Anmäl dig till höstens kurser i informationssökning

Ny student och undrar hur Helka fungerar? Vill du ha nya idéer om hur du hittar källor till din avhandling? Är du intresserad av Zotero referenshanteringsprogrammet? Se vilka kurser Helsingfors universitets bibliotek erbjuder under höstterminen 2022!

Informationssökning för avhandlingsförfattare 

Nätkursen är planerad för att framförallt stödja kandidat- eller magisterstudier. Du kan genomföra nätkursen var och när du vill. Nätkursen finns tillgänglig i Moodle från och med den 1 september kl. 12 och är öppet tillgänglig till slutet av läsåret. Studenter vid Helsingfors universitet anmäler sig till kursen i Sisu med koden LIB-200.

Vilka förändringar har gjorts i kursen?

  • Kursen Informationssökning för avhandlingsförfattare flyttar från och med den 1 september 2022 till Helsingfors universitets Moodle-plattform. Även om plattformen ändras förblir kursinnehållet detsamma. Helsingfors universitets plattform mooc.helsinki.fi stängs 2022. 
  • Kursens material kan besökas på Moodle av vem som helst som besökare. De som registrerar sig som besökare kan inte slutföra kursen eller genomföra uppgifterna. De kan dock se kursmaterialet och ta del av kursens innehåll på detta vis. 
  • Studenter och personal vid andra universitet i Finland kan göra kursuppgifter på egen hand när de loggar in på Moodle med haka-inloggning. 
  • Om du inte är student vid Helsingfors universitet och vill logga in på kursområdet hittar du mer detaljerade registreringsanvisningar och en Moodle-kursnyckel på kurssidan.    
  • Endast studenter vid Helsingfors universitet kan få kursen registrerad som avslutad i Sisu. 

Mer information i artikeln om kursen.   

Förhandsinformation: kurser på biblioteket 

Kommande kurser:  

Flera kurser på finska och engelska.

Du kan registrera dig på kurserna via e-formulär. Du hittar kurserna under Ilmoittautuminen / Anmälning / Registration (rullgardinsmeny). 

Kursutbudet uppdateras löpande. Kurser läggs till efterhand enligt överenskommelse med de svenska utbildningsprogrammen, så hela utbudet syns inte ännu.

Handledning i informationssökning  

Har du redan deltagit i kurser på biblioteket men behöver fortfarande hjälp med att hitta källor? Se instruktionerna för att boka en tid i handledningens guide.

Läs mera 

Biblioteket erbjuder regelbundet kurser i informationssökning och referenshantering på finska och ibland på engelska och svenska. Kurserna är gratis för studenter och personal vid Helsingfors universitet.  

Du kan se bibliotekets kursutbud i Instruktioner för studerande.