Neljä ystävystä - neljä merkittävää elämäntyötä

Itsenäistyneen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä neljä ystävää muodosti verkoston, joka perustui toveruuteen, vuorovaikutukseen ja henkiseen sukulaisuuteen. Kaikki neljä vaikuttivat, kukin omalla tavallaan ja jossain määrin myös yhdessä, uudelleen käynnistyneeseen suomalaiseen kulttuuriin. He muodostivat ehkä juuri nuorelle Suomelle luonteenomaisen, erilaisista luovista yksilöistä koostuvan ryhmän. Kaikki ryhmän jäsenet vaikuttivat omalla sarallaan niin Suomessa kuin ulkomailla jättäen merkittävän jäljen suomalaiseen kulttuuriin.

Siirry Alumniyhdistyksen etusivulle =>

Professori Lars Hertzberg: Göran Schildt och G. H. von Wright – ett intellektuellt brödraskap. Luentokieli ruotsi.

Itsenäistyneen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä neljä ystävää muodosti verkoston, joka perustui toveruuteen, vuorovaikutukseen ja henkiseen sukulaisuuteen. Nämä neljä ystävystä olivat Göran Schildt, Vivica Bandler, Georg Henrik von Wright ja Tove Jansson.

Helsingin yliopiston alumniyhdistys ja Christine ja Göran Schildtin säätiö järjestävät 9.3.−20.4.2017 välisenä aikana yhteistyössä luentosarjan Neljä ystävystä – neljä merkittävää elämäntyötä joka käsittelee näiden neljän ystävyksen taiteen ja älyllisen toiminnan takana piileviä syy-seuraussuhteita ja samalla pohtii miten he saavuttivat oman merkittävän asemansa niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä kulttuuri- ja tiedeyhteisössä 1940-luvulta alkaen.

To 6.4. klo 17−19, Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33

Professori Boel Westin: Muministisk vänskap. Tove Jansson inom och utom Mumindalen. Luentokieli ruotsi.

To 20.4. klo 17−19, Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33

Ohjaaja ja näytelmäkirjailija Bengt Ahlfors: Vivica Bandler. Kris. Katastrof. Succé. Luentokieli ruotsi.

To 23.3. klo 17−19, Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33

Dosentti ja kirjailija Henrik Knif: Göran Schildt och konsten att sätta egen kurs

To 9.3. klo 17−19 Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33