READ työpajat

Kansallisarkisto on mukana tammikuussa 2016 käynnistyneessä Euroopan unionin rahoittamassa READ (Recognition and Enrichment of Archival Documents) -hankkeessa.

Horisontti 2020 -ohjelmaan kuuluvan projektin tavoitteena on luoda tutkijoiden ja arkistojen käyttöön virtuaalinen tutkimusalusta, joka mahdollistaisi käsinkirjoitetun tekstin automaattisen tunnistuksen sekä erilaiset hakuominaisuudet digitoidusta arkistoaineistosta.

Virtuaalinen tutkimusalusta Transkribus on jo hankkeen aikana kaikkien kiinnostuneiden ladattavissa ja hyödynnettävissä. Kansallisarkisto järjestää yhteistyössä yhdessä Heldigin kanssa kaksi avointa Transkribus-työpajaa, jossa halukkaat pääsevät opastetusti tutustumaan alustan käyttöön ja kokeilemaan sen eri toiminnallisuuksia.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 10.11.2016 klo 13–15 Metsätalon (HY) 6 krs:n ryhmätyötilassa. Työpajaan mahtuu enintään 15 osallistujaa ja ilmoittautuminen tapahtuu Kansallisarkiston kurssijärjestelmän kautta osoitteessa: https://extranet.narc.fi/list.php?jarj=Kansallisarkisto

Työpajassa tarvitaan omaa tietokonetta. Ilmoittautuneille lähetetään lisäohjeita ennen työpajan ajankohtaa.