Tutkimusyhteistyö yrityksille
Helsingin yliopiston monialainen tutkimus tarjoaa lähes rajattomasti yhteistyömahdollisuuksia yrityksille. Tarjoamme palveluita lyhytkestoisesta konsultaatiosta vuosien pituisiin yhteistyö- ja kehittämisprojekteihin. Etsimme yhteistyölle aina parhaan mahdollisen tavan, yhdessä sopien. Tutustu palveluihimme ja ota meihin yhteyttä.
Näin yrityksesi hyötyy tutkimusyhteistyöstä
Tutustu palveluihimme

Elinkeinoelämä, teollisuus, järjestöt ja julkiset organisaatiot voivat hyödyntää Helsingin yliopiston resursseja ja osaamista tilaamalla tutkimusta. Yliopiston tutkijoiden osaaminen on kansainvälistä huippua ja tutkimusinfrastruktuurien kokonaisuus on merkittävä. 

Helsingin yliopistolla työskentelee noin 4 500 tutkijaa. Asiantuntemusta ja osaamista löytyy useilta aloilta. Monet tutkijat ovat valmiita auttamaan yrityksiä tutkimustyössä ja tuotekehityksessä. Kerro tarkemmin, millaista apua tarvitset ja arvioidaan yhdessä, miten voimme auttaa. Tyypillisesti tilaustutkimukset ovat melko lyhyitä ja täsmällisiä tutkimusprojekteja, jotka kestävä muutamista päivistä useisiin kuukausiin. 

Ota yhteyttä yritysyhteistyötiimiimme ja kerro mitä toivot!

Yhteistyöprojektit ja -hankkeet syntyvät yhteisestä tieteellisestä intressistä tai yrityksen selkeästä tarpeesta. Yliopiston ja yritysten yhteistyöprojekteille voidaan mahdollisuuksien mukaan hakea myös julkista rahoitusta.  

Riippuen tarpeistasi voimme tehdä tutkimusta tasavertaisina kumppaneina. Yhteishankkeessa jaamme tutkimuksen kustannukset ja riskit. Yliopisto voi toimia myös keskeisenä kumppanina yrityksen innovaatioekosysteemissä. 

Yliopisto julkaisee tutkimustulokset, kun aika on siihen kypsä. Yhteistyöprojektit voivat olla yrityksille aivan yhtä hyödyllisiä kuin tilaustutkimuksetkin. Monesti käsittelemme myös yritysten tarjoamaa dataa.

Yliopistolla on käytössään huomattava määrä erilaisia laboratorioita ja teknologiaa erikoistenkin analyysien tekemiseen. Jos kaupalliset laboratoriot eivät voi tarjota haluamiasi analyysejä, kannattaa kysyä apua meiltä. Ammattilaisemme osaavat yllättäviä asioita. 

Luettelon erilaisista palveluistamme löydät täältä.

Tarjoamme tutkijoiden ja yritysten käyttöön monipuolisia infrastruktuureitamme. Käytössämme on mm. kasvihuoneita, erilaisia biopankkeja sekä elävien kasvien ja mikrobien kokoelmia. Käytämme uusimpia elektronimikroskooppeja, teleskooppeja, tutkimusaluksia, näytteenottolaitteistoja niin maalla, merellä kuin ilmassa. 

Hae tutkimusportaalistamme tutkimusinfrastruktuureja, jos arvelet, että meillä on käytössämme tarvitsemaasi teknologiaa. 

Haluaisitko tarjota yliopiston käyttöön jotain tutkimukselle hyödyllistä? Otamme vastaan sponsorimateriaaleja ja rahoitusta tutkimukseen. Yleensä voimme tarjota vastineeksi näkyvyyttä.   

Hyvä tieteellinen käytäntö sitoo kuitenkin yliopistoa. Emme harjoita piilomainontaa, eivätkä työntekijämme voi promovoida sponsorien tuotteita vapaa-ajallaan. Kerromme sponsoreistamme aina avoimesti. 

Vaikka suhtaudumme eettisiin rajoituksiin äärimmäisen tiukasti, pääsemme sponsorien kanssa yleensä yhteiseen näkemykseen kummankin osapuolen hyödyksi. Esimerkiksi tieteellisillä kongresseilla on usein sponsoreita, jotka voivat saada lyhyen puheenvuoron kongressissa. Tutkijoille on tarjottu käyttöön niin ikään tutkimusvälineitä ja -rahoitusta. 

Näin aloitat yhteistyön yliopiston kanssa

Etenemistapaan vaikuttaa erityisesti se, kuka saa hyödyntää yhteistyöprojektin tuloksia. Jos rahoitusta haetaan yhdessä, kumppani ja yliopisto saavat käyttää ja hyödyntää tutkimusyhteistyön tuloksia myös yhteistyön päättymisen jälkeen. Tilaustutkimuksissa yliopiston palvelut hinnoitellaan markkinalähtöisesti, ja ainoastaan tutkimuksen tilaava yritys tai yhteisö saa hyödyntää tuloksia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä – yhdessä löydämme sopivan tavan aloittaa yhteistyö. 

Lähetä sähköpostia businessteam@helsinki.fi 

Soita: 02941 40092