Varaa tila ja järjestä tapahtuma

Tiloja vuokrataan lyhytaikaiseen käyttöön yrityksille, tiedeyhteisöille sekä julkisille ja yleishyödyllisille yhteisöille sekä yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen käyttöön.
HUOM! Tiloja ei vuokrata eri maiden kansallispäivien juhlintaan, puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin, tai suoraan yliopiston kanssa kilpailevaan kaupalliseen toimintaan kuten maksullisiin koulutuksiin, seminaareihin tai valmennuskursseihin.

Opetustilojen esittelysivustolta löydät tietoa vuokrattavista tiloista, tilojen hinnoittelusta sekä tilavarauksen yhteystiedot.
Opetustiloja vuokrataan  rakennuksen aukioloaikoina tasatunnein ja vain kuluvalle lukukaudelle. Seuraavalle lukuvuodelle varauksia tehdään edeltävästä kesäkuusta alkaen. Päärakennuksen sekä Porthanian tiloja ei vuokrata yliopiston avajais- tai vuosipäivinä.
Yliopiston rakennukset ovat aina suljettuina sunnuntaisin sekä kansallisina juhlapyhinä.

Muita vuokrattavia tiloja:
Tutkimusasemat - Kilpisjärven ja Lammin biologiset asemat sekä Tvärminnen eläintieteellinen asema
Kirjasto - Kaisa-talo
Museot - LUOMUS ja Observatorio.
Tutkimusasemien, kirjastojen ja museoiden tilat varataan suoraan kyseisestä yksiköstä, ja yhteystiedot löytyvät kunkin yksikön verkkosivuilta.

Tarjoilut tilaisuuksiin tilataan kiinteistöissä toimivalta ravintolalta. Tarjoilua ei järjestä opetustiloihin. Ravintolan henkilökunta auttaa asiakasta sopivan tarjoilupaikan löytämisessä.
Kiinteistössä toimivalla ravintolalla on catering-oikeus yliopiston tiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin.
Tiloihin ei myöskään saa tuoda omia eväitä.

Näyttelyt esim. tapahtuman yhteydessä voidaan järjestää tarkoitukseen sopivilla paikoilla, esimerkiksi rakennusten auloissa. Aulojen käytöstä sovitaan aina rakennuksen vahtimestarin kanssa.
Vahtimestari auttaa näyttelyn tms. käytännön järjestelyissä. Vahtimestarin yhteystiedot löytyvät talokohtaisesti tilojen esittelysivuilta.

Tilavarauksen voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen tilaisuuden alkua.
Muussa tapauksessa veloitamme koko varauksen hinnan.
Varausten peruminen tapahtuu saman tahon kautta kuin tilan varaus on alunperin tehty.
Opetustiloja koskevat perumiset tulee tehdä keskitetyn tilavarauksen kautta, muita tiloja koskevat perumiset vain suoraan kyseisestä yksiköstä
(esimerkiksi Tiedekulma, kirjasto,...).

Opetustiloja koskevat varaukset ja perumiset voit tehdä puhelimitse tai sähköpostilla.
Tilavaraus: 02941 24500 (puhelinaika klo 12-13:00), tilavaraus@helsinki.fi

Hyvä ympäristö ei erottele ihmisiä liikkumis- ja toimintakyvyn perusteella: se on esteetön. Sama pätee erilaisiin toimintoihin, joita voivat liittyä opiskeluun, työntekoon tai vaikkapa yliopistolle hakemiseen. Onko tilassa portaita, onko rakennus mukulakivikadulla tai ovatko esimerkiksi oviaukot kapeita?

Kun suunnittelet ja budjetoit tilaisuutta, on hyvä ottaa huomioon tilaisuuden osallistujien erityistarpeet liittyen tilojen esteettömyyteen. Esteettömässä ympäristössä kaikki pystyvät toimimaan tasavertaisesti riippumatta henkilökohtaisista ominaisuuksista, jotka liittyvät näkemiseen, kuulemiseen, liikkumiseen, ikään, oppimisvaikeuksiin tai muihin tekijöihin.

Ohessa on vinkkejä esteettömyysasioihin:

• Ota yhteyttä yliopiston tilavaraus@helsinki.fi, jos sinulla on kysyttävää tilojen esteettömyydestä. Kysy myös, onko tilassa kuulovammaisen induktiosilmukka-apuvälinettä.
  • On hyvä muistaa mahdollisten kuulon tulkkaajien varaaminen ja budjetointi. Lisätietoa asiasta saa esimerkiksi Kuuloliitosta.
  • Oheisista järjestöistä saa lisätietoa esteettömyyteen liittyen:

Saavutettavuusasiat tulee myös huomioida: Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. (Lähde: Valtiovarainministeriö)