Alumnresor

Paris är en mycket fransk huvudstad, men samtidigt även en mötesplats för studerande och lärare från hela världen. I Paris är historia, konst, litteratur, mode och gastronomi synligt i vardagen och det är lätt att frånse vilken viktig roll högskolor och universitet har i staden. Paris har även varit ett viktigt lärosäte för finländare genom historien. Alumnföreningen vid Helsingfors universitet arrangerar en unik resa till Paris 11.9-15.9.2019 (Full satt) och 18-22.9.2019. Resan är planerad i samarbete med filosofie doktor Kristina Ranki.

Under denna resa kommer vi framförallt att uppleva den vänstra bankens intellektuella atmosfär. Vi kommer att bekanta oss med olika högskolor (Sorbonne, Collège de France, École Normale Supérieure, École Nationale d'Administration, École de Guerre). Vi besöker bland annat det anrika universitetet Sorbonne och gör utförliga stadsvandringar. Vi kommer att möta intressanta franska och finska studerande, professorer och andra aktörer. Resan inkluderar gemensamma middagar i klassiska restauranger och en möjlighet att njuta av stadens breda kulturutbud.   

FULLBOKAD. Fråga efter möjliga lediga platser: alumni@axtours.fi / 040 483 4950.

Följ pilgrimernas fotspår och utforska det forntida Persiska rikets historia och upplev atmosfären
i det nya Iran 29.10–6.11.2019. Under resan ser vi magnifika moskéer, små bergsbyar ochfärgglada trädgårdar. Vi besöker Esfahan de forna Sasavidernas stad, Shiraz som kallas för poesins,rosornas och näktergalarnas hemstad och universitetet i Teheran. Universitetets historia är över två tusen år gammal. Utöver religion studeras där
matematik, astronomi, medicin, litteratur, biologi, fysik och kemi.

Sakkunnig på resan är filosofie doktor Inka Nokso-Koivisto. Hon har verkat som forskare och lärare vid Helsingfors universitet inom arabiska språk och Islam-forskning. Hon har bland annat forskat i vetenskapshistoria inom den islamska världen och fördjupat sig i Shiaislamska filosofins historia. 

FULLBOKAD.  Fråga efter möjliga lediga platser: alumni@axtours.fi / 040 483 4950.  

Alumnföreningen vid Helsingfors universitet arrangerar en hälsoresa till Teneriffa 20-27.11.2019. Aktiva alumnresenärer har önskat sig en resa vars ändamål är att skapa ny energi åt deltagarna då den finska vintern är som mörkast. På resan deltar alumner som är intresserade av hälsa, kost och naturupplevelser. 

Hotel Océano Health Spa är ett hotell där kärlek till naturen, joga och ett balanserat liv är i huvudroll.  Mellan bergen och havet kan du . Hotellet är på nord-västra Teneriffa på ett lungt och grönt område mellan bergen och havet.  Vyerna från hotellet är mot havet, vulkanen Pico del Teide samt mot fiskarbyn Punta del Hidalgos naturhamn ohch restauranger.