Information om Otnäs campus och rundtur på campusområdet

Adress: Otsvängen 1, Kandidatcentret, U-flygeln, M-dörren

Från Helsingfors centrum tar du dig enklast till Aalto-universitetets campus i Otnäs med metro. Resan från Järnvägstorget till Aalto-universitetets metrostation tar ungefär 12 minuter. Alla metrotåg som åker västerut (till både Mattby och Hagalund) stannar vid Aalto-universitetets metrostation. För att åka till Otnäs behöver du en AB-biljett. Enkelbiljetter kan köpas bland annat i biljettautomaterna på metrostationerna (mer information: https://www.hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/enkelbiljett). Det går också bussar till Otnäs från Helsingfors och Esbo.

När du anländer till Aalto-universitetets metrostation väljer du utgång A (Otnäsvägen), som tar dig till ett köpcentrum. Gå ut genom ytterdörrarna rakt framför dig och fortsätt rakt framåt mot Kandidatcentret (Otsvängen 1), som ligger på andra sidan vägen. Det tar ungefär 2–3 minuter att promenera till ingången till U-flygeln. Studentassistenter finns på plats redan på metrostationen för att visa vägen till konferensplatsen.

Kuvassa Otaniemen kartta

För den som anländer med bil finns en del parkeringsplatser på campusområdet, men observera att största delen av platserna är reserverade för Aalto-universitetets personal. Vi rekommenderar att du tar metron.

Mer information om kollektivtrafiken i huvudstadsregionen och en karta över campusområdet i Otnäs hittar du på Språkcenterdagarnas webbplats.

I U-flygeln på Otsvängen 1 finns bevakad garderob och förvaringsboxar till förfogande för konferensdeltagarna. Inför kvällsfesten kl. 18.00 förflyttar vi oss till Dipoli (Otsvängen 24), varvid konferensdeltagarna tar med sig sina personliga tillhörigheter. Även i Dipoli finns bevakad garderob. Vi rekommenderar att de som övernattar i Helsingfors centrum i mån av möjlighet lämnar sitt bagage på hotellet redan på morgonen.

För konferensdeltagarna ordnas en frivillig rundtur på campusområdet i Otnäs. Rundturen startar kl. 11.00 i den nedre entréhallen i U-flygeln på Otsvängen 1. Under rundturen får du bekanta dig med arkitekturen på campus. Anmäl dig till rundturen senast 2.6.2019. Om du planerar delta i rundturen rekommenderar vi att du registrerar dig till konferensen före rundturen. Registreringen öppnar kl. 10.00.