Vastuullinen sijoittaminen, sijoittajan vaikutusvalta ja markkinapohjaiset ilmastopolitiikat

Yritysten pitää menestyäkseen yhä enenevässä määrin vastata kuluttajien vaatimuksiin kestävyydestä ja vastuullisuudesta. Myös kansainvälisen ilmastopolitiikan tavoitteet asettavat rajoitteita yrityksille. Yritykset tulevat tässä kilpailussa jakautumaan voittajiin ja häviäjiin. Mikä on sijoittajien ja sijoitustoiminnan rooli yritysten kestävyyden ja vastuullisuuden edistämisessä? Entä miten voimme arvioida, toimiiko yritys kestävästi ja vastuullisesti?

Helsingin yliopisto haluaa olla kestävyyden ja vastuullisuuden edelläkävijä myös sijoitustoiminnassaan, ja vastuullisen sijoittamisen periaatteemme toimivat hyvänä esimerkkinä muillekin. Mitä on vastuullinen sijoittaminen? Entä miten sijoittamisen vastuullisuuteen liittyy yliopiston omien startup-yritysten tukeminen?

Trendaako vastuullinen sijoittaminen laajemminkin, ja ohjaavatko esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyvät näkökohdat muiden sijoittajien käyttäytymistä? Entä onko sijoittajalla vaikutusvaltaa?

Keskustelemassa maanantaina 9.11.2020 klo 18-19 ovat ympäristöekonomian apulaisprofessori Lassi Ahlvik, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm sekä EvliPankin vastuullisuusjohtaja, Helsingin yliopiston alumni Outi Helenius.

Tilaisuus lähetetään suorana verkossa ja sen keskusteluun pääset osallistumaan etänä. Ohjeet tapahtumaan liittymiseen saat sähköpostilla viimeistään keskiviikkona 28.10.2020. Mikäli et ole saanut viestiä ja olet tarkistanut roskapostilaatikkosi, otathan yhteyden meihin: lahjoittajasuhteet@helsinki.fi.

Tilaisuus on suunnattu Kirahviklubin jäsenille. Kirahviklubi on rehtorin ja kanslerin isännöimä lahjoittajayhteisö, jossa lahjoittajat, tutkijat ja opiskelijat kohtaavat. Klubin jäseneksi kutsutaan kaikki vähintään 1000 euroa lahjoittaneet. Kutsumme kirahviklubiin myös merkkipäiväkeräyksen järjestäneet ja testamentin tieteen tueksi tehneet lahjoittajat.

Ympäristöekonomian apulaisprofessori Lassi Ahlvik, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta, Helsinki Graduate School of Economics: Ilmastopolitiikka ja yritysten arvo.

Lassi Ahlvik pohtii tilaisuudessa etenevätkö markkinapohjaiset ilmastopolitiikat  maailmalla ja onko edessä varallisuuden uusjako. Mitkä yritykset voittavat, ketkä häviävät ja miten politiikan yksityiskohdat vaikuttavat jakoon?

Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm kertoo Helsingin yliopiston vastuullisen sijoitustoiminnan periaatteista, teoista ja tuloksista.

Vastuullisuusjohtaja, Helsingin yliopiston alumni Outi Helenius, Evli Pankki: Mitä vastuullisuus tarkoittaa käytännössä sijoitustoiminnassa?

Miten sijoittajat näkevät vastuullisuuden ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen? Miten vastuullisuutta käytännön tasolla voidaan huomioida sijoituksissa? Onko parempi vaikuttaa vai poissulkea?