Föreställ dig att du krymper till en storlek av ett par millimeter. Du får tillträde till ett hemligt rike, som annars förblir gömt i jorden under dina fötter. Jordens porer och hål liknar balsalar, vattendropparna sjöar, svamparnas mycel ser ut som linbanor. Varje hörn sjuder av liv.

Veikko Huhtas och Eeva-Liisa Hallanaros nya bok Elämää maan kätköissä tar oss till en värld bebodd av bakterier, protister, spindlar, insekter och blötdjur.

Beställ butiken i Gaudeamus nätbutik.

Beställ Elämää maan kätköissä fraktfritt i Gaudeamus nätbutik till alumnförmånspriset 29 € (ord. 38 €) genom att uppge rabattkoden LUONNOSSA. Erbjudandet gäller till den 30.9.

Obs. Erbjudandet kan inte kombineras med Alumnföreningens allmänna medlemsförmån och den allmänna medlemsförmånen kan inte nyttjas under samma köptillfälle som denna alumnförmån.

I egenskap av samarbetspartner med Alumnföreningen erbjuder Helsingfors universitets förlag Gaudeamus 20 % rabatt på böcker i Gaudeamus nätbutik under hela året.

Pjäsen Pelle porträtterar ett ungt par, en terapeut och en abonnemangsförsäljare, som står inför sitt eget bröllop. Innan det är dags att knyta hymens band avslöjas flera hemligheter, men en hel del förblir osagt. Hur går det när man ska bekänna för sin partner att ens egen pappa jobbar som clown? Om detta och mycket mera i den kvicka Pelle.

Som Alumnföreningens samarbetspartner erbjuder Nationalteatern biljetter till två föreställningar i september till alumnpriset 29 € / biljett (norm. 35 €). Alumnpriset gäller för föreställningarna måndag 16.9. kl 19.00 samt lördag 28.9 kl 13.00.

Köp biljetter via Lippu.fi här. Alumnpriset gäller så långt biljetterna räcker.

I egenskap av samarbetspartner med Alumnföreningen erbjuder Nationalteatern varierande specialerbjudanden till Nationalteaterns uppvisningar och inbjudningar till olika tillställningar. Om dessa specialerbjudanden informeras på föreningens webbsidor, per e-post och i det elektroniska medlemskortet.

Som medlem i Alumnföreningen kan du äta en förmånlig lunch till personalpris på alla UniCafe restauranger. Upplev nostalgi från studietiden, ät en god och förmånlig husmanskost och mingla med studenter och personal!

Unicafé erbjuder lunch till personalpris för alumner på universitetscampus Unicafe-restauranger samt på Studentplatsens UniCafe.

Den mångsidiga lunchen innehåller utöver huvudrätten dryck, brödbuffet, sallad samt antingen kaffe/te eller efterrätt till priset 5,20-7,20 € (norm. 8,80-9,50 €).

Studentplatsens UniCafe kan du dessutom välja Bistro-alternativet 8,70 € (norm. 9,00 €), som utöver huvudrätten innehåller en soppa till förrätt och en diger salladsbuffé. Du verifierar ditt medlemskap genom att visa upp det elektroniska medlemskortet eller pappersmedlemskortet vid kassan.

UniSport har erbjudit studerande möjligheter att röra på sig sedan 1967. Verksamheten har sedan dess expanderats och finns nu på sex kampus. Urvalet består av allt från moderna gym till ett brett urval av gruppmotionstimmar (b.la. Bodypump®, kettlebell, pilates) och bollsporter. I utbudet finns också olika kurser, personlig träning och massage.

Som medlem i Alumnföreningen får du 20 % rabatt på Unisports säsongkort för hela året till ett förmånkundspris av 486 € (norm. 608 €)

Alumnrabatt på säsongskort
Som medlem i Alumnföreningen får du UniSports säsongskort, kurser, tränings- och testtjänster samt massage till förmånkundspris (förmånen inkluderar inte plan- och salhyror). Priserna är giltiga fr.o.m. den 1.9.2019. UniSport godkänner de flesta motionssedlar.

Se noggrannare villkor och priset för övriga tjänster i UniSports prislista =>

Säsongskortet innehåller

 • Fri användning av gym och gruppmotionstimmar enligt säsongskortets öppethållningstider.
 • Bollsport
 • Bokningsrätt till tjänster som ingår i säsongskortet (observera reserveringsrestriktioner)
 • Ett säsongskort på 12 månader innehåller en avgiftsfri semestermånad (gäller ej AlumnFukser)
 • Avgiftsfri paus av avtalet på grund av skäl nämnda i avtalsvillkoren (t.ex. tillfällig flytt)
 • 7 dagars nöjdhetsgaranti
 • förmånen inkluderar inte plan- och salhyror

Är du pensionär från Helsingfors universitet?

Som pensionär från Helsingfors universitet får du UniSports tjänster till ett förmånligt personalpris. För att få förmånen bör du uppvisa ett särskild ifylld blankett. Instruktioner för hur du fyller i blanketten finns här =>

Är du AlumnFuks? Spara 416 € och köp ett säsongskort på Unisport för endast 192 € i året!

Ifall det är två år eller mindre sedan du utexaminerats är du AlumnFuks, och får säsongskortet till personalpriset 192 € per år (norm. 608 €), samt kurser, test-tjänster och massage till förmånskundpris (förmånen innehåller inte plan- och salhyror). En 81) avgiftsfri semestermånad för ett säsongskort på 12 månader gäller inte AlumnFukser. Visa upp ditt medlemskort och examensbevis i kassan. Se noggrannare villkor och priset för övriga tjänster i Unisports prislista. Prisen är giltiga fr.o.m. 1.9.2019

Säsongskortet kan du köpa vid UniSports kundtjänstpunkter. Förmånen får du genom att presentera föreningens medlemskort i papper eller elektronisk form.

AlumnFuks-medlemskapet är riktat till alumner som nyligen utexaminerats från Helsingfors universitet. Om du fortfarande studerar eller om det är under två år sedan du tagit din examen kan du bli Alumnfuks-medlem. AlumnFuks-medlemskapet kostar endast 20 euro per år och innehåller specialförmåner för nyutexaminerade.

Under hösten öppnade UniSport det nya motionscentret UniSport Gloet. Centret består av
tre våningar och erbjuder motionsformer för alla typer av motionsidkare vare sig du är en
erfaren träningsveteran eller nybörjare. I motionscentret finns bl.a. kärncentrums största
gym, samt en sal för gruppmotionstimmar, spinning, massage och personal training-tjänster.
Det luftiga gymmet är utrustat med redskap och anordningar som ska passa alla kundtyper.
Förutom det mångsidiga utbudet av redskap har gymmet även separata områden för träning
med fria vikter och aerobisk träning, samt rikligt med utrymme för styrketräning med kroppen som redskap och tänjning. Välkommen att bekanta dig med motionscentret!

Motionscentret ligger i Tankehörnan, Universitetsgatan 4.

John Nurminens Stiftelse grundades 1992 och har som mål är att rädda Östersjön och dess arv för kommande generationer. Stiftelsen har belönats för sin kunskapsförmedling och produktion av havsrelaterad kulturinformation. Genom projektet Rent Östersjön har stiftelsen som syfte att minska belastningen på havet och miljöriskerna genom mätbara resultat.

Som Alumnföreningens samarbetspartner erbjuder John Nurminens Stiftelse ett flertal specialerbjudanden och inbjudningar till olika evenemang och tillställningar. Information om dessa finns på föreningens hemsidor, per e-post samt i det elektroniska medlemskortet.

(Bild: Jukka Nurminen)

Art House-gruppen består av bokförlagen Art House, Kustannus Jalava samt Tietosanoma. Förlagen publicerar litteratur inom samhälle, fritidsintressen, vetenskap, historia och kultur samt läro- och facklitteratur.

Som medlem av Alumnföreningen får du 20 % rabatt på alla Art House-gruppens böcker i Art House nätbutik och bokhandel (Bulevarden 19 c, 00120 Helsingfors). Som tillägsförmån erbjuder vi även fri frakt vid uppköp i nätbutiken.

Under året har vi även olika erbjudanden för alumner på våra evenemang. Ytterligare information om dessa får du via Alumnföreningen.

Uppge kampanjskoden ALUMNI2019 i nätbutikens kassa för att nyttja rabatten. I Art House bokhandel samt på föreningens evenemang får du rabatten genom att visa upp Alumnföreningens medlemskort.

 

Det var en gång Homo sapiens som på grund av en slumpmässig genmutation fick förmågan att berätta fiktiva historier och gjorde sig själv till härskare över planeten. Finns det månne något farligare än missnöjda  och oansvariga gudar som inte vet vad de vill?

Sapiens baserar sig på Yuval Noah Hararis succébok och uppförs på  Nationalteatern hösten 2019. Var en av de första att se pjäsen måndagen den 9.9.2019 kl. 19.

Köp biljetter till uppvisningen till alumnpriset 19 euro ( normalpris 37-47e). Alumnpriset är i kraft så länge det finns biljetter.

Måndagen den 9.9.2019 kl. 19, Finlands Nationalteaters stora scen, Västra Teatergränden 1

---

I egenskap av samarbetspartner med Alumnföreningen erbjuder Finlands Nationalteater olika medlemsförmåner åt alumnföreningens medlemmar under hela året.  

Hotel Kämp har under hela sin 130-åriga historia varit ett landmärke då Helsingfors vuxit till att vara en europeiska huvudstad. Hotell Kämp öppnade 1887 och blev snabbt en mötesplats för finsk kultur, elit och intelligentsia. 

I det legendariska Hotel Kämp spenderade många professorer, studenter och alumner från Helsingfors universitet sin tid. Bland annat Eero Erkko, Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius, Juhani Aho och Kaarlo Ståhlberg.   

Hotel Kämp är samarbetspartner med Alumnföreningen och erbjuder alla medlemmar en flaska husets champagne Ruinart Champagne Brut till priset 110 € (normalpris 135 €) eller ett glas (12 cl) 18 € (normalpris 22 €). Förmånen gäller i den legendariska Kämp-baren hela året 2019. Förmånen kan användas en gång / besök (1 flaska / glas / alumn / besök). Visa upp ditt medlemskort i samband med beställningen för att utnyttja förmånen.

Hotel Kämp erbjuder vissa förmåner gällande mat och övernattning. Se förmånerna via länken under.

 

RSO (Rundradions symfoniorkester) har i uppgift att producera finsk musik och främja finsk musikkultur. RSO gör regelbundna konsertturnéer runtom hela världen och har framfört sammanlagt över 300 konserter utomlands. RSO:s skivinspelningar har fått prestigefulla pris av av bl.a. BBC Music Magazine-, Académie Charles Cros- och MIDEM Classical Awards.

Programmet för säsongen 2018-2019 =>

Programmet för säsongen 2019-2020 (länken öppnar 26.4.2019) =>

Engångsbiljetter

Till konserterna under hösten 2018 och våren 2019 får Alumnföreningens medlemmar 10 % rabatt på enkelbiljetter. Enkelbiljetterna kostar 32€ / 27€ / 22€ (16.1. & 17.1.2019 42€ / 37€ / 32€).

Säsongsbiljetter

Radions symfoniorkesters biljetter för säsongen 2019-2020 börjar säljas måndagen den 29.4. kl. 9 i Ticketmasters kanaler. Alumnföreningens medlemmar kan köpa normalprissatta biljetter till fredagsseriens hela säsong enligt följande: kategori I 320 €, kategori II 260 € och kategori III 200 € (normalpris. I 398 €, II 338 € ja III 279 €). Säsongbiljetterna är till salu 29.4.-3.8. Programmet publiceras 26.4.2019.

Biljetter kan köpas:

 • I Musikhusets biljettförsäljning, Mannerheimvägen 13 A. I Musikhuset debiteras ingen serviceavgift. Du erhåller rabatten genom att visa upp Alumnföreningens tryckta eller elektroniska medlemskort för år 2019.

 • Du kan även reservera biljetter via Ticketmaster, då tillkommer Ticketmasters serviceavgift till biljettpriset. Eller via telefontjänst 0600 10 800 (1,98 e / min + pvm + eventuell reservationsavgift). Vid bokningen nämn alumnrabatten. Rabaterade biljetter kan inte köpas eller reserveras via Ticketmasters webbutik eller R-kiosker.

 • Ifall du redan har ett Radions symfoniorkesters säsongkort kan du förnya din reservation för säsongen 2019-2020 i Ticketmasters RSO-säsongkortsbutik från och med den 29.4.2019. Kostnaderna för postningen är 10 euro / beställning.    

 • Nämn alumnförmånen i samband med reservationen och var beredd på att påvisa ditt medlemskap när du löser ut biljetten. Observera att förmånsbiljetter inte kan köpas eller reserveras i Ticketmasters nätbutik eller i R-Kiosker.

Musikhusets biljettjänst är öppen må-fre kl 9-18 och lö 9-17. Musikhusets kunder debiteras inte någon serviceavgift vid biljettköp. I Ticketmasters övriga försäljningsställen tilläggs en serviceavgift på 1,00 - 4,00€/biljett.

Förlaget Gaudeamus, som ägs av Helsingfors universitet, publicerar böcker inom samhällsvetenskap, filosofi, humaniora, miljö, ekonomi och pedagogik.

Som medlem i Alumnföreningen får du 20 % rabatt på böcker i Gaudeamus nätbutik. Förmånen gäller också produkter som redan har ett nedsatt pris.

Instruktioner för beställning: Välj böcker och sätt dem i köpkorgen. I fältet Kampanjakoodi fyll i Alumnföreningens kampanjkod ALUMNI2019 och klicka på Lisää Kampanjakoodi. Efter detta ser du ditt slutgiltiga pris med postkostnader inkluderat. På beställningar över 60€ uppbärs inget porto.

På upplevelsernas Wanha Satama på Skatudden, kan man arrangera, konferenser, möten, bröllop, middagar, privattillställningar, mässor, utställningar, seminarier, produktlanseringar, presskonferenser, utbildningar och foto eller film inspelningar.

Medlemmar av Helsingfors universitets alumnförening får 10% rabatt på utrymmeshyran för den första tillställningen. Medlemsförmånen inkluderar även två timmar kostnadsfri hjälp med planering före tillställningen.

Wanha Satama tror att arrangerande av tillställningar skall vara lätt. Du får all service från ett och samma ställe. Personlig service enligt dina önskemål, utrymmen, mat och dryckestutbud, teknik och program för din tillställning. Det finns flera olika utrymmen att välja på storlek varierar 30-3700 m2.

Mera information på www.wanhasatama.fi eller från tuottaja, Heli Pennanen, +358 50 564 1988, heli@wanhasatama.fi.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) är Finlands största förlag för humanistisk vetenskapsoch faktalitteratur. Förlaget publicerar årligen runt 60 verk inom olika genrer vilka betonar det finska språket och den finländska litteraturens traditioner och historia.

Som medlemsförmån får du 25 % rabatt på SKS böcker både på Vetenskapsbokhandeln (Snellmansgatan 13, Helsingfors) och i SKS nätbokhandel. FLS ger även alumnerna varierande specialerbjudanden på 40 % under årets lopp.

I Vetenskapsbokhandeln får du rabatten genom att uppvisa Alumnföreningens medlemskort. I nätbutiken bör du registrera dig som kund i gruppen "HY Alumniyhdistys". Mera information och instruktioner finns på nätbutikens hemsida.

 

I Helsingfors centrum invid Järnvägstorget ligger Finlands Nationalteater som i sig självt är en sevärdhet, men framförallt är det en konstnärlig teater. God teaterkonst är tankar, känslor, glädje och väcker diskussion.

I egenskap av samarbetspartner med Alumnföreningen erbjuder Nationalteatern varierande specialerbjudanden till Nationalteaterns uppvisningar och inbjudningar till olika tillställningar. Om dessa specialerbjudanden informeras på föreningens webbsidor, per e-post och i det elektroniska medlemskortet.

Alumnföreningens medlemmar får 50 % rabatt (ordinarie pris 96 €, specialerbjudande 46 €, inkl moms) på en helårsprenumeration (11 nr.) av det finlanssvenska månadsmagasinet Forum.

Forum är en oberoende tidskrift som står redaktionellt fri från partier och organisationer, verkar i humanistisk upplysningstradition för demokrati och öppen ekonomi, samt innovation och entreprenörskap.

I Svenskfinland rapporteras för lite och för ytligt om teknik, innovationer samt företags-, national- och privatekonomi. Samtidigt behöver Finland fler rollmodeller och självständigt tänkande individer. Forum hjälper dig att hålla dig à jour med samhälleliga och globala trender, fatta viktiga ekonomiska beslut, spara för framtiden och pensionen, starta företag och konsumera klokt.

Forum erbjuder analys och bakgrund med tuggmotstånd, som alternativ till det ytliga, fragmenterade mediebruset. Tidningen serverar läsupplevelser och goda berättelser – sammanhang som inte går att fånga med 140 tecken på Twitter. Artiklarna ger ett helikopterperspektiv på framtiden och strömningar som bubblar under ytan inom karriär, ledarskap och arbetsliv.

För att börja prenumerara på Forum till specialpris, fyll i formuläret bakom länken och lägg till rabattkoden "Alumnföreningen vid HU" i fältet längst ner.
 

Alumnföreningens medlemmar får upp till 40 % rabatt på fortlöpande prenumerationer av Sanoma Media Finlands tidningar.

Sanoma Media är en föregångare inom media och utbildning och har dagligen en inverkan på miljontals människor. Tidningarna och tidskrifterna erbjuder ett meningsfullt innehåll av hög kvalitet - med information om utbildning och underhållning. Sanoma svarar på människors önskan att utveckla sig själva och njuta av sina liv.

Sanoma Media Finland erbjuder Alumnföreningens medlemmar upp till 40 % rabatt på Sanoma lifestyles tidsbundna 12 mån. prenumerationer jäsenille Sanoman. Prenumerationen gäller Gloria, Glorian ruoka & viini, Glorian Koti, Tiede, Me Naiset, Kodin Kuvalehti, Sport, Hyvä Terveys, Suuri Käsityö, Meidän Perhe, ET-lehti, ET Terveys, Matkaopas, Rakennuslehti, Vauva –tidningens prenumerationer inom hemlandet.

Du får 30 % rabatt på Kids Medias produkter. Erbjudandet gäller prenumerationer till hemlandet på tidningarna Aku Ankka, Aku Ankka Juniori och Prinsessa.

Erbjudandet gäller följande tidningar. Observera att det kan förekomma förändringar i priserna.

 • Aku Ankka –lehti 12 mån (52 nr.) 111,80 € (norm. 159,70 €)
 • Aku Ankka Juniori 12 mån (12 nr.) 69,30 € (norm. 99,00 €)
 • ET -lehti 12 mån (20 nr.) 113,80 € (norm. 189,60 €)
 • ET terveys 12 mån (10 nr.) 59,10 € (norm. 98,50 €)
 • ET Matkaopas 12 mån (6 nr.) 42,50 € (norm. 70,80 €)
 • Gloria 12 mån (12 nr.) 89,90 € (norm. 139,70 €)
 • Glorian Koti 12 mån (12 nr.) 77,90 € (norm. 129,80 €)
 • Glorian ruoka&viini 12 mån (8 nr.) 77,40 € (norm. 129,00 €)
 • Hyvä Terveys 12 mån (14 nr.) 89,90 € (norm. 149,80 €)
 • Kodin Kuvalehti 12 mån (24 nr.) 118,80 € (norm. 198,00 €)
 • Meidän Perhe 12 mån (11 nr.) 63,40 € (norm. 105,60 €)
 • Me Naiset 12 mån (48 nr.) 141,20 € (norm. 235,20 €)
 • Prinsessa 12 mån (12 nr.) 62,60 € (norm. 89,40 €)
 • Rakennuslehti 12 mån (40 nr.) 83,80 € (norm. 139,60 €)
 • SPORT 12 mån (10 nr.) 65,40 € (norm. 109,00€)
 • Suuri Käsityö 12 mån (10 nr.) 81,00 € (norm. 135,00€)
 • Tiede 12 mån (12 nr.) 99,20 € (norm. 165,00€)
 • Vauva 12 mån (10 nr.) 65,40 € (norm. 109,00€)

Ulkopolitiikka är en belönad kvalitetstidning som fördjupar sig i internationellpolitik och ekonomi ur ett finländskt perspektiv.

Som medlem i Alumnföreningen får du 15 % rabatt på en årgång av tidningen Ulkopolitiikka. Alumnföreningens medlemmar får årgången för priset 34,85 € (ordinarie pris 41 €). Som ny prenumerant får du dessutom gratis ett valfritt nummer av de redan utgivna tidningarna samt tillgång till den digitala utgåvan. Dessdutom får du välja en bok som prenumerationsgåva.

Tidningen ges ut av Utrikespolitiska institutet (UPI), som arrangerar diskussionstillfällen om seminarier och EU och internationella relationer. En del av dessa evenemang har en kvot reserverad för föreningens medlemmar. Mera information om aktuella evenemang hittar du på webbsidan och i medlemskommunikationen.

 

NORDENS STÖRSTA STUDENTTIDNING TILL HALVA PRISET

Som medlem i Alumnföreningen får du Studentbladets papperstidning postad hem till dig till för endast 5 € (norm 10 €). Ifall du beställer tidningen nu får du den samtidigt som alla studenter. Tidningen är både intressant och rolig att läsa - även för alumner!

Genom att beställa Studentbladet understöder du kontinuiteten av den tryckta utgåvan. Beställ tidningen genom att fylla i blanketten med länken nedan senast den 26.2.2018 och betala in 5 € till det angivna kontonumret med referensnumret nedan. Studentbladet utkommer den 5.-9.3

Betalningsuppgifter:
Helsingfors universitets alumner rf 
IBAN FI31 1011 3000 2048 25
BIC NDEAFIHH
Referensnummer: 98740
Summa: 5 €

Kaivopuiston Klinikka är en klinik på parkgatan i Helsingfors som specialiserat sig på högklassig estetisk plastikkirurgi. Nu erbjuder företaget Alumnföreningens medlemmar kroppsbehårings borttagnings behandlingar med aleksandritlaser med medlemsrabatt. Den första behandlingen -50% och de följande behandlingarna -20%.  

Laserhårborttagning är det effektivaste och smärtfriaste sättet att  bli av med kroppsbehåring. Behandlingen är snabb och kräver inte att man stannar på kliniken.  

Mera information får du via denna länk. Du är berättigad till medlemsrabatten då du visar upp ditt medlemskort i samband med besöket eller tidsbokningen.  Prislistan ser du här. Du kan boka tid här eller ringa 044 977 9745.

Dynastia är fullservice hår- och sminksalong på Fabiansgatan i Helsingfors. Personalen består av sju människonära erfarna proffs. Dynastia erbjuder månatliga förmåner till medlemmarna i alumnföreningen.  Aprils bjudandet är -20% rabatt på Kevin Murphy produkter som är köpt med en service. 

Läs om de månatliga erbjudandena på föreningens hemsida. Vid tidsbokning bör du nämna melemskortet i i Alumnföreningen. 

Vi uppskattar fortbildning, upprätthåller en bra atmosfär och är passionerade i vårt arbete.

Tidsbeställning: +358 44 0404220, www.dynastia.fi.

Alumnföreningen erbjuder årligen ett tiotal högklassiga och unika evenemang, specifikt framtagna för alumerna.

Evenemangen består av en lämplig kombination kultur och vetenskap med både ett högklassigt innehåll och tilllfälle att nätverka.

I Alumnföreningens egen nätbutik hittar du aktuella erbjudanden, produkter och tjänster som uppdateras och fylls på kontinuerligt. För tillfället finns det böcker, biljetter till evenemang, halarmärken, champagneglas, adresser och sovmasker till salu.

Hurudana medlemsförmåner skulle du vilja ha? Föreslå till oss nya medlemsförmåner på alumnforeningen@helsinki.fi

Vill du erbjuda våra medlemmar en förmån? Att erbjuda en förmån till Alumnföreningen är ett utmärkt tillfälle att nå ut till samhällsaktiva personer. Medlemmarna är alla tidigare studerade eller arbetstagare vid Helsingfors universitetet.

Låter det intressant? Kontakta då verksamhetsledare Pia Österman, tfn 050 581 7517 eller per e-post på alumnforeningen@helsinki.fi