För studiehandledare och ämneslärare

Kuva: opinto-ohjaajien sivut

Är du studiehandledare eller ämneslärare i gymnasiet eller grundskolan? Vi ger dig aktuell information om Helsingfors universitets utbildningsprogram i ett nötskal, om hur man söker till utbildningarna och om tjänster och evenemang som du kan använda i ditt arbete.

Fakulteterna vid Helsingfors universitet erbjuder studier för lägre och högre högskoleexamen i form av utbildningsprogram med undervisning inom en eller flera vetenskapsgrenar.

Vid Helsingfors universitet erbjuds

  • 33 finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram och 1 engelskspråkigt kandidatprogram
  • 33 finsk- och svenskspråkiga magisterprogram och
  • 30 engelskspråkiga magisterprogram.

Läs mer om Helsingfors universitets svenskspråkiga utbildningsprogram och studier enligt fakultet.

Aktuellt i studentantagning

Öppna universitetet erbjuder gymnasieelever många möjligheter att bekanta sig med högskolestudier och hitta sin bransch. Största delen av studier erbjuds på finska.

Vid Helsingfors universitet erbjuds utöver utbildningar som leder till examen ett mångsidigt urval av undervisning som är öppen för alla samt mångsidiga möjligheter till självstudier.

Lägga dig grunderna i artificiell intelligens på svenska på våren 2019

Vad är artificiell intelligens och hur kommer den att påverka oss i framtiden? En svenskspråkig version av Unis mest populära kurs genom tiderna, Elements of AI, lanserades på våren 2019. Kursen är en webbkurs (MOOC) och inga förhandskunskaper behövs för att avlägga kursen.

Du kan prenumerera på nyhetsbrevet för studiehandledare. Det skickas som e-post ungefär en gång i månaden under terminerna. Nyhetsbrevet innehåller aktuell information om möjligheter att bekanta sig med universitetet, urval och annan nyttig information.

Uppgifterna om prenumeranterna lämnas inte ut till utomstående och de används enbart för Helsingfors universitets kommunikation och marknadsföring.

Exempel på nyhetsbrevet för studiehandledare

Prenumerera per e-post på nyhetsbrevet för studiehandledare

Avprenumerera på nyhetsbrevet för studiehandledare

Våra studerande berättar om sina egna studier för gymnasieleverna och om studiemöjligheterna vid Helsingfors universitet. Presentationer kan anordnas i gymnasiet under en lektion, på universitetets campus eller online. Infotillfällen ordnas på finska, svenska och engelska. Studiehandledare och ämneslärare kan även beställa en presentation av ett enskilt kandidatprogram.

Beställ presentation av universitetet

Under läsåret hålls över hundra presentationer runt om i Finland. Presentationer utanför huvudstadsregionen anordnas även i samarbete med studentnationerna.

Under lektioner och föräldrakvällar kan du använda Studera smart-videorna på Youtube. De berättar om universitetsstudier och om att inleda studierna. De svenskspråkiga videorna har finsk text.

Med videon Tuubitutkinto åskådliggörs vad universitetsutbildning innebär.

Studia Generalia-föreläsningsserierna sedan 2009 (På finska)

Tankehörnans evenemang som direktsändningar, inspelningar eller podcasts (på finska eller engelska). Du kan även prenumerera på Tankehörnans Youtubekanal, där man samlar de bästa bitarna av Tankehörnans evenemang som lättillgängliga videoklipp.

Information om universitetsstudier på webbplatsen för Öppna universitetet vid Helsingfors universitet: