Materialbanken för arbetsanvisningarna i Kemiklassen Gadolin

På den här sidan hittar du anvisningarna till alla våra experiment och arbeten. Våra anvisningar har utvecklats genom forskning och har testats i vår verksamhet, som innefattar bland annat studiebesök, vetenskapsklubbar, vetenskapsfester och vetenskapsläger. Anvisningarna får fritt användas så länge man följer nödvändig arbetssäkerhet i utförandet av experimentet eller arbetet. Även om våra anvisningar innehåller säkerhetsanvisningar, har personen som tillämpar våra arbetsanvisningar ansvaret för både sin egna och elevernas säkerhet.

Arbeten är listade i alfabetisk ordning. I listan kan man också se arbetens nyckelord, målgrupp och tiden som går till utförandet av arbetet.

Tyvärr finns endast en del anvisningar på svenska. Om det inte finns en svenskspråkig översättning av anvisningen du vill använda kan du kontakta oss per e-post och be oss översätta den. I den finskspråkiga materialbanken hittar du alla anvisningar till våra arbeten, experiment, demonstrationer och molekylmodelleringar.

Du kan också granska vårt arbetsutbud enligt målgrupp. Via dessa länkar kommer du till de finskspråkiga tabellerna: Daghem och lågstadieelever, Högstadieelever, Gymnasieelever.

Största delen av våra arbetsanvisningar har utvecklats som en del av examensarbeten. Här hittar du examensarbeten som utförts i enheten för kemiundervisning vid Helsingfors universitet: https://blogs.helsinki.fi/kem-ope/tutkimus/julkaisut/pro-gradu-tutkielma...

Bekanta dig också med de virtuella materialen vi och våra samarbetspartners har utvecklat! I VirtuaaliGadolin (Virtuella Gadolin) hittar du bland annat virtuellt material som stöder kemiundervisningen, anvisningar till experiment och demonstrationer som kan utföras till exempel hemma, i klubbar och i skolor, intressanta kemiföreläsningar och examensarbeten som utförts i Helsingfors universitets enhet för kemilärarutbildningen. VirtuaaliGadolin har byggts upp föra att utöka tillgängligheten av Kemiklassen Gadolins tjänster och är en del av LUMA-centret Finlands virtuella LUMA. Kolla också vår virtuella spektroskopi-workshop, som vi utvecklat med tanke på spektroskopiundervisningen i gymnasiet. Materialet kan både studeras självständigt och användas som stöd i den egna undervisningen.

Frågor och värdefull feedback för våra anvisningar kan du skicka via e-post på adressen kemianluokkagadolin@helsinki.fi.

Arbetsanvisningar

ARBETE NYCKELORD TID

LÅGSTADIUM OCH DAGHEM

HÖGSTADIUM GYMNASIUM