Pieneläinsairaalan ajanvaraus ja päivystys

Pieneläinsairaalan ajanvaraus klo 8.15–15.30

puh. 02941 57201

Ajanvarauksesta saatavat ajat sijoittuvat arkipäiville klo 8-16. 

 

Pieneläinsairaalassa toimii hätätapausten varalle päivystys, jossa annetaan kiireellisille tapauksille ensiapua virka-ajan ulkopuolella

puh. 0600 97411
 

  • arkisin virka-ajan ulkopuolella klo 16.00 – 08.00
  • viikonloppuisin eli pe 16.00 – ma 08.00 
  • juhlapyhinä

(puhelun hinta 2,03 eur/min+pvm, jonotus on maksullista.) 

 

Puhelimitse käsitellään vain lemmikkieläiminä pidettävien pieneläinten äkillisiin sairaustilanteisiin liittyviä asioita. Päivystyspuhelimessa pyritään ensisijaisesti soittajan antamien tietojen perusteella ottamaan kantaa siihen, tulisiko eläin viedä kiireellisesti eläinlääkäripäivystysvastaanotolle. Potilaseläimelle ei voida tehdä puhelimitse diagnoosia eikä hoitaa potilasta. Soittajalle pyritään antamaan ensiapuohjeita puhelimitse saatujen tietojen perusteella. 

Hätäpäivystysalueena on Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.
Hätäpäivystysalueen potilaat voivat tulla suoraan päivystykseen. Päivystysvastaanoton maksut ovat korotettuja. Muualta Suomesta tulevat potilaat otetaan hätäpäivystykseen eläinlääkärin lähetteellä. Lähettävän eläinlääkärin on sovittava aina potilaan lähettämisestä Yliopistollisen eläinsairaalan päivystävän eläinlääkärin kanssa.

Vastuu hoitoon hakeutumisesta on viime kädessä aina eläimen omistajalla tai haltijalla. Yliopistollisen eläinsairaalan vastuu potilaan hoidosta alkaa, kun eläin on sairaalan vastaanotolla otettu hoidettavaksi tai eläinlääkäri on saapunut potilaan luokse.

Kiireellisyysjärjestys

Päivystysaikana Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskentelee vähemmän henkilökuntaa, joten hoitoon pääseminen saattaa kestää. Päivystysaikaan tulevia potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksen mukaan siten, että vaikeimmin sairastuneet hoidetaan ensin.

Päivystysaikana kannattaa muistaa, että henkilökunta hoitaa päivystystapausten lisäksi myös sairaalaosastoilla jo sisällä olevia potilaita. Toivomme kärsivällisyyttä – erityisesti juhlapyhinä jonot saattavat toisinaan olla pitkiä.

Päivystyspuhelimeen vastaa ensisijaisesti 5. vuosikurssin eläinlääketieteen opiskelija. Opiskelija voi konsultoida päivystävää eläinlääkäriä puhelun aikana. Päivystyksen tilanteen mukaan puhelimeen voi vastata myös 4. vuosikurssin opiskelija tai eläintenhoitaja. 

Pieneläinsairaalaan (Viikki) tehty ajanvaraus on mahdollista perua sähköisellä lomakkeella: ajanvarauksen peruutus. Huomaathan, että peruutus on tehtävä vähintään vuorokautta ennen ajanvarausaikaa!

Tätä äkillisemmät peruutukset tulee aina ilmoittaa ajanvarausnumeroomme (02941 57201) sen aukioloaikoina. 

Peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitamme toimistomaksun kaksinkertaisena tai puolet suunnitellun toimenpiteen hinnasta. 

Pieneläinsairaala sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä.  Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet joko julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla.

Ajo-ohje
Lännestä tultaessa:

Kehä III: käänny liittymästä 39: Reitti 3/E12, käänny liittymästä 3: Kehä I/Muurimestarintie/Reitti 101 kohti: Pakila/Lentokenttä/Reitti 4/Reitti 7,  ylös liittymästä: Helsinki Malmi/Viikki/Pihlajamäki, käänny rampilta oikealle Pihlajanmäentielle. Seuraavasta liikenneympyrästä poistu 2. liittymästä Viikintielle, ja seuraavasta liikenneympyrästä oikealle Koetilantielle. Parkkipaikat ovat heti vasemmalla.

Kehä I:n liittymästä poistu liittymästä suuntaan Malmi/Viikki/Pihlajamäki rampilta, käänny oikealle Pihlajanmäentielle. Seuraavasta liikenneympyrästä poistu 2. liittymästä Viikintielle, ja seuraavasta liikenneympyrästä oikealle Koetilantielle. Parkkipaikat ovat heti vasemmalla.

Lahden väylältä tultaessa:

Aja tietä Reitti 4/E75 suuntaan Kehä I/Seppämestarintie/Reitti 101 kohteessa Helsinki. Poistu liittymästä 3 rampilta Reitti 4/E75. Liity tielle: Reitti 4/E75. Käänny liittymästä 3: Kehä I/Seppämestarintie/Reitti 101. Liity tielle: Kehä I/Seppämestarintie/Reitti 101. Käänny liittymästä kohti: Malmi/Viikki/Pihlajamäki. Käänny vasemmalle : Pihlajamäentie. Seuraavasta liikenneympyrästä poistu 2. liittymästä Viikintielle, ja seuraavasta liikenneympyrästä oikealle Koetilantielle. Parkkipaikat ovat heti vasemmalla.

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 79, 68, 57 ja 506.