HU student, låna en bärbar dator! Laptoputlåningen nu i Kajsahuset
Från laptoputlåningens automat kan universitetets studerande och personal låna en bärbar dator for fyra timmar i taget.

IT-centrets nya laptoputlåning betjänar universitetets examensstuderande och personal på huvudbibliotekets entré våning. Från laptoputlåningens automat kan du låna en bärbar Lenovo-dator för fyra timmar i taget.

Lånedatorerna har samma program som bibliotekets och Aleksandrias skrivbordsdatorer, och de fungerar med Kajsahusets och Aleksandrias trådlösa nät.

För att låna en dator behöver du ett kort som du kan identifiera dig med – exempelvis ett utskriftskort, ett HRT-kort eller universitetets personalkort fungerar bra i utlåningen. Du behöver också ditt universitetsanvändarnamn och din mobiltelefon.

En bruksanvisning för laptoputlåningen finns på utlåningens pekskärm.

Laptoputlåningen pilottestas för närvarande, och tjänstens popularitet avgör om den får en fortsättning. Så varmt välkommen att låna en bärbar dator i Kajsahuset!

Användning av laptoputlåningen är lätt

Registrera för tjänsten på pekskärmen

1. Ange ditt användarnamn och lösenord.
  2. Skriv in ditt telefonnummer.
  3. Visa ditt tryckkort, HRT-kort eller universitetets anställd ID-kort till läsaren.
  4. Efter en lyckad registrering, tryck på "Tillbaka till början".

Låna en bärbar dator

1. Visa ditt tryckkort, HRT-kort eller universitetets anställd ID-kort till läsaren.
  2. Ange den PIN-kod du mottog på din telefon.
  3. Ta den bärbara datorn från facket, koppla ur den från laddning och stäng facket.

Återlämna en bärbar dator

2. Välj "Check in item".
  3. Placera den bärbara datorn i facket, anslut den till laddaren och stäng facket.