Ajanvaraus ja päivystys

Ajanvaraus  puh. 02941 40700, ma-pe klo 8-9

Tämän ajan ulkopuolella kiireellisissä tapauksissa puh. 0600 97413, katso päivystystiedot. 

Tämä on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille, ensisijaisesti sairaalan päivystysalueelta tuleville, ensiapua tarvitseville eläimille.

Hätäpäivystysalueet

Mäntsälän kunta sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä alueet Orimattilassa, Myrskylässä, Artjärvellä ja Pukkilassa. (akuutit tapaukset iltaisin, öisin ja viikonloppuisin) .

Arkisin päivystysaika alkaa klo 16.15 ja jatkuu seuraavaan aamuun klo 8:aan. Viikonloppuna päivystysaika alkaa perjantaina klo 16.15 ja jatkuu maanantaiaamuun. Aamun vastaanottoajan jälkeen (klo 9) asiakaspuhelut ohjautuvat päivystyspuhelimeen.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän alueella on eriytetty pieneläinpäivystys Lahdessa viikonloppuisin perjantaisin klo 16 - 20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 - 20 puh. 0600-392 121

Päivystäjän tavoitat puh. 0600 97413

Päivystyspuheluiden hinnat:
klo 08-22   1,53 eur/min+pvm
klo 22-08   3,56 eur/min+pvm

Päivystäjää avustaa 1-3 eläinlääkäriopiskelijaa.

Työnsä lomassa eläinlääkäri ei aina pysty vastaamaan puhelimeen heti, vaan puhelu ohjautuu vastaajaan. Vastaajassa on eläinlääkärin jättämä viesti, jossa annetaan soittajalle ohjeet. On tärkeää jättää aina nimi ja puhelinnumero vastaajaan, jos tarvitsee kiireellistä eläinlääkäriapua.

Eläinlääkäripäivystyksen avulla äkillisesti sairastuneet eläimet saavat ensiapua. Puhelinkeskustelun perusteella  arvioidaan ensiavun tarpeen ja kiireellisyyden. Eläinpotilaat, jotka eivät ole äkillisesti sairastuneita eivätkä kaipaa ensiapua, ohjataan käymään eläinlääkärissä arkipäivänä.

Päivystysaikana potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, eikä ajanvarauksia esimerkiksi pieneläinpotilaita varten voida antaa. Päivystysaikana tuotantoeläintiloille tehtävistä tilakäynneistä peritään korotettua käyntimaksua.

Äkillisesti sairastuneet pieneläimet hoidetaan pääasiassa klinikan poliklinikalla. Päivystysaikana poliklinikalla peritään korotettuja poliklinikkamaksuja ja toimenpidepalkkioita. Eläinlääketieteen opiskelijoiden opetuksen vuoksi tuotantoeläinsairaalan pieneläinvastaanotto on varustetasoltaan kunnaneläinlääkärin vastaanottoa vastaava. Leikkaukset potilaille suoritetaan laskimonsisäisesti tai lihaksen sisäisesti annosteltavilla lääkkeillä aikaansaadussa anestesiassa ja tarvittaessa lisänä käytetään epiduraalipuudutusta.

Helsingin alueella päivystävät Yliopistollinen pieneläinsairaala ja hevossairaala

Saaren klinikka ja sen pieneläinvastaanotto (klinikkarakennus + laboratorio) sijaitsevat osoitteessa:

Leissantie 41
04920 SAARENTAUS

 

Ajo-ohje

Tie nro E75 - 4 on Helsinki-Lahti -moottoritie. Saaren eläinklinikka on merkitty karttaan, ja sen ohi kulkeva tie on Pohjoinen pikatie, tie nro 140 (eli vanha Lahdentie).

Lahden suunnasta

Jos tulet Lahden suunnasta, poistu Lahti-Helsinki -moottoritieltä viitan "Orimattila, Kärkölä " kohdalla ja käänny Levannon suuntaan. Seuraavaksi tulet Helsinki-Lahti -risteykseen, josta käännyt Helsinkiin päin. Moottoritien liittymästä on eläinklinikalle matkaa noin 5 kilometriä.

Helsingin suunnasta

Jos tulet Helsingin suunnasta, poistu Helsinki-Lahti -moottoritieltä Mäntsälän Shellin kohdalla. Viitassa lukee "Mäntsälä P". Käänny Lahden suuntaan. Moottoritien liittymästä on eläinklinikalle matkaa noin 8 kilometriä.

Saaren eläinklinikka on Pohjoisen pikatien länsipuolella, eli vasemmalla Helsingistä päin tultaessa. Viitassa lukee mm. "Saaren eläinklinikka".