Suomi ei voi hävitä taistoa sivistyksen tulevaisuudesta

Poikkitieteellinen tutkimus ylläpitää yleiskuvaa ympäröivästä maailmasta, sanoo kansanedustaja Pekka Haavisto.

Vihreiden kansanedustaja ja ulkoministeriön rauhanvälityksen erityisasiantuntija Pekka Haavisto puhuu poikkitieteellisen tutkimuksen puolesta. Sitä tarvitaan esimerkiksi uskonnon roolista rauhan rakentamisessa ja siitä, miten ihminen huomioi toiminnassaan kestävän kehityksen tavoitteita.

– Nykyihmisen haaste on säilyttää yleiskuva maailman asioista ja poikkitieteellisyydellä on siinä suuri merkitys, Haavisto toteaa.

Suomessa taistellaan sivistyksestä ja sen tulevaisuudesta. Haavistoa huolestuttaa erityisesti keskustelu koulutuksen merkityksestä ja tasavertaisuudesta.

– Uskon siihen, että osaamisen ja tiedon lisääminen on aina hyödyllistä vaikka se ei olisikaan suoraan työllistävää, Haavisto toteaa ja jatkaa:

– Koulutus ei voi riippua vanhempien varallisuudesta tai asuinpaikasta. Sen tasa-arvoisuus pitäisi nähdä osana pohjoisen hyvinvointivaltion perustaa.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.
kansanedustaja Pekka Haavisto

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka