Maistuvalle uralle Viikistä

Ammattina hyvä ruoka: ryhmäkuva Fazer

Fazerilla työskentelee noin 60 Viikistä valmistunutta alumnia muun muassa tuotekehityksen ja markkinoinnin parissa. Monet Viikin opiskelijat tekevät opinnäytetyönsä Fazerin toimeksiannosta ja tutkimusyhteistyö on tiivistä. Elintarviketieteiden tai soveltavan taloustieteen opinnot Viikissä tarjoavatkin hyvän pohjan uraan Fazerilla.

Fazerilla on Suomessa pitkät perinteet ja vahva brändi. Yritys keikkuukin joka vuosi kärkisijoilla halutuimpien työpaikkojen listauksissa.  Osaavat ja sitoutuneet työntekijät ovat myös Fazerin menestyksen edellytys. Helsingin yliopisto puolestaan haluaa kouluttaa osaajat tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.

Fazer-konserniin kuuluu Fazer Food Services, Fazer Leipomot, Fazer Makeiset, Fazer Cafés, Fazer Mylly ja Fazer Vierailukeskus, ja asiantuntijatyötehtäviä on viennin ja markkinoinnin osaajista tutkijoihin ja kehitysjohtajiin.

Helsingin yliopiston ja Fazerin intressit kohtaavat paitsi koulutuksen myös tutkimuksen puolella. Tutkimuksella ja tuotekehityksellä on Fazerille suuri painoarvo. Yhteistyöaiheita Helsingin yliopiston kanssa löytyy niin viljateknologian, elintarviketieteiden, kuluttajaekonomian kuin vaikka terveyden ja neurologisen tutkimuksen aloilta.