STU­DEN­TER­NA BE­RÄT­TAR

Emil-Kvikant-Filosofi

Berätta lite om dig själv

Mitt namn är Emil Kvikant, jag är 22 år gammal och har studerat filosofi i snart tre år.

Vad fick dig att söka till just detta utbildningsområde?

När jag funderade på vilka ämnen jag kunde tänka mig studera var filosofi det enda ämnet som jag faktiskt ville fortsätta med efter gymnasiet. Jag hade inte riktigt samma passion för de andra ämnena jag såg att man kunde studera. Filosofi var ett ämne som jag visste att jag skulle vara intresserad av även i framtiden, oberoende av vad jag skulle komma att göra. Sen märkte jag att det gick att studera på svenska i Helsingfors Universitet. Eftersom det var något jag visste att jag ville fortsätta med och det var möjligt att studera så valde jag att ansöka.

Vad har varit det bästa med studierna hittills?

Friheten. Att studera är väldigt fritt och det är mycket som man själv får bestämma över. Det kommer såklart även mycket ansvar, allt hänger på en själv. Men man vänjer sig efter en stund och lär sig studera på ett sätt som passar en själv bäst. Dessutom är såklart alla nya personer man lär känna vid universitetet och dess kretsar något väldigt roligt. Man får många nya vänner från en massa olika ställen.

 
Varför bestämde du dig för att söka just till Helsingfors universitet?

Det verkade ha den bästa svenska filosofi linjen. Jag bodde i Helsingfors före jag började studera så det var också det närmaste alternativet. Det är ett väldigt stort universitet, vilket betyder att det finns väldigt mycket olika möjligheter att t.ex hitta intressanta kurser eller annat som kan tänkas intressera en.

Vad vill du göra i framtiden? Har du redan karriärplaner eller ett önskat yrke?

Just nu har jag ingen aning. Jag försöker fokusera på mina studier och lära mig så mycket jag kan medan jag har den möjligheten. Sedan när jag är klar med mina studier hittar jag säkert något jobb som jag kommer att trivas med.

 Har du tips till sådana som söker till detta utbildningsområde?

Om du vet att filosofi intresserar dig och det är något du gärna skulle studera, ansök! Det är otroligt skönt att få studera något man verkligen brinner för, och att träffa massor av likasinnade människor är väldigt roligt.