Helka är på semester från 16 juli: Vad kan jag göra i biblioteket under avbrottet?

Under avbrottet kan du inte låna tryckt material från biblioteket, men reservationer som har kommit kan avhämtas som vanligt. Du kan också returnera böcker till Kajsahuset.

Helka förnyas i sommar, vilket innebär ett avbrott i juli. Databasen Helka kommer att vara ur bruk från och med torsdagen den 16.7.2020 kl. 15 till början av augusti.

Under avbrottet kan du inte göra reservationer eller logga in i dina kunduppgifter i Helka.

Du kan göra sökningar i samlingarna och använda e-material via Helka. Det tryckta materialets tillgänglighet inte syns i Helka under avbrottet.

Observera också, att det kan finnas brister i böckernas beståndsuppgifter fr.o.m. 18.6, för informationen kan inte uppdateras i Helka. Till exempel kan en kursbok finnas på hyllan, även om det ser ut som att alla exemplar är utlånade eller under beställning. Kontrollera tillgången genom att gå till hyllan eller ring till bibliotekets kundtjänst.

 Läs mer om Helkas uppdatering→

Är biblioteket öppet under Helkas avbrott? Kan jag låna böcker från Kajsahuset?

Kajsahuset är öppet mån-fre kl. 8-18 även under avbrottet. Huvudbiblioteket har begränsade tjänster under sommaren.

Under avbrottet kan du inte låna tryckt material, men reservationer som har kommit kan avhämtas som vanligt. Följ instruktionerna i entrén till Kajsahuset när du hämtar reservationer. Du kan returnera böcker till Kajsahuset, men de registreras först när avbrottet är över.

Campusbiblioteken i Gumtäkt, Mejlans och Vik förblir stängda åtminstone till början av augusti.

Läs mer om bibliotekstjänster under sommaren →