Autamme henkilöstöämme löytämään sopivan tasapainon työelämään ja vapaa-aikaan. Helsingin yliopisto haluaa auttaa henkilöstöään onnistumaan työssään mahdollistamalla joustavan työnteon.

Otamme huomioon perheellisten työntekijöidemme tarpeet. Suomalainen lainsäädäntö tukee työ- ja perhe-elämän yhdistämistä takaamalla työntekijöille mahdollisuuden perhevapaisiin.

Helsingin yliopisto on laatinut henkilöstön osaamisen hallintaa koskevan suunnitelman, joka kattaa digitaalisen osaamisen, osallistavan johtamisen, yhteisöllisyyden ja palveluosaamisen. Yliopisto tukee henkilöstöä osaamisen kehittämisessä ja kiinnittää erityistä huomiota johtotehtävissä toimivien henkilöiden osaamiseen.

Katso myös:

Yliopistopalvelut tarjoaa monipuolista tukea, jotta akateeminen yhteisö voi keskittyä tutkimukseen, opetukseen, opintoihin ja yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen.

Helsingin yliopisto tukee työntekijöidensä hyvinvointia tarjoamalla kattavan ennaltaehkäisevän työterveyshuollon ja yleislääkäritasoisen sairaanhoidon. Lisäksi Helsingin yliopiston työmatka- ja työtapaturmavakuutukset kattavat kaikki työntekijät.

Kaikki yliopiston työntekijät kuuluvat eläketurvan piiriin, ja kunkin työntekijän kuukausipalkasta pidätetään automaattisesti eläkemaksu.

Kaikilla kampuksilla toimivat UniCafe-opiskelijaravintolat tarjoavat Helsingin yliopiston työntekijöille lounasta alennettuun hintaan. Myös useat liikkeet ja ravintolat antavat Helsingin yliopiston henkilöstölle alennuksia.

Helsingin yliopisto pyrkii edistämään luottamusta sekä positiivista, yhteisöllistä ilmapiiriä. Henkilöstön hyvinvointi on yksi yliopiston strategisista tavoitteista.

Yliopisto tarjoaa liikunta- ja hyvinvointipalveluita. Kaikilla kampuksilla on kuntosali- ja ryhmäliikuntamahdollisuuksien lisäksi monipuolinen liikuntatarjonta. Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteisesti omistama UniSport tarjoaa kampuksilla edullisia liikuntapalveluita. Helsingin yliopiston henkilökunta voi hyödyntää palveluita alennettuun hintaan.