Historiesamlingarna otillgängliga i Kajsa 19.5-13.6.21

Samlingarna historia och kulturforskning på 2 våningen i Kajsa är otillgängliga i ca tre veckor fr.o.m. onsdagen den 19.5. Det går inte att låna eller reservera böcker från samlingen.

I Kajsahuset inleds i maj en omfattande reparation av det automatiska sprinklersystemet. Systemet repareras stegvis i alla våningar i Kajsahuset och arbetet beräknas ta ca 12 månader.

Reparationerna inleds på 2 våningen i Kajsahuset onsdagen den 19.5. Under det första skedet 19.5–13.6 är samlingarna för historia och kulturforskning mot Kajsaniemigatans sida inte tillgängliga (Historia ja kulttuurien tutkimus HIS Mb -- Historia ja kulttuurien tutkimus HIS Mö). Det går inte att låna eller reservera böcker från samlingen.

De otillgängliga samlingarna finns utsatta på kartan nedan. I Helka finns också en anmärkning: "Pois käytöstä 14.6.2021 asti / Not available until June 14, 2021" (Otillgänglig till 14.6.2021).

Vi beklagar eventuella olägenheter.

Mera information om renoveringen och hur den framskrider finns på bibliotekets hemsida

 

Det automatiska sprinklersystemet i Kajsahuset repareras 2021–2022

Det automatiska sprinklersystemet repareras stegvis i alla våningar i Kajsahuset och arbetet beräknas ta ca ett år, till sommaren 2022.

Kajsahusets våningar stängs inte helt, utan de områden som just då är under arbete skyddas. Spiraltrappan i mitten av biblioteket kan vara otillgänglig korta perioder på olika våningar, men minst en av hissarna är alltid tillgänglig.

Bibliotekets samlingar, läsplatser och grupparbetsrum kommer att vara otillgängliga i tur och ordning, beroende på i vilka våningar och områden reparationerna görs. Samlingarna skyddas genom att täckas över helt, så det går inte att komma åt dem under arbetet. En del av kursböckerna kommer att flyttas till andra våningen under den tid då sprinklerreparationerna utförs på 3 våningens kursboksområde i juli 2021.

Mera information om renoveringen och hur den framskrider finns på bibliotekets hemsida.