Campusbiblioteken stängs den 30 november, utlåningstjänster i huvudbiblioteket

Campusbiblioteken i Gumtäkt, Mejlans och Vik samt alla självstudieområden och Kajsahusets samlingsvåningar är stängda från måndagen den 30 november till söndagen den 31 januari 2021. Utlåning av tryckt material kommer att ordnas i Kajsahuset.

Campusbiblioteken i Gumtäkt, Mejlans och Vik samt lärocentren Minerva och Aleksandria kommer att vara stängda från måndagen den 30 november till söndagen den 31 januari 2021.

Alla läs- och arbetsplatser i huvudbiblioteket i Kajsahuset samt samlingsvåningarna på K3, K4, 2 våningen och 4–7 våningen är helt stängda 30.11.2020-31.1.2021. Du kan hämta reservationer och låna materialet på 3 våningen i Kajsahuset vardagar mellan kl. 8-20 (21.12.-15.1. vardagar mellan kl. 8-18). Ingång till Kajsahuset endast från huvudingången på Fabiansgatan. För tillgänglig passage till biblioteket med hiss från metrotunneln eller från Kajsaniemigatan krävs hjälp.

Lån av tryckt material från Kajsahuset kommer att vara tillgängligt för alla Helsingfors universitetsbibliotekskunder som har ett Helka-bibliotekskort. Du kan hämta kursböcker från hyllan och låna dem med självbetjäningsmaskinerna. Från och med måndagen den 30.11 kan du beställa böcker från de övriga samlingarna i Kajsahuset samt från Gumtäkts, Mejlans och Viks samlingar för avhämtning i Kajsahuset. Du gör det genom att göra en vanlig reservation på boken i Helka. När du får en ankomstavi från Helka kan du hämta materialet som självbetjäning på Kajsahusets reservationshylla.

Du kan nå bibliotekets kundtjänst via telefon, e-post och online. Kundtjänsterna i campusbiblioteken är stängda. Huvudbibliotekets kundtjänst i Kajsahuset är öppen vardagar från kl. 10 till kl. 19.

Undvik långa och onödiga vistelser på biblioteket

Säkerheten för våra kunder och personal är viktig för oss. Besök bara biblioteket när du är frisk. Långa och onödiga vistelser på biblioteket bör undvikas, så håll dina besök så korta som möjligt.

  • Använd en ansiktsmask.
  • Ta hand om hygienen.
  • Håll tillräckligt avstånd från andra kunder och personal.
  • Följ instruktionerna i Kaisahusets entré när du hämtar böcker.

Mer information på bibliotekets webbplatsFler undantagsinstruktioner kommer att uppdateras på bibliotekets webbplats från mån 30.11. På webbplatsen hittar du också alla elektroniska kontaktkanaler för biblioteket.