Tutkimusyhteistyö yrityksille
Helsingin yliopiston monialainen tutkimus tarjoaa lähes rajattomasti yhteistyömahdollisuuksia yrityksille. Tarjoamme palveluita lyhytkestoisesta konsultaatiosta vuosien pituisiin yhteistyö- ja kehittämisprojekteihin. Etsimme yhteistyölle aina parhaan mahdollisen tavan, yhdessä sopien. Tutustu palveluihimme ja ota meihin yhteyttä.
Näin yrityksesi hyötyy tutkimusyhteistyöstä
Tutustu palveluihimme

Elinkeinoelämä, teollisuus, järjestöt ja julkiset organisaatiot voivat hyödyntää Helsingin yliopiston resursseja ja osaamista tilaamalla tutkimusta. Yliopiston tutkijoiden osaaminen on kansainvälistä huippua ja tutkimusinfrastruktuurien kokonaisuus on merkittävä. 

Helsingin yliopistolla työskentelee noin 4 500 tutkijaa. Asiantuntemusta ja osaamista löytyy useilta aloilta. Monet tutkijat ovat valmiita auttamaan yrityksiä tutkimustyössä ja tuotekehityksessä. Kerro tarkemmin, millaista apua tarvitset ja arvioidaan yhdessä, miten voimme auttaa. Tyypillisesti tilaustutkimukset ovat melko lyhyitä ja täsmällisiä tutkimusprojekteja, jotka kestävä muutamista päivistä useisiin kuukausiin. 

Ota yhteyttä yritysyhteistyötiimiimme ja kerro mitä toivot!

Yhteistyöprojektit ja -hankkeet syntyvät yhteisestä tieteellisestä intressistä tai yrityksen selkeästä tarpeesta. Yliopiston ja yritysten yhteistyöprojekteille voidaan mahdollisuuksien mukaan hakea myös julkista rahoitusta.  

Riippuen tarpeistasi voimme tehdä tutkimusta tasavertaisina kumppaneina. Yhteishankkeessa jaamme tutkimuksen kustannukset ja riskit. Yliopisto voi toimia myös keskeisenä kumppanina yrityksen innovaatioekosysteemissä. 

Yliopisto julkaisee tutkimustulokset, kun aika on siihen kypsä. Yhteistyöprojektit voivat olla yrityksille aivan yhtä hyödyllisiä kuin tilaustutkimuksetkin. Monesti käsittelemme myös yritysten tarjoamaa dataa.

Yliopistolla on käytössään huomattava määrä erilaisia laboratorioita ja teknologiaa erikoistenkin analyysien tekemiseen. Jos kaupalliset laboratoriot eivät voi tarjota haluamiasi analyysejä, kannattaa kysyä apua meiltä. Ammattilaisemme osaavat yllättäviä asioita.

Tarjoamme tutkijoiden ja yritysten käyttöön monipuolisia infrastruktuureitamme. Käytössämme on mm. kasvihuoneita, erilaisia biopankkeja sekä elävien kasvien ja mikrobien kokoelmia. Käytämme uusimpia elektronimikroskooppeja, teleskooppeja, tutkimusaluksia ja näytteenottolaitteistoja niin maalla, merellä kuin ilmassa. 

Hae tutkimusportaalistamme tutkimusinfrastruktuureja, jos arvelet, että meillä on käytössämme tarvitsemaasi teknologiaa. Kunkin infrastruktuurin omistajatiedekunta tai muu yksikkö on merkitty tutkimusportaaliin. Yksiköltä saat lisätietoa käyttömahdollisuuksista.

Jos yrityksesi haluaa tukea yliopistolla tehtävää tutkimusta, vaihtoehtoja ovat lahjoitus ja sponsorointi. Lahjoitukset ovat aina vastikkeettomia, kun taas sponsorointiin liittyy jokin konkreettinen vastike. Sponsorointi eroaa lahjoittamisesta myös siten, että se on arvonlisäveronalaista toimintaa.

Voimme ottaa vastaan niin materiaalia kuin rahoitusta joko lahjoituksena tai sponsorointina. Lahjoittajat näkyvät yliopiston viestinnässä. Sponsoroinnista ja sen vastikkeista sovitaan aina tapauskohtaisesti yhdessä. Tavallisinta sponsoriyhteistyö on tieteellisten kongressien ja promootioiden yhteydessä.

Lahjoituksia ja muuta yritysyhteistyötä ohjaavat eettiset periaatteemme.

Näin aloitat yhteistyön yliopiston kanssa

Etenemistapaan vaikuttaa erityisesti se, kuka saa hyödyntää yhteistyöprojektin tuloksia. Jos rahoitusta haetaan yhdessä, kumppani ja yliopisto saavat käyttää ja hyödyntää tutkimusyhteistyön tuloksia myös yhteistyön päättymisen jälkeen. Tilaustutkimuksissa yliopiston palvelut hinnoitellaan markkinalähtöisesti, ja ainoastaan tutkimuksen tilaava yritys tai yhteisö saa hyödyntää tuloksia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä – yhdessä löydämme sopivan tavan aloittaa yhteistyö. 

Lähetä sähköpostia businessteam@helsinki.fi 

Soita: 02941 58014