Siksi tiede
Kukaan meistä ei osaa ennustaa, mikä tutkimus on hyödyllistä vuonna 2050. Siksi päättäjien on rahoitettava myös uteliaisuuteen perustuvaa tutkimusta, joka ei tähtää jonkin tänään tiedossa olevan ongelman ratkaisuun mutta voi osoittautua elintärkeäksi huomenna.

Tutkimuksen avulla olemme selättämässä syövän ja löydämme ratkaisuja koronaviruksesta selviämiseen. Koulutamme maailman parhaita opettajia tutkimukseen pohjautuen, yritämme estää lajien häviämisen ja selvitämme rakennemuutoksen seurauksia yhteiskunnalle. Siksi tarvitsemme tiedettä.  

Puheenvuoroja tieteentekijöiltä
Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirje

Tilaa Helsingin yliopiston uutiskirje ja pysyt ajan tasalla uusimmista ja puhutuimmista tiedeuutisista ja tapahtumista. Voit valita yhden kirjeen tai tilata vaikka kaikki. Sisältöjä saat räätälöityä omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan.

Tieteen puolustajat
Helsingin yliopiston näkemykset hallituskaudelle 2019-2023

Tulevaisuutemme on osaamisessa ja osaajissa. Siksi meidän kannattaa investoida koulutukseen ja tutkimukseen entistä enemmän. Olemme koonneet näkemyksiämme siitä, millaista politiikkaa tarvitaan, jotta tiede voisi tuottaa hyvinvointia jatkossakin.