Neljä ystävystä - neljä merkittävää elämäntyötä

Dosentti ja kirjailija Henrik Knif: Göran Schildt och konsten att sätta egen kurs

Itsenäistyneen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä neljä ystävää muodosti verkoston, joka perustui toveruuteen, vuorovaikutukseen ja henkiseen sukulaisuuteen. Nämä neljä ystävystä olivat Göran Schildt, Vivica Bandler, Georg Henrik von Wright ja Tove Jansson.

Helsingin yliopiston alumniyhdistys ja Christine ja Göran Schildtin säätiö järjestävät 9.3.−20.4.2017 välisenä aikana yhteistyössä luentosarjan Neljä ystävystä – neljä merkittävää elämäntyötä joka käsittelee näiden neljän ystävyksen taiteen ja älyllisen toiminnan takana piileviä syy-seuraussuhteita ja samalla pohtii miten he saavuttivat oman merkittävän asemansa niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä kulttuuri- ja tiedeyhteisössä 1940-luvulta alkaen.

To 9.3. klo 17−19 Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33