Historia 2013

YHTEENVETO

Palaa Alumniyhdistyksen etusivulle - >

Alum­niyh­dis­tyk­sen his­to­ria 2013

Yhdistys laati strategian kaudelle 2013–2016 asettaen tavoitteiksi saavuttaa taloudellinen vakavaraisuus voidakseen toimia jäsenten hyväksi ja olla vastuullinen strateginen kumppani yliopistolle sekä kehittää alumnitoimintaa yhdessä opiskelija- ja alumniyhteisöjen kanssa luoden uusia käytäntöjä ja hyödyllisiä yhteistyömalleja. Alkuvuodesta yhdistys järjesti ENTÄ JOS -viikot  Aleksanterinkadulla avatussa Tiedekulmassa käsitellen kysymyksiä kuten Entä jos hyvä veli ja sisko -verkosto toimisi?, Entä jos tietäisit mitä työnantaja odottaa sinulta?, Entä jos Helsingistä ei ole metropoliksi?, Entä jos saisit tietää miten kirjat syntyvät?, Entä jos eurooppalaisilla ei ole enää asiaa Afrikkaan?, Entä jos menisimme laboratorion kautta salille?, Entä jos Nokia yhä tekisi kumisaappaita?  ja Entä jos Facebook otetaan lähidemokratian välineeksi?  Vuoden mittaan järjestetyissä tilaisuuksissa keskusteltiin mm, siitä, onko mielikuvamme Afrikasta väärä, miten maailma muuttuu, kun uudet suurvallat haastavat vallitsevan maailmanjärjestyksen ja millaisia globaalin hallinnan mekanismeja maailma tarvitsee ja miten ne toteutetaan. Yhdistys järjesti matkan Marmaran- ja Egeanmerelle pysähtyen Kreikan Ateenassa ja Delfoissa, Albanian Butrintissä, Montenegron Kotorissa ja Kroatian Dubrovnikissa. Alumnit matkustivat myös muutoksessa elävään Burmaan. Yhdistys järjesti jäsenilleen yhteistyössä UniSportin kanssa tanssia, pilatesta ja spinningtunteja. Tietojenkäsittelytieteen alumni ry ryhtyi yhdistyksen itsenäiseksi ryhmäksi. Vuosi päättyi glögeihin juuriavatussa yliopiston Observatoriossa. Vuoden Alumniksi kutsuttiin professori, FT Laura Kolbe.