Tule mentoriksi

Etsimme jatkuvasti yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia yliopistomme alumneja mentoreiksi tukemaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita työelämän ensiaskeleilla. Monipuolisesta ja dynaamisesta toiminnastamme löytyy sekä lyhyt- että pitkäkestoista mentorointia.

Kertaluonteiset tilaisuudet

Coach Cafessa ja muissa työelämätilaisuuksissa mentorit ja aktorit tapaavat parin tunnin ajan rennossa ilmapiirissä. Opiskelijat ja vastavalmistuneet saavat alumneilta tukea, vinkkejä ja sparrausta muun muassa työnhakuun ja uraan liittyviin kysymyksiin; alumnit puolestaan saavat tietoa opiskelijoiden työelämäodotuksista ja nykyisestä opiskelusta sekä yhteyden kotiyliopistoonsa.

Tilaisuudet toteutetaan osallistujista, puhujista ja illan teemasta riippuen esimerkiksi pienryhmissä keskustellen tai kahvikupin ääressä vapaamuotoisesti kokemuksia vaihtaen ja näkemyksiä verraten tietyn teeman ympärillä.

Palautetta tammikuussa 2018 järjestetystä Yliopistosta urapolulle –tilaisuudesta:

”Oli erittäin mielenkiintoista kuulla muiden vastavalmistuneiden kokemuksia työnhakuun liittyen. Lisäksi positiivista oli se, että mukana oli rekrytoinnista vastaavia henkilöitä, sillä heiltä tuli tärkeitä huomioita ja vinkkejä muun muassa siihen mitä työhakemuksessa kannattaa tuoda esiin.”

”Inspiroivia keskusteluja ja muutenkin hyödyllisiä ideoita, verkostoitumisen tärkeä rooli työnhaussa."

Ryhmämentorointiohjelma

Helsingin yliopiston urapalvelut koordinoi vuosittain syksyisin käynnistyvää ryhmämentorointiohjelmaa. Lähes puoli vuotta kestävä ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia mentorina, tutustua opiskelijoihin ja tuulettaa myös omaan uraan ja työelämään liittyviä näkemyksiä.

Ryhmämentoroinnille erityistä on se, että mentorilla on ohjattavanaan ryhmä, joka koostuu yleensä 3–4 opiskelijasta. Opiskelijat saavat vertaistukea myös toisiltaan. Mentoreiden hakuaika sijoittuu syyskuuhun.

Palaute keväältä 2016:
”Sain paljon tuntumaa nykyopiskelijoiden maailmaan ja työnhaun haasteisiin; uusia näkökulmia omaan rekrytointiin; valtavan hyvän verkoston näistä erittäin pätevistä tulevan työelämän osaajista.” (mentori)

Lue lisää ryhmämentoroinnista.

Alumni lähetä meille sähköpostia, jos innostuit mentoroinnista: alumni(at)helsinki.fi