Biblioteken öppnar i Vik 1.10
Det renoverade campusbiblioteket i Vik har 350 arbetsplatser för studenter och resten av universitetssamhället. Du kan följa livestreamen från biblioteket på öppningsdagen kl. 9:45.

Det omfattande renoveringsarbetet i Viks informationscenter har nu kommit till det stadium där biblioteken i byggnaden, campusbiblioteket i Vik och Helsingfors stadsbiblioteks Viks bibliotek öppnar sina dörrar för allmänheten. De tillfälliga pop-up-biblioteken stänger torsdagen den 30.9.

Invigningen firas på fredag 1.10 klockan 10-11, klockan 11 öppnas dörrarna också för biblioteksbesökare.

Du kan följa Helsingfors universitets biblioteks livestream från öppningen fre. 1.10 kl. 9:45 här.

Båda bibliotekens gemensamma kundservice ligger mitt i entrén. Arbetsstationerna på entréplanet på campusbiblioteket är avsedda för gemensamt arbete, för att följa distansundervisning och korta besök i självbetjäningsområdet där du kan låna och returnera böcker och avhämta reservationer.

“Bibliotekets öppettider är längre än tidigare. Läsplatser och självbetjäningsfunktioner finns också på lördagar”, säger Kirsi Mäenpää, servicechef med ansvar för bibliotekets faciliteter och kundservice. "Även om biblioteket helt har gett upp översta våningen har antalet sittplatser i biblioteket ökat."

I det öppna utrymmet på andra våningen arbetar och studerar människor självständigt. Elektriska skrivbord, arbetsstationer för universitetsstudenter, stå- och sittplatser samt fåtöljer och soffor har reserverats för arbete. Det finns totalt 16 grupparbetsrum som kan reserveras.

Kursböckerna på entréplanet, liksom som tidigare. Serier, handbibliotek och ämnesspecifika samlingar finns på andra våningen i biblioteket. Tidskriftssamlingen finns i källaren, där du också hittar fler grupparbetsrum och ett tyst läsutrymme.

Campusbiblioteket i Vik betjänar främst de vetenskapsområden som finns vid fakulteterna på Vik campus: Biologiska och miljövetenskaper, farmaci, jordbruks- och skogsbruksvetenskap och veterinärmedicin.

Senare under höstterminen öppnar Oppimistori och Unicafés restaurang och café i det renoverade Infocentret. Infocentret har renoverats sedan våren 2020. Renoveringen fortsätter på de översta våningarna i byggnaden fram till 2022.