NaOH:lla. Liuos autoklavoidaan. Agar jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 100 ml 20 % galactose (ster.suod.) ->2%. Lisätään 100 ml 10 % raffinose (ster.suod.) ->1%. Sekoitetaan pyörittäen, älä ravista. Valetaan maljat.
Liuos autoklavoidaan. Agar jäähdytetään + 55° C:ksi. Lisätään 200 ml 5 x YNB-glucose -stokkia. Valetaan maljat.
Liuos autoklavoidaan. Lisätään 200 ml 5 x YNB-glucose -stokkia
Säädetään pH 6,0:ksi 5M NaOH:lla (~130ml) erittäin varovasti, pH nousee erittäin helposti. Täytetään 200 ml:ksi milliQ:lla Steriilisuodatetaan.
Liuos autoklavoidaan ja jäähdytetään huoneenlämpöön. Lisätään 100 ml 1M Potassium phosphate buffer pH 6,0. 2 ml 500 x B
100 ml 10 x M (5% methanol). Säilytetään +4° C:ssa. Liuos säilyy noin kaksi kuukautta.
Liuos autoklavoidaan ja jäähdytetään huoneenlämpöön. Lisätään 100 ml 1M Potassium phosphate buffer pH 6,0. 2 ml 500 x B 100 ml 10 x GY (1% glycerol). Säilytetään +4° C:ssa. Liuos säilyy noin kaksi kuukautta.
Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään +4° C:ssa. Liuos säilyy noin vuoden.
Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään +4° C:ssa. Liuos säilyy noin vuoden.
Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Ready mixistä: SIGMA D-7777 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan). Lisätään 37 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta. Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Ready mixistä: GIBCO 61100-087 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan). Lisätään 22 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta. Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Ready mixistä: GIBCO 61100-087 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan). Lisätään 22 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta. Säädetään pH 7,2:ksi 5 M HCl:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22 mm) 0,5 l C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Ready mixistä: ICN 1060122 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan). Lisätään 8,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263) ja annetaan liueta. Säädetään pH 7,0:ksi 5 M HCl:lla (~2 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (90 mm, 0,22mm) 0,5 l C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Ready mixistä: GIBCO 20903-035 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä. Lisätään 8 ml suplementtia (lämmitetään vesihauteessa hiukan) ja säädetään pH 5,9:ksi 5 M NaOH:lla (~35 ml). Lisätään 3,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263), annetaan liueta ja täytetään lähelle merkkiä. Säädetään pH 6,2:ksi 5 M NaOH:lla (~3 ml), täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (2 x 90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Ready mixistä: SIGMA T-1032 (10 l)
Pulveri liuotetaan 9 litraan steriiliä vettä (purkki huuhdellaan). Lisätään 3,5 g NaHCO3 (J.T.BAKER 0263), annetaan liueta ja täytetään lähelle merkkiä. Säädetään pH 5,9:ksi 5 M NaOH:lla, täytetään 10 l:ksi ja steriilisuodatetaan heti (2 x 90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin. Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä.
Liuokset A ja B liuotetaan erikseen. Jos käytetään valmista 10xPBS-liuosta, se lisätään sellaisenaan liuokseen A. Liuokset yhdistetään 10 l:ksi. Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22mm) C-pulloihin.
Liuokset A ja B liuotetaan erikseen ja lisätään BSA. Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22mm) C-pulloihin. Vaahtoaa suodatettaessa.
Liuotetaan ~1500 ml:aan steriiliä vettä. Yhdistetään liuokset A ja B. Lisätään steriili vesi merkkiin (2,5 l) ja säädetään pH 7,4:ksi 5 M NaOH:lla (~100 ml). Liuos steriilisuodatetaan (90 mm, 0,22 mm) C-pulloihin (200 ml & 100 ml). Korkkien ympärille laitetaan parafilmiä. ·
Ei steriloida. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liukenee hitaasti. Liuos steriilisuodatetaan (hidas). Säilytetään + 4º C:ssa.
Säädetään pH 7,5:ksi kiinteällä NaOH:lla (~g). Säädetään pH 8,0:ksi kiinteällä NaOH:lla (~ 20 g). EDTA liukenee vasta, kun pH nousee tarpeeksi. Autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liuoksen pH säädetään 8.05:ksi väkevällä etikkahapolla (~ 15 ml). Liuosta ei autoklavoida eikä steriilisuodateta. Säilytetään huoneenlämmössä.
Lisätään lämmintä steriiliä 1 x PBS:ää ~500 ml ja NaOH-rakeita, kunnes kirkastuu (~15 g)
Lisätään kylmää steriiliä 1 x PBS:ää. ~300 ml. Liukenee 60 °C:ssa. Ei kuitenkaan anneta lämmitä yli 65 °C:seen (leimahdusvaara). Suojaudutaan (nitriilihanskat ja hengityssuoja), kun punnitaan ja käsitellään PFA:ta. Työ tehdään vetokaapissa. Kun PFA on liuennut, jäähdytetään huoneenlämpöön (nopeutetaan jäähauteella) ja säädetään pH väkevällä HCl:lla 7,2:ksi. Täytetään litraksi. Suodatetaan vesi-imulla.
Lisätään lämpimään milliQ veteen. Liuos steriilisuodatetaan (hidas). Säilytetään + 4º C:ssa.
Lisätään lämpimään milliQ veteen. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Lisätään lämpimään milliQ veteen. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liukenee vasta, kun liuoksen pinta on lähellä merkkiä. pH säädetään 7,2:ksi väkevällä HCl:lla (~0,5ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
ENSIN VESI, sitten happo. Ei steriloida. Jaetaan muovipulloihin. Säilytetään huoneenlämmössä.
Hepes lisätään milliQ veteen hitaasti erissä. pH säädetään 7,2:ksi kiinteällä KOH:lla (~10 g). pH säädetään 8,0:ksi kiinteällä KOH:lla (~25 g). Liuos steriilisuodatetaan (hidas). Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuoksen pH säädetään pH 4,8:ksi väkevällä muurahaishapolla (Formic acid J.T.BAKER 6037) (~ 90 ml). Huomioidaan, että vesi laskee pH:ta. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Säilytetään + 4º C:ssa. Lisätään ~ 800 ml MilliQ H2O. Säilytetään + 4º C:ssa. pH säädetään 7,5:ksi NaOH-kiteillä (~ 40g)
Tarkistetaan pH ja säädetään tarvittaessa (NaCl laskee pH:ta vähän). Täytetään litraksi. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä. Säilyvyys rajoitettu.
ENSIN VESI, sitten happo. NaOH lisätään vasta kun happo on liuennut. pH säädetään 7,5:ksi 5 M NaOH:lla (~1 ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liuoksen pH säädetään 7,0:ksi väkevällä etikkahapolla (~ 2ml). Liuos steriilisuodatetaan ja pakataan foliopaperiin. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuoksen pH säädetään 5,2:ksi (~85 ml väkevää etikkahappoa) tai 7,5:ksi väkevällä etikkahapolla tai KOH:lla. Huomioidaan, että vesi laskee pH:ta. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Lämmittäminen nopeuttaa liukenemista. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Suodatetaan vesi-imulla tarvittaessa. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Lisätään lämpimään veteen, kiteytyy helposti. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
pH säädetään 8,5:ksi 5 M NaOH:lla (~7,5 ml). Liukenee, vasta kun pH on 8,3. Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Valmistetaan muovidekassa. Lisätään NaOH vähitellen (kuumenee). Ei steriloida. Jaetaan muovipulloihin. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä. Vaihtoehtoisesti: lisätään 1litraan 10x PBS:ää 9 litraa milliQ:ta.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
4 % PFA
40 g PFA J.T.BAKER 1157
20 % PFA
200 g PFA J.T.BAKER 1157
Lisätään lämmintä ja kylmää steriiliä 1 x PBS:ää ~900 ml. Liukenee 60° C:ssa. Ei kuitenkaan anneta lämmitä yli 65° C:seen (leimahdusvaara). Täytetään litraksi. Suojaudutaan (nitriilihanskat ja hengityssuoja), kun punnitaan ja käsitellään PFA:ta. Työ tehdään vetokaapissa. 20 % PFA:ssa saa jäädä muutamia liukenemattomia murusia. Suodatetaan vesi-imulla.
Säädetään 1 M KH2PO4 -liuoksen pH 6,0:ksi 1 M K2HPO4:lla. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Lisätään lämpimään milliQ veteen. Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liuoksen pH säädetään 7,5:ksi väkevällä HCl:lla (~60 ml). Ei steriloida.
Ei steriloida. Säilytetään huoneenlämmössä.
Ready mixistä: Liuotetaan TG-SDS-buffer (DUCHEFA T1510) 10 litraan milliQ:ta.
Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Lämmitetään varovasti. Liuos steriilisuodatetaan (tehdään myös ei-steriilinä). Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Säädetään 1 M Na2HPO4 -liuoksen pH 7,4:ksi 1 M NaH2PO4:lla. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Säädetään 1 M Na-citrate -liuoksen pH 4,0:ksi 1 M Citric Acid:lla. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Vaihtoehtoisesti Ready mixistä (kallis): Liuotetaan SSC-buffer (DUCHEFA S1511) 10 litraan milliQ:ta.
Liuoksen pH 7,4 säädetään 5 M NaOH:lla (6-7 ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään + 4º C:ssa.
Liuoksen pH säädetään 8.0:ksi väkevällä etikkahapolla (noin 40 ml/l). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Ready mixistä: Liuotetaan TBE-buffer (DUCHEFA T1507) 10 litraan milliQ:ta.
Liuoksen pH säädetään väkevällä HCl:lla 7,4:ksi (~18 ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Tarkistetaan liuoksen pH ja säädetään tarvittaessa 5 M HCl:lla (~600 ml, lähtöpH 7,63) tai NaOH:lla. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Tarkistetaan liuoksen pH ja säädetään tarvittaessa 5 M HCl:lla (1 ml, lähtöpH 8,19) tai NaOH:lla. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Haetaan situastiat hansikkaat kädessä: 2 l dekka, 100 ml mittalasi, magneetti ja lusikka. Liuos valmistetaan hansikkaat kädessä.
Lisätään 1800 ml depc milliQ H2O. Säädetään pH väkevällä HCl:lla. Käytetään mittalasia alkusäätöön ja muovipipettiä lopussa. Kulutus on ~70 ml (alkupH ~11). pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia. Liuos pullotetaan samoihin pulloihin, mistä depc milliQ H2O on otettu. Liuos autoklavoidaan depc-ajossa.
Lisätään n. 800 ml milliQ:ta. Säädetään pH 9,5:ksi väkevällä HCl:lla (~ 7 ml). Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Haetaan situastiat hansikkaat kädessä: 1 l dekka, 50 ml mittalasi, magneetti ja lusikka. Liuos valmistetaan hansikkaat kädessä.
Lisätään 750 ml depc milliQ H2O. Säädetään pH väkevällä HCl:lla. Käytetään mittalasia alkusäätöön ja muovipipettiä lopussa. Kulutus on ~40 ml. pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia. Liuos pullotetaan samoihin pulloihin, mistä depc milliQ H2O on otettu. Liuos autoklavoidaan.
Säädetään pH 6,8:ksi väkevällä HCl:lla (~ 250 ml). Säädetään pH 7,0:ksi väkevällä HCl:lla (~ 230 ml). Säädetään pH 7,5:ksi väkevällä HCl:lla (~ 212 ml). Säädetään pH 8,0:ksi väkevällä HCl:lla (~ 140 ml). Säädetään pH 8,8:ksi väkevällä HCl:lla (~ 70 ml). Liukenee vasta, kun HCl:a on lisätty. pH:n säätö tapahtuu hitaasti lämpenemisen takia. Liuos autoklavoidaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Säädetään pH 7,2:ksi tai 7,4:ksi NaOH:lla. Liuos steriilisuodatetaan. Säilytetään huoneenlämmössä.
Ei steriloida. Säilytetään huoneenlämmössä.