Kampustoiminnot kestäviksi

Keskeisimpänä tavoitteenamme on energian käytön ja sen päästöjen vähentäminen sekä tilojen käytön tehostaminen. Kestävää energian käyttöä edistetään rakennusten energiatehokkuuden jatkuvalla parantamisella sekä tuottamalla itse osa yliopiston tarvitsemasta energiasta uusiutuvasti.

Kestävän liikkumisen ohjelmalla vähennetään yliopistolaisten työmatkojen tuottamaa hiilijalanjälkeä ja edistetään työhyvinvointia.  Kaikkien yliopistorakennusten läheisyydessä on pyörätelineitä sekä suihku- ja varustesäilytystiloja on kehitetty. Henkilökunnalle on järjestetty vuosittain kampusten välinen pyöräilyn kilometrikisa.

Viikin kampuksella on vuodesta 2011 ollut käytössä Green office –ympäristöjärjestelmä. Viikin kampuksen oma aurinkovoimala tuottaa osan kampuksen energiasta paikan päällä. Vuonna 2019 kaikki Viikin kampuksella käytettävä sähköenergia on uusiutuvaa – itse tuotetun aurinkosähkön lisäksi kampukselle hankitaan vihreää vesivoimasähköä.

Helsingin yliopiston virallisissa tilaisuuksissa ja ylioppilaskunnan kokouksissa tarjotaan ainoastaan Reilun kaupan kahvia ja teetä. Reilun kaupan tuotteita on tarjolla yliopiston rakennuksissa olevissa kahviloissa ja ravintoloissa. Yliopisto on ollut Reilun kaupan korkeakoulu vuodesta 2013.

Tutustu yliopiston sitoumuksiin sitoumus2050.fi –sivustolla:

Lue lisää kampusten hankkeista: