Yleisessä tilavarauksessa on reilut 400 erilaista opetustilaa. Valittavissasi on pieniä luentotiloja, näppäriä seminaarisaleja, kompakteja auditorioita kuten myös 700 hengen juhlasalikin.
Opetustilojen esittelysivustolta löydät tietoa vuokrattavista tiloista, hinnoittelusta, varaus- ja perumisehdot sekä tilavarauksen yhteystiedot.
Alla olevat tilat varataan suoraan kyseisestä yksiköstä. Yhteystiedot löytyvät kunkin yksikön verkkosivuilta.
Yliopistolla on tutkimusasemia eri puolella Suomea. Ne vuokraavat tiloja esimerkiksi seminaareja varten.
Voit varata yliopistolta tilaisuuteesi sopivan tilan.
Voit myös järjestää tapahtuman yhteistyössä yliopiston kanssa. Tiedekulman ohjelma, luennot ja seminaarit sekä ohjelma museoissa, kirjastoissa ja observatoriossa ovat esimerkkejä yhteistyössä järjestetystä ohjelmasta ja tilaisuuksista.
Yliopiston viestintä ja yhteiskuntasuhteet auttaa tarvittaessa löytämään oikean yhteistyötahon.
Tiloja vuokrataan lyhytaikaiseen käyttöön yrityksille, tiedeyhteisöille, julkisille ja yleishyödyllisille yhteisöille sekä yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen käyttöön.
Tiloja ei vuokrata:
Tarjoilut tilaisuuksiin tilataan kussakin kiinteistössä toimivalta ravintolalta. Tarjoilua ei järjestetä opetustiloihin. Ravintolan henkilökunta auttaa asiakasta sopivan tarjoilupaikan löytämisessä.
Kiinteistössä toimivalla ravintolalla on catering-oikeus yliopiston tiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Tiloihin ei myöskään saa tuoda omia eväitä.
Näyttelyt esim. tapahtuman yhteydessä voidaan järjestää tarkoitukseen sopivilla paikoilla, esimerkiksi rakennusten auloissa. Aulojen käytöstä sovitaan aina rakennuksen vahtimestarin kanssa.
Vahtimestari auttaa näyttelyn käytännön järjestelyissä. Vahtimestarin yhteystiedot löytyvät talokohtaisesti tilojen esittelysivuilta.
Tarkista varausten perumisehdot tilan vuokraajan verkkosivulta.
Varausten peruminen tapahtuu saman tahon kautta kuin tilan varaus on alunperin tehty.
Opetustiloja koskevat perumiset tulee tehdä keskitetyn tilavarauksen kautta, muita tiloja koskevat perumiset vain suoraan kyseisestä yksiköstä.
Hyvä ympäristö ei erottele ihmisiä liikkumis- ja toimintakyvyn perusteella: se on esteetön. Onko tilassa portaita, onko rakennus mukulakivikadulla tai ovatko esimerkiksi oviaukot kapeita?
Kun suunnittelet ja budjetoit tilaisuutta, on hyvä ottaa huomioon tilaisuuden osallistujien erityistarpeet liittyen tilojen esteettömyyteen. Esteettömässä ympäristössä kaikki pystyvät toimimaan tasavertaisesti riippumatta henkilökohtaisista ominaisuuksista, jotka liittyvät näkemiseen, kuulemiseen, liikkumiseen, ikään, oppimisvaikeuksiin tai muihin tekijöihin.
Vinkkejä esteettömyysasioihin:
Lisätietoa esteettömyyteen liittyen:
Saavutettavuusasiat tulee myös huomioida: Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. (Lähde: Valtiovarainministeriö: saavutettavuus)
Saavutettavuus Helsingin yliopistossa
Yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus- sekä esteettömyystyö