Alumnitapahtumat

Kevään 2024 alumniohjelman löydät täältä. Tutustu, löydä sinua kiinnostavat tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!
Tulevat tapahtumat

Kevään 2024 alumniohjelman löydät näiltä sivuilta. 

Tilaisuudet järjestetään läsnä- ja etätilaisuuksina. Varmista ilmoittautuessasi, onko tapahtuma verkossa vai paikan päällä.

Katso alta lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen ohjelmiin alkaa yleensä noin kuukautta ennen tapahtumaa.

Monet tapahtumistamme täyttyvät nopeasti. Päivitä yhteystietosi, niin varmistat, että kuulet tapahtumista ensimmäisten joukossa. Helpoiten päivität yhteystietosi Helsinki Alumni Hubin profiilissasi. Kirjaudu Helsinki Alumni Hubiin.

25.4. Yrittäjyys, innovaatiot ja työelämä - Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumni-ilta

Aika: to 25.4.2024 klo 17.00-19.30
Paikka: Viikin kampus, Biokeskus 2 (Viikinkaari 5, 00790 Helsinki)

Alumnitilaisuuden teemana on ”Yrittäjyys, innovaatiot ja työelämä” ja illan aikana kuullaan esityksiä tiedekunnan yritys- ja innovaatiotoiminnan eri muodoista. Alumnipuheen pitää tänä vuonna BioMushin perustaja ja teknologiajohtaja Outi Mäkinen. Tiedekunnan osastojen järjestämistä ohjelmista toinen painottuu maatalous- ja elintarvikkeisiin, toinen puolestaan metsäaiheisiin. Illan aikana on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja verkostoitumiseen. Silloin on myös mahdollisuus tutustua MyShroom-sieniproteiiniin sekä tavata tiedekunnan opiskelijainnovaatioagentteja.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumnit, henkilökunta ja opiskelijat.

25.4. Studia Generalia: Yliopisto - koulu vai akateeminen yhteisö?

Aika: to 25.4. klo 17-19
Paikka: Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, Helsinki ja striimi

Luennoitsijat

HYY:n hallituksen jäsen (koulutuspolitiikka) Tommi Mäki

vanhempi yliopistonlehtori Janna Pietikäinen

professori Sakari Melander

 

Illan puheenjohtajana toimii professori Hanna Korsberg.

29.4. Studia Generalia: Tiede, yhteiskunta ja politiikka – kohtaamisia vai yhteentörmäyksiä?

Aika: ma 29.4. klo 17-19
Paikka: Pieni juhlasali, HY Päärakennus (Fabianinkatu 33) ja striimi

Tiede ja tutkimus ovat keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa. Tieteellistä yhteisöä ja tutkimusta ohjaavat monet periaatteet, jotka voivat tuntua epäsopivilta yhteiskunnan toimintojen kanssa. Samaan aikaan kuitenkin yhteiskunnallinen tarve tiedolle ja monimutkaisten ilmiöiden ymmärtämiselle kasvaa jatkuvasti.

Miten sovitamme yhteen tieteen, yhteiskunnan ja politiikan erilaiset periaatteet? Miten tieteellinen epävarmuus näyttäytyy päätöksenteossa? Miten siihen pitäisi yhteiskunnassa reagoida ja millaisia mahdollisuuksia se luo?

Aiheesta keskustelemassa on Helsingin yliopiston tutkijoita sekä kansanedustajia. Tilaisuus järjestetään yhteisyössä Tutkaksen kanssa.

Luennoitsijat

professori Atte Korhola

professori Markku Kulmala

 

Keskustelemassa

kansanedustaja Sakari Puisto (ps.)

kansanedustaja Hanna Holopainen (vihr.)

 

Iltaa luotsaavat Tutkaksen puheenjohtaja, kansanedustaja Veronika Honkasalo sekä Tutkaksen varapuheenjohtaja, professori Tuomas Heikkilä.

1.5. Sweden Alumni Club Vappupiknik Tukholmassa

Aika: ke 1.5. klo 11 alkaen (ruotsin aikaa)
Paikka: Humlegården, Tukholma

Tervetuloa perinteiselle vappupiknikille Tukholman Humlegårdeniin! Tapaaminen paviljongilla. Ota mukaan ainakin piknikviltti ja ylioppilaslakki. Seuralaisenkin saa ilmoittaa mukaan tähän rentoon tapahtumaan. Alumniklubi tarjoaa kuohuvaa ja pientä suolaista.

6.5.Hel­sin­ki Alumni In­sight: Jari Hakanen – kestävä työelämä, palvelevasta johtajasta proaktiiviseen tekijään.

Aika: ma 6.5.2024 klo 17-18.15
Paikka: Stage, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) ja striimi

Toukokuussa järjestettävän Helsinki Alumni Insightin puhuja on Työterveyslaitoksen (TTL) tutkimusprofessori Jari Hakanen. Tilaisuuden teemana on kestävä työelämä. Illan aikana meille selviää, mitä tarkoitetaan proaktiivisen työn muodoilla, kuten työn tuunaamisella, aktiivisella sopeutumisella muutoksiin ja sosiaalisella rohkeudella työssä; unohtamatta kuitenkaan näiden vastapainona toimivaa palvelevaa ja hyvää johtamista.

Jari Hakanen on Helsingin yliopiston alumni ja Työterveyslaitoksen (TTL) työn ja työorganisaatioiden kehittämiseen keskittynyt tutkimusprofessori sekä tunnettu ja arvostettu keskustelija ja esiintyjä inhimillisen työhyvinvoinnin alueella. Jari on jo pitkään tutkinut suomalaista työelämää työhyvinvoinnin näkökulmasta aihealueinaan muun muassa hyvä johtaminen, työn tuunaaminen, työn ja muun elämän yhteensovittaminen, työn imu, työuupumus, työssä tylsistyminen, työholismi ja työkyky.

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

15.5. Alumnipäivä 2024: Työkaluja (työ)elämään

Alumnipäivä on alumniemme vuoden tärkein tapahtuma. Tapahtumassa on vuosittain vaihtuva teema, joka on tiukasti kiinni tässä hetkessä ja antaa näkökulmaa tulevaan. Tarjolla on terävän sisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa muiden alumnien kanssa.

Tänä vuonna Alumnipäivään kuuluu aamu- sekä iltatilaisuus, joiden yhteisenä tarkoituksena on tarjota näkökulmia ja työkaluja (työ)elämän ajankohtaisiin ilmiöihin. Alumnipäivän kieliä ovat suomi ja englanti. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aamutilaisuus: Helsinki Alumni x MiB - Näkökulmia perheystävälliseen työelämään

Aika: ke 15.5.2024 klo 9-11 (striimi 9-10)
Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4 ja striimi

Aamutilaisuudessa puhumme ja keskustelemme perheystävällisestä työelämästä. Tule kuulemaan näkökulmia työn ja perheen yhteensovittamisesta, urarohkeudesta, monikulttuurisesta työelämästä ja perhevapaauudistuksesta. Paikan päällä Tiedekulmassa pääset myös keskustelemaan puhujien ja muiden osallistujien kanssa näistä teemoista. Striimin välityksellä voit kuunnella halutessasi puhujien alustukset.

Tutustu aamutilaisuuden ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Iltatilaisuus: Työkaluja (työ)elämään

Aika: ke 15.5.2024 klo 17-20
Paikka: HY Päärakennus, Fabianinkatu 33

Tervetuloa Alumnipäivän iltatilaisuuteen, jossa pääset kuulemaan ja oppimaan uutta (työ)elämän ajankohtaisista ilmiöistä ja työkaluista!

Illan aikana tarjoamme sinulle työkaluja osaamisesi kehittämiseen sekä näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin. Pääset inspiroitumaan monimuotoisuuden johtamisen teemasta ja räätälöimään itsellesi sopivan illan työpajavaihtoehtojen joukosta. Työpajojen aiheita ovat muun muassa design thinking (muotoiluajattelu), kestävyysosaaminen ja ammatillisen profiilin pohdinta.

16.5. Think & Lead: Yhdenvertaisuuden huomioiminen työyhteisössä ja rekrytoinneissa

Aika: to 16.5.2024 klo 8.00-10.00
Paikka: HY päärakennus (Fabianinkatu 33, 3. krs), huone F3005
Kieli: suomi ja viittomakieli

Monimuotoisuuden ja monimuotoisten tiimien johtaminen linkittyy vahvasti sekä tasa-arvokysymyksiin ja inkluusioon sekä yhteisöllisyyden rakentamiseen laajemmin. Miten johtaa yhdenvertaisuuden edistäminen strategiatasolta käytännön toteutukseen? Miten työyhteisöissä ja rekrytoinneissa toteutetaan aitoa yhdenvertaisuutta käytännössä? Tähän tärkeään keskusteluun meitä johdattaa alumnimme Eeva Tupi.

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisesta tutkimuksesta, yritysmaailmasta sekä kolmannen sektorin edustajilta.

21.5. Alumnien EU-vaalietkot ja Euroopan tarina

Aika: ti 21.5.2024 klo 16-17 ja 17-19
Paikka: Tiedekulman Fönsteri ja Stage, Yliopistonkatu 4
Kieli: suomi 

Euroopan parlamentin vaalit järjestetään sunnuntaina 9.6.2024. Vaalien lähestyessä alumneille on tarjolla painavaa asiaa niin EU-vaaleista kuin Euroopan tarinoista tiistaina 21.5.2024 Tiedekulmassa.

Helsinki Alumni -yhteisö ja Helsingin yliopiston alumniyhdistys toivottavat alumnit tervetulleiksi Alumnien EU-vaalietkoilla 21.5. klo 16-17 Tiedekulman Fönsteriin, jossa meitä johdattelee kohti vaaleja EU:n päätöksentekoon ja vaikuttamiseen erikoistunut väitöskirjatutkija Laura Nordström. Miksi monelle etäiseltä tuntuvat EU-parlamenttivaalit ovat itse asiassa todella tärkeät, mistä kaikesta suomalaistenkin arkeen vaikuttavasta Euroopan parlamentti päättää ja miten suomalaiset EU-parlamentin jäsenet käyttävät valtaa sen eri ryhmissä? Tarjolla on pientä purtavaa ja aikaa on varattu myös osallistujien kysymyksille – tervetuloa kuulemaan, mistä kesäkuun vaaleissa oikein äänestetään!

EU-vaalietkojen jälkeen alumnit voivat vielä jäädä kuuntelemaan Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien keskustelutilaisuutta Kuka voittaa taistelun Euroopan tarinasta 21.5. klo 17-18.30 Tiedekulman Stagella. EU kertoo itsestään tarinaa demokratian, rauhan, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon vaalijana, mutta samalla mm. muuttoliikkeet, oikeusvaltion ongelmat ja turvallisuuspolitiikan kysymykset haastavat EU:n arvoja ja päämääriä. Kuka toimii EU:n arvoja vastaan ja kuka puolustaa niitä? Mitkä tarinat hallitsevat keskustelua Euroopasta ja miten tästä tarinasta taistellaan? Keskustelemassa ovat yleisen historian emeritusprofessori Heikki Mikkeli, tutkijatohtori Markus Ojala ja Eurooppa-tutkimuksen yliopistonlehtori Hanna Tuominen.

Alumniyhdistyksen ja Helsinki Alumni -yhteisön järjestämille Alumnien EU-vaalietkoille voi osallistua vain paikan päällä Tiedekulmassa, ja osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Mukaan mahtuu 50 alumnia – ilmoittaudu mukaan linkistä 14.5. mennessä. Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien järjestämä paneelikeskustelu puolestaan on kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista, ja sitä voi seurata myös suoratoiston välityksellä Tiedekulman verkkosivuilla.