Hur man visar sina kunskaper i det norska eller danska språket

Du kan visa dina kunskaper i danska eller norska med ett slutbetyg av grundläggande utbildning genomfört på danska eller norska. Lämna in en kopia av avgångsbetyget till ansökningsservicen.

Du kan visa dina kunskaper i danska eller norska med en examen som ger högskolebehörighet om du har avlagt din examen på danska eller norska.

Lämna in en kopia av ditt examensbevis till ansökningsservicen. Om du visar språkkunskaper och högskolebehörighet med samma examensbevis, behöver du bara lämna in en kopia.

Du kan visa dina kunskaper i danska eller norska med en högskoleexamen, om

• du har avlagt din examen på danska eller norska, ELLER
  • huvudämnet i din examen är danska eller norska språket (eller ett motsvarande ämne enligt intyg från högskolan).

Lämna in kopior av ditt examensbevis och studieutdrag till ansökningsservicen. Om du visar språkkunskaper och högskolebehörighet med samma examensbevis, behöver du bara lämna in en kopia.

Du kan visa dina kunskaper i danska eller norska med högskolestudier om du har avlagt minst 70 ECTS-poäg eller motsvarande studier i danska eller norska språket eller i ett motsvarande ämne enligt intyg från högskolan. Lämna in en kopia av ditt studieutdrag till ansökningsservicen.