Yrittäjyyttä ja uusia ratkaisuja

Helsinki Think Company on Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisö, jonka missiona on viedä akateemista osaamista käytäntöön myös yrittäjyyden keinoin. Jos samalla ratkotaan maailman viheliäisiä ongelmia, aina parempi. Yrittäjyysyhteisön sydän ovat avoimet yhteistyöskentelytilat keskustassa Tiedekulmassa, Meilahdessa Terkko Health Hubissa, Viikissä ja syksystä 2018 alkaen myös Kumpulassa. Tilat kutsuvat opiskelijat, tutkijat, yrittäjät ja alumnit yhteen kiinnostavien kohtaamisten ja uuden liiketoiminnan kehittämisen äärelle. Think Companyn ytimessä ovat myös erilaiset projektikurssit, ideointihaasteet ja kiihdyttämöt eri yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lue lisää Helsinki Think Companyn toiminnasta ja tule mukaan!

Lähes kaikki Helsinki Think Companyn tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tapahtumat ovat helppo ja vaikuttava tapa tutustua kiinnostaviin opiskelijoihin, tutkijoihin ja toimintansa alussa oleviin yliopistolaisiin yrityksiin. Olet tervetullut Think Companyn tilaisuuksiin kertomaan oman tarinasi ja jakamaan osaamistasi yritystoiminnan eri vaiheisiin. Tapahtumakalenteri >>

Aloittelevat yrittäjät janoavat oppeja yritystoiminnasta ja sen eri vaiheista. Liiketoimintaosaaminen, markkinointi ja viestintä, taloushallinto, tuotekehitys, rahoitushakemukset ja liiketoiminnan skaalaus ovat esimerkkejä mentoroinnin sisällöistä. Voit mentoroida myös tietyn sektorin tai alan yritystä, ja jakaa matkan varrelta jo kertyneitä oppejasi. Mentoriverkostoon ilmoittaudut täyttämällä verkkolomakkeen >>

Tieteestä toimintaa -projektikurssit yhdistävät teorian ja käytännön, antavat mahdollisuuden yhteisölliseen oppimiseen, tuovat välineitä oman osaamisen ymmärtämiseen ja auttavat opiskelijoita hahmottamaan suhdettaan työelämään. 

Yhteistyökumppanit tuovat projektikurssille käytännön ongelmia monitieteisten opiskelijatiimien ratkottavaksi. Kumppanit voivat olla yrityksiä, järjestöjä tai julkisia toimijoita, ja kurssit tähtäävät konkreettisiin ratkaisuihin suoraan yhteistyökumppanien käyttöön. Tavoitteena on ratkaista käytännön ongelmia opiskelijoiden ja yhteistyökumppanien yhteistyönä.

Kestävyyttä käytäntöön ja Tieteestä toimintaa -kurssit yliopisto-opiskelijoille sekä lukiolaisille suunnatut Safarit ovat esimerkkejä kursseista, joissa on ratkottu ongelmia asumisesta kestävään kehitykseen, ilmastokysymyksiin ja ay-liikkeen uudistumiseen. 

Projektikurssitoimintaa kehitetään, ja myöhemmin ongelmia voi tuoda opiskelijatiimien ratkaistavaksi myös suoraan Helsinki Think Companyn mini challenge -toimintakonseptin kautta.

Tieteestä toimintaa -projektikurssitarjonta kootaan kevään aikana, ja yhteistyökumppaneille tarjotaan mahdollisuus tuoda ongelmansa opiskelijoiden ratkaistavaksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää.