Vad är Tankehörnan

Tiedekulma

 

De intressantaste diskussionerna i hela staden.

Den här tanken ligger i grunden för Tankehörnan, dess löfte och stämning. När du stiger in i Tankehörnan är du nära toppvetenskapen, i kärnan av Centrumcampus, bland ivriga unga och visa äldre; i vardagsrummet av ett universitet som hör till de bästa i världen. Tankehörnan erbjuder lokaler, tjänster och program som inspirerar till nya tankesätt och ny kreativ verksamhet. Dörrarna och tankarna är öppna för alla. 

Och vilka lokaler! Vi har gjort vårt bästa för att våra mångsidiga lokaler ska inspirera till att sticka in, lära sig tillsammans, arbeta i grupp (även högljutt!) och träffa intressanta människor. Du kan reservera en lokal för arbete eller evenemang, fritt sätta dig i en loge eller vid ett bord, eller bara komma och se vad som händer i huset.

Börja i Tiedekulma Cafe på gatuplan. Ingen får ju något gjort utan en god kopp kaffe. I caféet säljer vi varje dag lunch och något att dricka. Hos oss kan du också beställa servering till möten. Hos oss behöver du inte stå och se vilsen ut: Tankehörnans värdar visar dig runt och hjälper dig få ut det bästa av huset (och kanske också dig själv). Du kan också be värdarna om olika sorts verktyg, liksom pennor eller blädderblock. Arbetsredskap kan du köpa från Tiedekulma Shop. Där hittar du också de bästa nyutgivna böckerna och Helsingfors universitets produkter. Läs om allt vi erbjuder våra besökare.

Programmet i Tankehörnan erbjuder kunskap och dialog i ett lättsmält format. Experter, forskare, opinionsbildare och publik möts på Tankehörnans Stage, en samtalsämnesarena med plats för ca 200 personer. Vi erbjuder ett mångsidigt utbud av temaevenemang, presentationer och arbetsuppvisningar om aktuella ämnen och fenomen. Hitta program som intresserar dig och följ de nyaste samtalsämnena via Tankehörnans kanaler.

Läs Tankehörnans historia.