Historia 2014

SAMMANDRAG

Alumnföreningens his­to­ria år 2014

AlumniForumissa Juhana Vartiainen luennoi aiheesta: Entä jos talouskehitystä ei voi ennustaa?  Svenska Teaternissa alumnit kuuntelivat forkia. Kulttuuritreffeillä kuultiin mm. Birminghamin sinfoniakuoron ja HKO:n konsertti. Vappuna yhdistys avusti HYY:tä pesemään Mantan järjestämällä pesuaineeksi suomalaista turvesamppoota. Paleoantropologian professori Chris Stringer (Natural History Museum, London) luennoi jäsenille siitä Miten meistä tuli ainoa ihmislaji ja Sir Anthony Kenny piti ensimmäisen Georg Henrik von Wright -luennon otsikolla: Horjuttaako antropomorfismi aitoa humanismia? Alumnit kuulivat myös Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghia Euroopan taloudesta. Yhdistys järjesti jäsenilleen liikuntaa paritanssin, pilateksen, fittballin ja ohjatun kuntosaliharjoittelun muodossa. Yhdistys käynnisti alumnijoogan Olo-tilassa ja AlumniGolfin Tapiolan kentällä. Kesällä järjestettiin Itämeriaiheinen Alumnipurjehdus Helsingin edustalla. Yhdistys järjesti Huipulla ja yhteiskunnassa -kurssin yliopiston tohtorikoulutettaville tavoitteena avartaa ja syventää heidän tietoaan suomalaisen yhteiskunnan eri  sektoreiden toiminnasta, kansantaloutemme kytkennöistä EU:n globaaliin talouteen sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Marraskuussa keskusteltiin nuorten alumnien Alumni Take  Away tapahtumassa selfieistä; niiden tieteestä ja käytäntöä ja illalla nautittiin tanssista, kielistä ja rommista, Kuuba kolme kertaa -tapahtumassa. Helsingin ja Aalto-yliopiston alumnit tekivät yhteisen matkan Aigeianmerelle ja eräs ryhmä alumneja purjehti Kroatian saaristossa. Vuoden Alumniksi valittiin puolestaan ylijohtaja, VTT Juhana Vartiainen.