Tillgänglighetsutlåtande för Helka

Detta tillgänglighetsutlåtande gäller Helkas kundgränssnit och är daterat 30.5.2024.

Tillgängligheten för denna digitala tjänst har utvärderats av den tekniska tjänsteleverantören Ex Libris. Tjänsten uppfyller de kritiska A & AA-kraven. Ytterligare information om tillgänglighetsfrågor finns i dokumentation av ExLibris

Dessutom har vi utvärderat tillgängligheten till några av tjänstens viktigaste vyer och funktioner på biblioteket. Som ett resultat har vi upptäckt följande tillgänglighetsavvikelser:

  • Tjänsten innehåller formulär och formulärfält där användaren inte informeras om vad och vilken typ av inmatning fältet kräver (WCAG 3.3.1)
  • Tjänsten har funktioner (t.ex. chat och kontakt) som inte är helt tillgängliga med tangentbordsnavigering. Sökresultaten och Mina sidor har också enstaka val som inte kan göras med enbart tangentbordet. (WCAG 2.1.2)
  • Det finns enstaka vyer där texter kan överlappa varandra om textstorleken ökas med mer än 200%. (WCAG 1.4.4)

Vi arbetar ständigt med att göra våra tjänster mer tillgängliga. 

Har du upptäckt ett tillgänglighetsproblem i vår digitala tjänst? Rapportera det i första hand till oss via e-post pä kirjasto@helsinki.fi så gör vi vårt bästa för att förbättra tjänsten. 

Vi kommer att svara på din feedback inom 14 dagar. Om du inte är nöjd med det svar du får eller inte får något svar alls inom två veckor, kan du skicka responsen till Regionförvaltningsverket i Södra Finland. På regionförvaltningsverkets webbplats finns en beskrivning av hur du gör en reklamation och hur ärendet behandlas. 

TILLSYNSMYNDIGHETENS KONTAKTUPPGIFTER 

Regionförvaltningsverket i Södra Finland (AVI) 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö (Enheten för tillgänglighet) 
tillgänglighetskrav.fi
webbtillganglighet@rfv.fi
Telefonväxel: +358 295 016 000