Bli expert i fostran, inlärning och undervisning!

Vid kandidatprogrammet och magisterprogrammet i pedagogik utbildar du dig till expert i fostran, utbildning, undervisning och inlärning. Gemensamt för studenterna, forskarna och lärarna är ett genuint intresse för människans tillväxt, utveckling, beteende och lärande. Pedagogiken präglas av innovativa försök i undervisningen och en ständig utveckling av nya sätt att undervisa. Undervisningen baserar sig på den nyaste, högklassiga inhemska och utländska forskningen. Kandidatprogrammet och magisterprogrammet i pedagogik innefattar tillsammans tre svenskspråkiga och sju finskspråkiga studieinriktningar. De olika studieinriktningarna leder till olika behörigheter och kompetenser för arbetslivet.
Studieinriktningar

Pedagogik studerandes erfarenheter

Drömmer du om att bli klasslärare, lärare i småbarns- eller vuxenpedagogik, eller kanske ämneslärare? Nu berättar våra studerande om sina erfarenheter. Kolla in våra videor och hör hur det är att studera pedagogik vid Helsingfors universitet!

Studera till klasslärare eller lärare inom småbarnspedagogik vid Helsingfors universitet

Studera till klasslärare i Helsingfors

Nyfiken på klassläraryrket?

Vill du bli expert på pedagogik?

Vad gör en expert på småbarnspedagogik?

Studera småbarnspedagogik vid Helsingfors universitet

Studera till ämneslärare i Helsingfors