Bibliotekets sommar 2024: Kolla öppettider och tjänster

Förändringar i biblioteks tjänster och öppettider under sommarsperioden 13.5-25.8.2024.

Öppettider

Kajsahuset och Campusbiblioteket i Vik samt Lärocentret Aleksandria är öppna hela sommaren. Campusbiblioteken i Gumtäkt och Mejlans håller stängt 17.6 - 4.8. Den sista öppningsdagen för Lärocetret Aleksandria före renoveringen är 20.6. Under renoveringen stängs även lärocentrets nattbruk.

Biblioteksenheterna har kortare öppettider

  • i Mejlans fr.o.m. 20.5
  • i Gumtäkt fr.o.m. 3.6
  • i Kajsahuset och Vik fr.o.m. 20.6

Utlåning och returnering

På sommaren får du långtidslån på material från Campusbiblioteken i Gumtäkt, Mejlans och Vik. Du kan beställa böcker från Gumtäkts och Mejlans samlingar för avhämtning i Kajsahuset eller Vik. Du gör det genom att göra en vanlig reservation på boken i Helka.

Lån från Gumtäkt, Mejlans och Vik får en förfallodag 14.8.2024 enligt följande:

  • 28 dagars lån fr.o.m. 20.5
  • 14 dagars lån (kursböcker) fr.o.m. 3.6
  • 2 dagars lån fr.o.m. 13.6

Materialet från Kajsahuset har normala lånetider, eftersom biblioteket är öppna hela sommaren.

Reservationshyllor i Gumtäkt och Mejlans är tillgängliga fram till fredagen den 14 juni. Från och med måndagen den 17 juni hämtas alla reservationer från Kajsahuset eller Campusbiblioteket i Vik.

Du kan återlämna böcker till huvudbiblioteket och Vik. Om du önskar returnera material utanför bibliotekets öppettider kan du använda Kajsahusets returautomat eller Gumtäkts returlucka. I Mejlans böcker kan returneras till returlåda som finns i aulan på Haartmansgatan 3. Under sommaren har Haartmansgatan 3 öppet mån-fre 8-15:30.