Lahjoituksia maailman parhaaksi

Helsingin yliopisto haluaa kiittää kaikkia lahjoittajiaan ja kumppaneitaan sekä onnitella apurahoja ja palkintoja saaneita opiskelijoita ja tutkijoita! 

Sijoitus tutkimukseen ja koulutukseen on sijoitus Suomen tulevaisuuteen. Sijoitukset Helsingin yliopiston tutkimukseen ja koulutukseen kannattavat: yksi euro tuottaa yhteiskunnalle takaisin keskimäärin neljä euroa.

Lahjoitukset auttavat tutkijoita ja opiskelijoita monin tavoin työssä maailman parhaaksi. Tutkimustieto tukee yhteiskunnallista päätöksentekoa ja kestävää hyvinvointia. Yliopiston kouluttamat asiantuntijat toimivat yhteiskunnan eri sektoreilla kansallisesti ja kansainvälisesti. Monitieteinen perustutkimus on kaupallisten innovaatioiden ja suomalaisen kilpailukyvyn vankka perusta.

Yliopisto sijoittaa lahjoitusvaroja luotettavasti ja pitkäjänteisesti. Yliopisto maksaa lahjoitusvaroille 5 prosentin vuosittaista tuottoa ja sijoittaa lahjoitusvarat osana yliopiston sijoitus­varallisuuden kokonaisuutta.

Olemme keränneet näille sivuille tietoa ja inspiroivia tarinoita lahjoituksista, lahjoittajista sekä apurahan saajista. Tutustu myös uuteen vuosikirjamme "Helsingin yliopiston rahastot ja lahjoittajat 2016-2017", jossa kerromme tutkimuksen, opetuksen ja yhteistyön vaikuttavuudesta. 

Työmme maailman parhaaksi jatkuu yhdessä kumppaniemme kanssa – kiitos että olet mukana!