Anmälan till sommarens studier

Observera ändringen: det behövs endast en it-behörighet för att få tillgång till samtliga webbtjänster.

Från och med 17.3.2017 har Öppna universitetets webbtjänster inte egna it-behörigheter. I fortsättningen används Helsingfors universitets behörighet i alla webbtjänster.

• Om du studerar vid Öppna universitetet och ännu inte har aktiverat din behörighet (ditt användarnamn) för universitetets datasystem, så gör det nu. Du behöver din behörighet i fortsättningen t.ex. när du anmäler dig till tentamina. Instruktioner för aktivering av universitetets behörighet
  • Med Helsingfors universitets behörighet kommer du också in på Öppna universitetets tjänst Mina sidor.

STU­DIER PÅ SVENS­KA

Grundkurs i juridik 3 sp, nätkurs (börjar 7.8.)
Barnpsykologi i familjekontext 5 sp, kurs (börjar 8.5.)
Se också: The Psychology of Leadership 5sp, kurs (börjar 15.5.)

Anmälningstiden börjar 45 dagar före studieavsnittet

För studier som börjar 8.5 börjar anmälningstiden 24.3 kl. 12.00, och för studier som börjar 7.8 börjar anmälningstiden 23.6 kl. 12.00. Du får fram anmälningstiden genom att klicka på knappen Anmäl dig i undervisningsprogrammet. På sidan Ilmoittautumistilanne ser du anmälningsläget för alla kurser.

Så här anmäler du dig till ett studieavsnitt:

• Klicka på knappen Anmäl dig i undervisningsprogrammet.
  • Om du är ny studerande och ännu inte har behörighet till Helsingfors universitets datasystem, ska du på nästa sida välja ”anmälan utan inloggning”.
  • Om du redan har behörighet (dvs. du är studerande eller anställd vid Helsingfors universitet, eller har studierätt vid Öppna universitetet), välj alternativet ”Anmäl dig till kursen med behörighet till Helsingfors universitets datasystem”.

Du kan anmäla dig till kurser ända tills de börjar. Du ser anmälningsläget genom att klicka på knappen Anmäl dig.

• Studierna kostar 15 euro per studiepoäng. I vissa kurser kan det dessutom ingå avgiftsbelagt material. Avgifterna betalas på nätet i samband med anmälan.
  • Efter att du har anmält dig (vanligtvis nästa dag) får du ett meddelande om din studierätt och anvisningar för hur du ska skaffa dig it-behörighet. Information om  universitets behörighet
  • Nytt: För den tid du studerar får du en e-postadress på domänen helsinki.fi. E-post från Öppna universitetet skickas automatiskt till den adressen, om du inte vill styra din post till en annan adress. Information om e-postadressen på helsinki.fi

Är du närvaroanmäld grundexamensstuderande vid Helsingfors universitet?

• Sommarstudierna är gratis för dig med undantag för eventuella materialkostnader samt studier som ordnas av ett sommaruniversitet.
  • Anmäl dig till kurserna med ditt HU-användarnamn genom att klicka på knappen Anmäl dig.
  • På anmälningsblanketten ska du kryssa för rutan där du anger att du är närvaroanmäld grundexamensstuderande vid universitetet.
  • Kom ihåg att avboka din kursanmälan om du inte tänker gå kursen! På så sätt blir din plats på kursen ledig och kan användas av någon som står i kö.